Giercowanie

Arkadyo

Re: Giercowanie

Post autor: Arkadyo »

Wojtek pisze:
08 maja 2024, 13:37
To sprawdź Jagged Alliance 3 :)
Widziałem ją już ale raczej nie wygospodaruje czasu jaki ona wymaga aby z niej w pełni skorzystać.
Trójka wygląda miodzio i ile opcji dodali do samego trybu walki robi wielkie wrażenie.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

To fakt, że ta gra wciąga i to bardzo a poza tym jest wielowątkowa. Zamierzam zagrać w nią raz jeszcze bo już się trochę nauczyłem jak to można efektywniej zrobić.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Arkadyo

Piterski pisze:
09 maja 2024, 08:26
To fakt, że ta gra wciąga i to bardzo a poza tym jest wielowątkowa. Zamierzam zagrać w nią raz jeszcze bo już się trochę nauczyłem jak to można efektywniej zrobić.
To prawda. Ja jedynkę zaczynałem kilka razy coby ostatecznie wystartować "z rozmachem".
Pamiętam, że na początku kluczowe było odnalezienie pilota śmigłowca i przekonanie go do współpracy - śmigłowiec strasznie przyspieszał dostawy nowych najemników jak i broni. Jeszcze na początku warto było zatrudnić najemnika dobrego w walce wręcz - w jednej z "neutralnych knajp" można było stoczyć walkę gdzie w przypadku wygranej wpadało kupę kasy i można było od razu zatrudnić wypasionych najemników, co bardzo ułatwiało grę.
Po jakimś czasie połapałem się, że najlepiej jest wyposażyć team w gogle noktowizyjne i działać tylko w nocy - przeciwnicy byli skazani prawie wyłącznie na słuch i taki koleś jak "Shadow" bez problemu podchodził na strzał z tłumikiem "z przyłożenia".
Miałem wtedy wrażenie, że twórcy gry trochę przegapili taki nocny sposób grania bo przypominał on niedzielny spacerek. Dobrymi najemnikami z bronią wyposażoną w tłumik podchodziło się na jeden strzał w głowę z maks. celowania i trup bez wzbudzania alarmu.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

No tu jest trochę inaczej, ale faktycznie pogoda ma wpływ na możliwości obu stron. Fajne jest ustawianie stref ostrzału jak się zasadzasz na zasadzkę i na starcie można od razu położyć kilku bandziorów.
W finalnej lokacji wchodziłem na kilka razy i sprzątałem po kilku bandziorów bez alarmu by się docelowo rozproszyli na tyle, że byłem wstanie jednym skokiem dopaść celu.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

to w końcu się pogiercuje .. czasami trzeba nawet ;) a właśnie staruję :

warharm2.jpg

czyli Warhammer 40,000: Space Marine 2 :

https://www.gry-online.pl/gry/warhammer ... e_vignette
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator

Post autor: Wojtek »

SW: Outlaws ponoć dobre.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Tak, a zwłaszcza dla fanów starwarsów :handgestures-thumbupright: , do których ja nie należę niestety, nie wiem tylko skąd tak niskie oceny tej gry może trole jakie zadziałały, kto wie..., natomiast co do Space Marine 2 to wygórowane wymagania oj wygórowane, a począteczek to mi się kojarzy graficznie i lokacyjnie - jak dawno temu biegałem z japońcami ze trzy noce po NY w Crysis 3 na wczesnym dostepnie :lol:

2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Arkadyo

Po kilku latach przerwy wróciłem do World of Tanks. Kupiłem francuskiego premiuma borrasque i obecnie leżę i kwiczę. Zawsze medy były moim ulubionym targetem ale zbyt wiele rzeczy się zmieniło w gierce od czasów gdy w nią grałem żeby ogarnąć z marszu tak trudny wózek. Potrafię na nim wykręcić fajny wynik ale narazie to raczej przypadek niż świadomy ninja na mapie.