Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Re: Polityka

Post autor: Peter007 »

Szelak pisze:
18 paź 2023, 19:06
nie wiem, czy tak powinien wyglądać nauczyciel.
Ale ty bardzo mało wiesz jak widać. Nawet nie wiesz na czym polega religia z którą się utożsamiasz. Krzyżyk na ścianie może wisieć bo katolicy tak chcą ale pomalować sobie własnego ciała inni nie mogą bo też katolik tak ustalił.
Katolik będzie nie tylko żądał co ma wisieć na ścianie w klasie ale też kto i co może w niej przebywać. I to katolik jest dyskryminowany.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Peter007 pisze:
18 paź 2023, 19:11
Szelak pisze:
nie wiem, czy tak powinien wyglądać nauczyciel.
Ale ty bardzo mało wiesz jak widać. Nawet nie wiesz na czym polega religia z którą się utożsamiasz. Krzyżyk na ścianie może wisieć bo katolicy tak chcą ale pomalować sobie własnego ciała inni nie mogą bo też katolik tak ustalił.
Co Ty opowiadasz? A jak przyjdzie do szkoły nauczycielka w mini bez majtek z pończochami i podwiązkami i dekoltem, który odsłania brodawki sutkowe, dodatkowo wytatuowana od stóp do głów, to też powiesz, że wszystko jest ok?
W mojej szkole był nauczyciel, który też był gejem, wszyscy wiedzieli, ale facet był kulturalny, schludny. Każdy traktował go z szacunkiem, bo się nie obnosił.
Awatar użytkownika
Peter007

A jak przyjdzie męska dziwka na plebanię i księża gościa prawie na smierc zaruchają to będzie ok? Ty historyjkę swoją wymyśliłeś bo ci wygodnie a ja swoją?
Ale mogę zabawić się w twoją absurdalną zabawę i też coś wymyślić. Jak ksiądz na próbie przed pierwszą komunią swiętą będzie gwałcił dzieci po kolei to będzie ok?
Awatar użytkownika
Szelak

Nie nie będzie ok.
Wymyślaj dalej swoje historyjki.
Awatar użytkownika
Peter007

Ty zacząłeś wymyślać. Niestety ta o ruchaniu faceta przez księży jest prawdziwa. Ciekawe czy któryś z tych ruchaczy uczył religii w szkole :think: bo to że umoralniał ludzi z ambony to na pewno :x
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Szelak pisze:
18 paź 2023, 19:24
nauczycielka w mini bez majtek z pończochami i podwiązkami i dekoltem, który odsłania brodawki sutkowe
wytarte tory wyobraźni masz nie tylko w kwestii polityki...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Szelak pisze:
18 paź 2023, 18:44
bałbym się do takiej szkoły posłać dziecko.
W moim przekonaniu zdradzasz objawy ksenofobii. Panowie dajcie spokój, są granice.
Awatar użytkownika
martin.h
Gramofon: Technics SL-1600MK2

Post autor: martin.h »

Szelak pisze:
Nauczyciel to bardzo ważny zawód. Tyle tu było uwag, że leśnik powinien reprezentować się godnie i być bez widocznych tatuaży i innych ozdobników, a tu masz nauczyciel, który wygląda jak choinka. Wytatuowaną flagę lgbt. No nie wiem, czy tak powinien wyglądać nauczyciel? Nauczyciel to, też urzędnik państwowy. Pierwszy raz widzę takiego nauczyciela.
Lepszy ksiądz katecheta co molestuje dzieci.
Właśnie to mi się podoba w ludziach wyznających poglądy PiS, demokratyczna hipokryzja :lol:
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
Awatar użytkownika
kukiz 30

Post autor: kukiz 30 »

Z tym generalizowaniem ludzi po wyglądzie nie znając człowieka to już zakrawa o żenadę i wstyd . Tyle o demnie.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Awatar użytkownika
martin.h
Gramofon: Technics SL-1600MK2

Post autor: martin.h »

Peter007 pisze:
18 paź 2023, 19:36
Ty zacząłeś wymyślać. Niestety ta o ruchaniu faceta przez księży jest prawdziwa. Ciekawe czy któryś z tych ruchaczy uczył religii w szkole :think: bo to że umoralniał ludzi z ambony to na pewno :x
Jeden z nich przygotowywał dzieci do komunii ;) Taki ten katolicyzm :lol:
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
Awatar użytkownika
Szelak

Ok, Panowie. Rzeczywiście nie powinienem oceniać człowieka po wyglądzie, mimo, że mi nie podoba się taki wygląd. W tym przyznaję Wam rację. Głupio mi. Przepraszam.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

kukiz 30 pisze:
18 paź 2023, 20:04
Z tym generalizowaniem ludzi po wyglądzie nie znając człowieka to już zakrawa o żenadę i wstyd . Tyle o demnie.
To koncepcja antropologiczna znana w nauce prawa karnego i filozofii. Był czas jej stosowania nawet. Wg niej dla przykładu li tylko Pan Minister Sasin już za sam wygląd dostałby 15 lat na początku rozprawy.
Rzecz jasna polskie kodyfikacje nowożytne wywodzące się od prawa rzymskiego koncepcję te odrzuciły, a kodeks karny z 1932 (genotyp podstawowy kk) jej nie uwzględnił.
Nasz kolega interlokutor całkiem słusznie opowiedział się za tą koncepcją powyżej, bowiem jako akolita odchodzącej władzy zauważył, że jej działania w zakresie sądownictwa polskiego zmierzały prostą drogą do uczynienia tej koncepcji zasadą krajowego sądownictwa. Spory udział w tym zresztą miała telewizja polska rządowa oraz spoty wyborcze p. Kaczyńskiego.
Także "na zachodzie bez zmian".
Swoją drogą może ktoś by powiadomił wzmiankowanego kolegę, że wybory przegrane! Czytając teksty dzisiejszej jego nadaktywności odnoszę wrażenie, że ta wiadomość jeszcze do niego nie dotarła. Do p. Kaczyńskiego też zresztą prawdopodobnie nie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Piterski pisze:
18 paź 2023, 12:37
Dla mnie polityka Piłsudskiego to nie jest świetlany okres naszej historii międzywojennej?
Jednak , trzeba mu przyznać rację , że w paru kwestiach się nie mylił. Jednak później podział na piłsudczyków i nie , się mścił, w naszej polityce.
Piterski pisze:
18 paź 2023, 12:37
Z lekcji historii wyniosłem przekonanie że najsilniejszy nasz kraj był w okresie Polski wielonarodowej i tolerancyjnej dla innych religii i wyznań.
Zależy w jakich okresach historii. Polska wielonarodowa i tolerancyjna była aż do rozbiorów, i różnie jej to wychodziło.
Piterski pisze:
18 paź 2023, 13:50
PS. jeszcze jeden jest element, który chyba jednak pominęliśmy. Angażowanie kościoła i religii w działanie państwowych instytucji i urządzanie przy tej okazji obrządków religijnych w tychże instytucjach.
Zależy jak długo żyjesz, wcześniej były wiece polityczne i inni duchowni przemawiali. Po pożegnaniu "komunizmu" nastąpiło przegięcie w drugą stronę, rożnymi jej etapami. Aha przed wojną też uroczystości państwowe odbywały się z udziałem księży.
Piterski pisze:
18 paź 2023, 14:12
No bo jak można dyskutować z wiarą, chyba tylko konstytuując jakieś wywijasy myślowe bo o konkretnych namacalnych argumentach trudno tu mówić.
to różni wiarę od nauki, z tym że na początku naukowcy też wieżą :D , że im się uda.
Szelak pisze:
18 paź 2023, 20:35
Ok, Panowie
a już myślalem , że... No ale ...widzę OK.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć , że nie szata zdobi człowieka, czasem większym chamem jest ten z tytułem mgr, prof niż ten po 8 kl podstawówki, @Szelak nie piję do ciebie.

czytając tu posty dochodzę , do wniosku, że jednak Polak musi mieć jakiegoś wroga, nie ważne jakiego ale mieć musi.
Po 8 latach rządów pis jak słyszę powoływanie się przez nich na historię to dla mnie brzmi jak by ktoś w knajpie walnął 100 a potem wytarł sobie gębę i beknął to samo jak słyszę , że kultura leży im na sercu.

Oglądając dziś TVPis Info to chyba została przyjęta nowa narracja przez prowadzących i przez partię pis a mianowicie skłócenie opozycji.
Jeżeli opozycja się da skłócić to pis wygra w 100%.
Inna kwestia to jak zachowa się prezydent d...a , postawi na interes państwa czy partii?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Szelak pisze:
18 paź 2023, 17:48
Co lepsze? Superpaństwo europejskie, z państwami zredukowanymi do poziomu landów? Czy Unia Europejska niezależnych suwerennych państw?
A jak myślisz? Czy USA byłoby supermocarstwem militarnym, gospodarczym, naukowym gdyby byli geograficznym związkiem całkowicie niezależnych stanów? A przecież oni w wcale się tak bardzo nie kochają. Przeszli krwawą wojnę domową.

Europejskie superpaństwo to konieczność. Inaczej nie mamy szans w konfrontacji geopolitycznej z Chinami, Rosją, Indiami a także z USA. Bo USA dzisiaj są super koleś a za 50 lat mogą być śmiertelnym wrogiem. Kto to może wiedzieć. Europejskie superpaństwo mozna stworzyć tak, że wszyscy będą zadowoleni. ale można tez tak że się pozagryzamy. Diabeł tkwi w szczegółach. Dla mnie jednak kierunek strategiczny jest oczywisty.
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Szelak pisze:
18 paź 2023, 19:24
A jak przyjdzie do szkoły nauczycielka w mini bez majtek z pończochami i podwiązkami i dekoltem, który odsłania brodawki sutkowe, dodatkowo wytatuowana od stóp do głów
Najbardziej mnie zawsze ciekawią te prawackie projekcje własnych fantazji seksualnych.
To w zasadzie jedyna ciekawa i godna odnotowania kwestia ze zbioru dzisiejszych wypowiedzi kolegi Szelaka powielających 8-letni przekaz wprost z pralni mózgów na Woronicza należącej do sieci Nowogrodzka, potwory & spółka. Slogan - wypierzemy was tak, że już nikt nie pozna, że czarne jest czarne, a białe jest białe.
"Zdaję sobie sprawę z tego, że niektórzy mogą uważać, że przekaz razi ludzi inteligentnych, ale trzeba wiedzieć, że ten przekaz winien trafić do wszystkich, do możliwie jak najszerszej ilości Polaków"
Stanisław Piotrowicz na spotkaniu w Koziegłowach w odp. na stwierdzenie uczestniczki, że przekaz TVP INFO razi jej inteligencję.
Kwiecień, 2018.
35% wyborców ten przekaz nie raził :think:
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Zablokowany