Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Polityka

Post autor: amrowek »

ja tam czekam kiedy ruszy dofinansowanie do dekoderów DVB-T2 żeby wyznawcy wiedzieli co głosi guru Jarek, żeby nie przepier...ć wyborów :D
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

amrowek pisze:
15 lut 2022, 17:42
ja tam czekam kiedy ruszy dofinansowanie do dekoderów DVB-T2
Podobno już rusza :think:
Od kiedy Ty się polityką zajmujesz? Lekcjonarza byś Se poczytał, bo to na każdy dzień jest! :D
Awatar użytkownika
amrowek

@Darek
staram sie nie zajmować ale jest tak natrętna, że się nie da... co nie włączysz oprócz muzyki to.... Pamiętasz kiedyś był Dziennik Telewizyjny a teraz Wiadomości. Masz porównanie , że tamten Dziennik Tv to przy tych Wiadomościach to jak by tak w ogóle raczkował :D . Myślaem że propagada sukcesu już dawno minęła...a z drugiej strony jak oglądam to tak 40lat mniej na karku. Eh quźwa brakuje tylko teleranka i już by się człowiek czuł.....młodziej , dużo młodziej. A jak wprowadzą stan wojenny :lol: :clap: no to pełnia szczęścia bo ....do szkoły się nie szło i snieg był i wolne i eh....
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

amrowek pisze:
15 lut 2022, 18:38
sie nie zajmować ale jest tak natrętna, że się nie da... co nie włączysz oprócz muzyki to..
Toteż sobie wyjąłem OD EGZEGEZY DO KATECHEZY, ALFREDa LAPPLE, na poważnie czytuję to jak się chcę oderwać od dnia codziennego. Zresztą znakomite teksty. Komparatystyka na b.dobrym poziomie.
amrowek pisze:
Myślałem że propaganda sukcesu już dawno minęła..
Skądże apogeum przed nami :lol: :D Staram się nie oglądać, ale to i tak droga donikąd.
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

amrowek pisze:
propagada sukcesu
Kurski jakoś musi się odwdzięczyć za unieważnienie ślubu
darkman pisze:
15 lut 2022, 18:53
OD EGZEGEZY DO KATECHEZY, ALFREDa LAPPLE
A ja myślę że poświęcanie się rozmyślaniom na temat religii nie ma sensu. To raczej strata czasu
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Merrick pisze:
15 lut 2022, 23:29
A ja myślę że poświęcanie się rozmyślaniom na temat religii nie ma sensu.
Ale to nie jest regularnie o religii Meriku. Bardziej o historii/historiografii. To teksty zasadniczo krytyczne - porównawcze osadzone w możliwych badaniach. Myślę, że Brown, Vanderberg i paru innych czy nawet Daniken czerpali z tego garściami, bo to dość stara pozycja.
Awatar użytkownika
amrowek

Merrick pisze:
15 lut 2022, 23:29
.......................................
A ja myślę że poświęcanie się rozmyślaniom na temat religii nie ma sensu. To raczej strata czasu
religia jest tak stara jak ludzkość, od zawsze w coś ludzie wierzyli. Ciekawe że Islam i Chrześcijaństwo mają te same korzenie. A są tak różne i podobne. Czy gdyby nie wyprawy krzyżowe to byli byśmy w tym położeniu co teraz? Czy była by walka z niewiernymi? Wiekszość pewnie oglądała film "Ocalony" a czy ktoś zadał sobie pytanie dzięki czemu ocalał?
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

amrowek pisze:
16 lut 2022, 09:10
Islam i Chrześcijaństwo mają te same korzenie
I judaizm. A tak się nienawidzimy od stuleci... :roll: Bez zrozumienia religii w ogóle, a w Europie schizm, rozłamów, reformacji nie do końca zrozumie się jak ukształtował się współczesny świat.
Niepotrzebni nam (chrześcijanom) muzułmanie żeby się wzajemnie wyrzynać. Husyci, protestanci, anglikanie...
Symboliczna data rozpoczęcia angielskiej kolonizacji stanów przez purytan na Mayflower to też religijna sprężynka. Wokół religii kręciła się historia zachodniej cywilizacji, ale to oczywista oczywistość jak mawia klasyk ;)
amrowek pisze:
Ocalony" [...] dzięki czemu ocalał
Co masz na myśli?
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

A ja się w ogóle nie przejmuje religią i jestem szczęśliwszy :) Polecam.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

darkman pisze:
16 lut 2022, 08:42
czy nawet Daniken
on też :shock: . Zastanawiam się czy nie kupić. ale kiedy ja to przeczytam ? :)
amrowek pisze:
Ciekawe że Islam i Chrześcijaństwo mają te same korzenie. A są tak różne i podobne.
Kiedyś islam ratował dzieła Platona i Arystotelesa przed prymitywnym chrześcijaństwem wczesnego średniowiecza a teraz to my ratujemy cywilizację przed ekstremizmami Braci Muzułmanów z Egiptu, Talibami i ISIS
amrowek pisze:
Czy gdyby nie wyprawy krzyżowe to byli byśmy w tym położeniu co teraz?
Zapewne zajmowalibyśmy tylko półwysep skandynawski i słuchalibyśmy tyko skandynawskiego jazzu bo innego by nie było :lol:
amrowek pisze:
film "Ocalony"
Nie kojarzę tego filmu. Zaraz poszperam w czeluściach Internetu
kinky pisze:
16 lut 2022, 12:05
Husyci,
Gdyby nie było Husytów nie byłoby trylogii husyckiej Sapkowskiego :D
Wojtek pisze:
16 lut 2022, 12:41
A ja się w ogóle nie przejmuje religią i jestem szczęśliwszy Polecam.
Dzięki temu człowiek jest tolerancyjny i ma się kumpli Żydów, Świadków Jehowy i Prawosławnych. O mały włos miałbym też kumpla muzułmana (chciał przejść na islam ) ale przy polskiej wódce i ogórkach kiszonych zrezygnował :lol:
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

Awatar użytkownika
amrowek

@kinky
Chrześcijaństwo i Islam wywodzą się z Judaizmu.
W islamie jeśli przyjmiesz kogoś pod swój dach nawet jak to jest niewierny to jesteś za niego odpowiedzialny nie może mu spaść włos z głowy. I nie ma znaczenia że polują na niego bracia w wierze.
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

amrowek pisze:
16 lut 2022, 17:27
W islamie jeśli przyjmiesz kogoś pod swój dach nawet jak to jest niewierny to jesteś za niego odpowiedzialny nie może mu spaść włos z głowy
Polemizowałby z tym gdyż Wojciech Jagielski pisząc "Wieże z kamienia" za ochronę musiał płacić. Tak to przyjęto pod dach chrześcijanina z PL w domu muzułmańskim :D

Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

dziś sukces w Luxemburgu za bagatela 770 miliardów złotych, dwa tygodnie temu sukces w sporze o Turów za 114 mln EUR (a można było Czechom kilka zapłacić początkowo, nie pamiętam 5 czy 7...). giełdowe spółki (zachęta dla inwestorów...) ogłaszają na bilboardach, że UE podniosła nam ceny prądu, UE wraz z wrażym Putinem przyniosła nam inflację, stóp nie trzeba podnosić... jeszcze kilka podobnych sukcesów i serio ci pamiętający czasy małej stabilizacji zaczną krzyczeć komuno wróć. nie gadajmy o religii, są radośniejsze tematy.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

bms01pl pisze:
16 lut 2022, 18:26
dziś sukces w Luxemburgu za bagatela 770 miliardów złotych, dwa tygodnie temu sukces w sporze o Turów za 114 mln EUR (a można było Czechom kilka zapłacić początkowo, nie pamiętam 5 czy 7...). giełdowe spółki (zachęta dla inwestorów...) ogłaszają na bilboardach, że UE podniosła nam ceny prądu, UE wraz z wrażym Putinem przyniosła nam inflację, stóp nie trzeba podnosić... jeszcze kilka podobnych sukcesów i serio ci pamiętający czasy małej stabilizacji zaczną krzyczeć komuno wróć. nie gadajmy o religii, są radośniejsze tematy.
Będziesz nam dyktował o czym mamy rozmawiać? Czy to przekaz dnia od pułkownika Ludowego Wojska Polskiego Adama Mazguły ?

Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Merrick pisze:
16 lut 2022, 18:50
Będziesz nam dyktował o czym mamy rozmawiać? Czy to przekaz dnia od pułkownika Ludowego Wojska Polskiego Adama Mazguły ?
Po raz kolejny you made my day :lol:
Muszę tu częściej zaglądać :D
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Zablokowany