Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Re: Polityka

Post autor: dale »

Szelak pisze:
09 paź 2023, 07:42
Wszyscy są pracownikami na kontrakcie/z umowami o pracę, z ważnymi dokumentami, wizami itp. Do Polski przyjechali do pracy, często już jako ludzie bardzo zamożni.
Tak samo jak ci, którzy 11 września kierowali samoloty na WTC i Pentagon. No, ale nazwiska które podali zostały sprawdzone przez policję w dostępnych jej bazach danych (czyli dla tych, którzy jeszcze nie łapią tego, byli sprawdzani, czy nie popełnili wcześniej jakichś przestępstw w Polsce - osoby które wcześniej nigdy nie były w Polsce...).
Szelak pisze:
Więc nie ściemniaj jak Tusk.
Wiesz, ja tam za Tuskiem nie jestem, na niego głosować nie będę, ale On przynajmniej nie ujawnił polskich i współpracujących z polskimi - agentów służb, nie upublicznił tajnych materiałów i nie podał do publicznej wiadomości planów obrony strategicznej, opartej na zasięgu i mobilności jednostek.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Tych których Tusk tu wpuści, tak jak mu nakaże Bruksela, co nie daj Bóg się zdarzy jak obejmie władzę.
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Szelak pisze:
09 paź 2023, 10:17
Tych których Tusk tu wpuści, tak jak mu nakaże Bruksela, co nie daj Bóg się zdarzy jak obejmie władzę.
Co ja bym bez Ciebie zrobił...
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
Szelak

dale pisze:
09 paź 2023, 10:12
ale On przynajmniej nie ujawnił polskich i współpracujących z polskimi - agentów służb, nie upublicznił tajnych materiałów i nie podał do publicznej wiadomości planów obrony strategicznej, opartej na zasięgu i mobilności jednostek.
Wcale się nie dziwię, to są kompromitujące go fakty.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2023, 10:27 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szelak

dale pisze:
09 paź 2023, 10:12
Szelak pisze:
Wszyscy są pracownikami na kontrakcie/z umowami o pracę, z ważnymi dokumentami, wizami itp. Do Polski przyjechali do pracy, często już jako ludzie bardzo zamożni.
Tak samo jak ci, którzy 11 września kierowali samoloty na WTC i Pentagon.
Tak, tak samo jak ci.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Szelak pisze:
a tych co wpuścił Kaczyński, na wizy za 5K USD są czy wyjechali na do Meksyku , co się z nimi dzieje , kto ich nadzoruje i sprawdza czy rzeczywiście podjęli prace czy tylko ...a może to filmowcy byli nakręcili filmy i wrócili a teraz ich filmy będą się ubiegać o "oskara".
Tak sobie myślę, że jak wygra inna opcja wybory niż Twoja to co ty chłopie zrobisz, odnajdziesz się w tej Polsce czy.... np zejdziesz do podziemia?
Powiedz mi skąd u was tyle nienawiści , dzielicie ludzi na gorszy i lepszy sort. Ten lepszy to wiadomo Pis i orbitujący w koło a wszystko inne to ten gorszy sort. Czy uważasz że Prezydent Polski powinien powiedzieć, że "tylko świnie siedzą w kinie", tak głowa państwa określa część swoich obywateli.
Prawidłowe więc wg mnie jest określenie Darkmana , ze to świniopas. Rządzi ostatnią kadencję i nie potrafi nawet pępowiny odciąć ba nie potrafi nawet czytać co podpisuje. Żałosny gość udający że coś robi "sam" dobrze że to jego ostatnia kadencją a nieszczęście że na drugą został wybrany dla tego kraju.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

domibobi pisze:
09 paź 2023, 06:55
Szelak pisze:
08 paź 2023, 19:37
Bardzo ładny baner …..
Kibice Legii w geście solidarności z holenderską policją i ostro o Josue i Pankovie... We wczorajszym meczu w pierwszym składzie 7 imigrantów plus trener. Prawie cały skład do wyjebania. Kibol to jednak debil.
spójrz na składy innych drużyn np Manchester City, Barcelona, Bayern... połowa albo 3/4 migranci i też wszyscy do wywalenia:)

i przestań obrażać innych którzy mają inne zdanie niż to "prawidłowe" wg większości tu z forum. chyba że chodziło Ci o zespól punkowy The Bill ale to chyba nie ta muza:)
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
Szelak

Amrówek,
O czym Ty opowiadasz? Oglądasz wystąpienia Tuska, Trzaskowskiego, że tak szastasz słowem nienawiść? Nie żartuj, proszę.
O słowach Jażdżewskiego o świni w błocie już zapomniałeś, co mu Tusk po tym wystąpieniu z uśmiechem na ustach po plecach klepał? O tysiącach haseł wypisywanych na tekturkach też? O nieoficjalnym haśle kampanii opozycji, które brzmi osiem gwiazdek też? O szydzeniu z katolików też? O jakiej nienawiści i jakich podziałach mówisz bo nie wiem?
Awatar użytkownika
amrowek

Szelak pisze:
09 paź 2023, 11:37
O jakiej nienawiści i jakich podziałach mówisz bo nie wiem?
mówię o obecnie trzymających władzę , jak byś nie wiedział, mówię o rządzie i prezesdencie jak byś nie wiedział. Tamci dopiero pretendują, nie martw się , jak zostaną i będą też tak się zachowywać to też napiszę, nie jestem bezkrytyczny jak co niektórzy.
Szelak pisze:
O nieoficjalnym haśle kampanii opozycji, które brzmi osiem gwiazdek też?
prezesdent też nieoficjalnie powiedział ? kurcze no nie wiedziałem.
Szelak pisze:
O tysiącach haseł wypisywanych na tekturkach też?
A ciekawe skąd się wzięły i dlaczego ?
To , że PO i inne lemingi byli sfrustrowani po dwóch przegranych to wiadomo ale zwykli ludzie co nie należą ani nie utożsamiają się z PO i innymi partiami w tym i Pis też mają ich dość to dziwne nie uważasz , czy po prostu nie odczytują słów ojca narodu, wielkiego wodza, największego proroka naszych czasów nieomylnego Jarosława o wielkiej Lechii i lechitach?
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

amrowek pisze:
09 paź 2023, 10:56
Prawidłowe więc wg mnie jest określenie Darkmana , ze to świniopas.
Andy ono nie jest moje, choć się z nim utożsamiam. Zacytowałem Manuelę Gretkowską z wypowiedzi na ww temat. Świniopas to świniopas i co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości.
Natomiast ja sam jestem już 100% Świnią, bo byłem na Zielonej granicy A.Holland, parę dni temu.

No cóż mimo ważkich i niezwykle istotnych wątków humanitarnych, akcentów brutalnych postępków wykonawców poleceń władzy i braku poszanowania elementarnych praw człowieka, film jest po prostu nudny, długi, 'przegadany' i rozmyty na wiele mikro wątków z których nie wszystkie znajdują kontynuację czy też rozwiązanie w strukturze fabularnej. Czy bardzo się nudziłem w kinie jako zdefiniowana świnia? No nie! Skądże. Wiedziałem na co idę i czego się spodziewać po filmie z kategorii 'społecznej'. Spodziewałem się lepszego jednak warsztatu od uznanej reżyserki z wybitnymi osiągnięciami na koncie. Czy można było to zrobić inaczej? Hm, no pewnie w tym momencie nie. Film otwiera bowiem przestrzeń na kolejne ujęcie tematu, być może z innego punktu widzenia i z akcentami w innej płaszczyźnie, a bez utraty wartości humanitarnego przekazu.
Przy całej swojej męczącej narracji film jest diablo potrzebny i niebanalny w koniecznym protesteście przeciwko totalitaryzmowi. To film ważny i prawdziwy bo oparty na konkretnej dokumentacji. Szokuje i wzrusza, oburza i nie daje nadziei na rozwiązanie problemu, a wręcz przeciwnie razi brutalnym podejściem władzy i administracji państwowej do tematyki i wydarzeń, których konsekwencję zamieciono pod dywan.
Czy to byłby kandydat do Oskara? A niby z jakiego powodu? Historia tragiczna ale na tyle lokalna co ta opowiedziana w filmie Zimna wojna, Pawlikowskiego (film o niczym, banalna historia z PRLu jakich wiele z których nic nie wynika). Przepadłby tak jak i ów, bo obiektywnie Hollywood ma gdzieś migrantów europejskich mając swoich na parkanie meksykańskim.
De facto epizod z deprecjonowaniem filmu Zielona granica wydaje się być zieleniejącą kiełbasą wyborczą mającą wywołać oburzenie środowisk propisowskich nastawionych na prosty i czarno biały tylko przekaz. Z filmu o wysokich walorach społecznych zrobiono rodzaj protest songu najwyższej klasy o antypolskim wydźwięku. Osobiście nic antypolskiego w nim nie odnotowałem, ot dokumentacja polskiej rzeczywistości w której przyszło nam żyć. To ludzie PiS zgotowali nam ten los. Czy widać światełko w tunelu? Nie.
Dalej jest mrok.
Droga przez widzowską mękę, ale uważam każdy powinien ten film zobaczyć! W kinach spora widownia i.. przejmująca cisza, bo obraz absorbuje uwagę na potęgę. Kawał kina to to nie jest, ale problematyka odważnie podjęta i zaakcentowana.
Czy można to było podać lepiej? Nie wiem. No bo jak podać grila w zimnym lesie, nocą, bez wody, lekarstw, chleba i nawet co film udowadnia, wystarczającej otuchy?
Mało tu magii kina, nie ta bowiem ma wysuwać się na plan pierwszy, ten zaś to ogrom braku empatii z priorytetem dla zwierzęcych wręcz instynktów.
Oto Polska właśnie. Skumbrie w tomacie, chcieliście takiej, no to ją macie.
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

Nie wiem czy to nie było pokłosie takich dzieł filmowych i tak mają szczęście ze nie trafili na emigrantów ,trochę mi szkoda wyjeżdżających zagranicę młodych ludzi ,ale jak to nie którzy twierdzą że robią to dla przyszłości swoich dzieci;

https://www.youtube.com/watch?v=QKn1GgIRGGs
Awatar użytkownika
amrowek

@Ryszard
tej film z youtube to hm do czego :D , do Legii i Holandii , Zielonej granicy, naszej polityki zagranicznej gdzie Rau reklamuje się w TVPis co zrobił ... (wczoraj razem z dwoma innymi zasłużonymi tj z Czarnkiem i Glińskim)
Ryszard13 pisze:
09 paź 2023, 12:27
Nie wiem czy to nie było pokłosie takich dzieł filmowych
hm oglądałeś czy nie musisz bo... wiadomo , że skoro ci co nie oglądali to wiedzą lepiej.
Ryszard13

Filmu nie oglądałem i nie zamierzam oglądać szkoda mi pieniędzy, jak będzie za darmo w internecie lub w telewizji to zobaczę.
Sam za komuny przezywałem niemiłe traktowanie za komuny w USA .
Podobnie maja teraz Rosjanie wyjeżdżający na wczasy za granice,ich hotele czy domy wypoczynkowe są obwarowane ochroną,tylko dlatego że są Rosjanami,mogą nawet nie popierać działań Putina,ale są Rosjanami.
Czy Polacy też będą potrzebowali ochrony,trudno powiedzieć po jednym incydencie.
No ale są wyjazdy na Grenlandie,Antarktydę,są jeszcze szanse na spokojny wypoczynek.
Że tak sobie zażartuje.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

amrowek pisze:
09 paź 2023, 12:48
i Glińskim)
Jeśli masz na myśli Glińskiego na paradzie z tą komiczną szarfą, to wyglądał jak kacyk z małego afrykańskiego księstewka czyli dobrze! I w temacie :)
Ot taki Sasza Baron w wydaniu nikczemnego wzrostu. Się uśmiałem się. Dobrze, że choć tyle jeszcze wolno. Jak długo Bóg jeden wie?
Ryszard13

Szelak pisze:
To nie jest wcale śmieszne,wojna jaką prowadzi Izrael może się rozlać na Europę,islamiści i Palestyńczycy są wśród uchodźców morze być problem .
A i wśród niektórych grup niemieckich mają sprzymierzeńców.

https://wiadomosci.wp.pl/swieto-w-berli ... 572249280a
Zablokowany