Komuniści w Polsce i na świecie też to robili, tylko pod innymi hasłami, teraz się przechrzcili na lewicowców wszelkiej maści i udają ze to nie odpowiadają za grzechy ojców.
Kościół się czasami kaja i przeprasza, komuniści nie, takie czasy nastały.
Komuniści w Polsce i na świecie też to robili, tylko pod innymi hasłami, teraz się przechrzcili na lewicowców wszelkiej maści i udają ze to nie odpowiadają za grzechy ojców.
Nie wiem czy co dziennie,ale zaprzestał mordów, komuniści nie , chociaż w Unii Europejskiej jest spokój
Tak jak i prawicowe naziolskie reżimy i junty wojskowe.
Czy tylko oni?
W końcu można dojść do jednego wniosku zło nie ma jednego imienia.
Dżizasss, Andrzej, no proszę Cię
mówisz? w ramach autokrytyki?
Hej , no jak myślisz
Pomidor!
Cholera u mnie pada nie dam rady
Nikt nie twierdzi, że w Kościele byli i są sami normalni i przyzwoici ludzie. Nic nowego nie powiedziałeś. Kreatury trafiają się wszędzie. Wspomnę choćby taki zakon krzyżacki, który pod pretekstem "nawracania pogan" po zbójecku najeżdżał m.in. innych katolików...
Jeżeli masz na myśli odpis określonej ilości procent z podatku na wybraną organizację religijną lub inną, to - z tego co wiem - sam Kościół również nie ma nic przeciw takiemu rozwiązaniu.
Słusznie, popieram. Wielu ludzi Kościoła (również w Polsce) też popiera. Ale mam nadzieję, że nie tylko w Kościele chcesz tych pedofilów ścigać?
Nadzieję? To się dzieje. Jedynie w kościele trudno ścigać i karać... Chyba że jako kare, rozumiesz przeniesienie na inną parafię....