Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
amrowek

Re: Polityka

Post autor: amrowek »

darkman pisze:
03 paź 2023, 09:29
Oj tam, promocja LPG jest!
zanim przerobie samochód może braknąc albo cena poszybuje do góry :D , bo cud ekonomiczny się skończy
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

w Warszawie duże sieci mają powyżej 6 zł za pb95. wyjątkiem ORLEN i np. stacje przy galeriach - wczoraj tankowałem po 5,94. gaz grubo powyżej 3 zeta.
a Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny lub fizjologii otrzymali wczoraj twórcy technologii mRNA, która stała się podstawą opracowania skutecznych szczepionek przeciwko COVID-19. nawet tak szacowna organizacja przeciwko postulatom konfy? :think: ach ci żydo-masoni...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

amrowek pisze:
03 paź 2023, 08:32
Doman pisze:
02 paź 2023, 22:19
nie zachowywyali się jak politycy z ich partii czyt. jak dzieci:)
hm ja to mam wrażenie , że ci politycy z konfy to już nawet nie jak dzieci ...oni odlecieli do odległej galaktyki :D
a możesz mi powiedzieć czym sie różni PO od Pis? i co zrobiło PO dobrego dla Polski w ciągu ostatnich powiedzmy 15 lat no bo wcześniej przecież rządzili choć pewnie nie odpowiesz bo przecież nie lubicie rozmawiać o tym co było.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

amrowek pisze:
03 paź 2023, 09:49
zanim przerobie samochód może braknąc albo cena poszybuje do góry :D , bo cud ekonomiczny się skończy
E-co Ty? Najwyżej awaria dystrybutora będzie.
bms01pl pisze:
03 paź 2023, 10:13
która stała się podstawą opracowania skutecznych szczepionek przeciwko COVID-19.
A u nas bez zmian:
https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/NI ... 329,6.html
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

amrowek pisze:
03 paź 2023, 08:33
cena się wyświetla na tej ogromnej tablicy, czy nie
3 kreseczki ;)

Na drugim orlenie ON i Pb 5.99. Na prywatnych ON przekroczył 6 - 6.09, 6.15.
LPG 2.84.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

kinky pisze:
03 paź 2023, 12:10
Na drugim orlenie ON i Pb 5.99. Na prywatnych ON przekroczył 6 - 6.09, 6.15.
LPG 2.84.
no to tak jak i u mnie a z tym , że cudu tam nie ma jak na tych orlenowskich
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
kinky

Poszedłem dzisiaj obejrzeć na żywo ryżego niemca zanim go zamkną, słusznie zresztą.
Sala pełna świń = elementu animalnego, kanalii i takich jak ja czyli 👇

nsp.jpg

Wchodził każdy kto chciał. 1 oznakowany wóz policyjny zabezpieczenia. 0 autokarów (objechałem rowerem parkingi w okolicy z ciekawości).
Na wóca próbowałem wejść 2 razy, niedawno był tutaj. Oj nie, nie, tylko zaproszenia :naughty:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

kinky pisze:
04 paź 2023, 21:54
Oj nie, nie, tylko zaproszenia :naughty:
Nie należysz do klubu sympatyków :(

Trzaskowski na niedawnym spotkaniu z mieszkańcami Lęborka powiedział m.in. "nie dla sadzania kolesi na stołkach".

Wiadomo, jest to dość huczne hasło, ale nie wierzę w nie. Za każdej opcji politycznej było obsadzanie spółek i instytucji państwowych "swoimi" ludźmi.

Niemniej dało mi to do myślenia - czy w ogóle da się inaczej?
Teoretycznie można sobie wyobrazić, że różnymi organizacjami czy przedsiębiorstwami kierują osoby bezpartyjne, kompetentne i nie powiązane politycznie, rodzinnie bądź majątkowo z żadnym politykiem, ale w praktyce trudno mi uwierzyć by przy obecnym systemie było to w ogóle do zrobienia.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Wojtek pisze:
04 paź 2023, 23:20
Nie jest istotne z jakiej opcji, istotne czyich interesów ma bronić.
Awatar użytkownika
notopa
Gramofon: Technics SL-1600mk2

Post autor: notopa »

Wojtek pisze:
04 paź 2023, 23:20

Teoretycznie można sobie wyobrazić, że różnymi organizacjami czy przedsiębiorstwami kierują osoby bezpartyjne, kompetentne i nie powiązane politycznie, rodzinnie bądź majątkowo z żadnym politykiem, ale w praktyce trudno mi uwierzyć by przy obecnym systemie było to w ogóle do zrobienia.
Wiesz co, w praktyce w 100% to nie do zrobienia. Zresztą chyba nie tylko w polityce- pracuję od +20 lat w korpo, przy różnych projektach, generalnie zawsze wolisz otaczać się "swoimi" sprawdzonymi menadżerami, na których możesz liczyć jak trzeba będzie podejmować trudne decyzje. Różnica jest taka, że kompetencje są BARDZO istotne...nie weźmiesz do projektu "cioci Grażyny", bo wiesz że na koniec dnia to Ty odpowiesz za to że nie dowiozłeś tematu. Nawiązując do polityki, to chyba nie miałbym nic przeciw, jeśli sprawdzasz czy na swoim podwórku czy masz kogoś z kompetencjami do danego tematu, a jeśli nie, to szukasz poza (bezpartyjnie?). To takie minimum, w którym mimo wszystko na początku są kompetencje. Klucze rodzinne, majątkowe to jest mega problem dotyczący polityki i zarządzania państwem ogólnie, za to ekstremalnie widoczny w ostatnich latach.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
Awatar użytkownika
notopa
Gramofon: Technics SL-1600mk2

Post autor: notopa »

Doman pisze:
03 paź 2023, 11:20

a możesz mi powiedzieć czym sie różni PO od Pis? i co zrobiło PO dobrego dla Polski w ciągu ostatnich powiedzmy 15 lat no bo wcześniej przecież rządzili choć pewnie nie odpowiesz bo przecież nie lubicie rozmawiać o tym co było.
Pewnie to pytanie zasługuje na kolejną awanturę w tym wątku ;) Ja lubię rozmawiać o tym co było, tym bardziej że dobrze wspominam te czasy. Wiem jednak, że jeśli będę patrzył tylko ze swojej perspektywy to będzie to krzywdzące dla innych, także luz. Odpowiem może przewrotnie, czego PO nie zrobiło- nie zaadresowało potrzeb tej części społeczeństwa, która dokonała późnej takich a nie innych wyborów, którą pięknie zaadresował PIS kształtując u nich swoją wizję świata. Może warto na to spojrzeć z tej perspektywy. PO była partią której niektóre rzeczy wyszły, niektóre nie (lista pewnie długa), ale generalnie prowadzenie polityki było "w normie". Nie byłem ich wyborcą (trochę inne wartości, dużo żółtych kartek za potknięcia), natomiast nie czułem takiego obrzydzenia jaki mam do modelu sprawowania władzy i zarządzania PL jaki czuję do PiSu. Byłem w stanie ogarnąć różnice wynikające z podejścia np. lewicy, prawicy, liberałów do modelu i roli państwa- były spory, dyskusje, jakoś można było się pospierać ze znajomymi...ale to jak skrajną i odjechaną wizję ma PiS to jest kosmos. Inny wymiar, inna cywilizacja. Stanowcze NIE! Tak na koniec- nie jestem zbytnio fanem takich porównań- jakbyśmy chcieli zrobić to solidnie, to trzeba byłoby sprawdzić decyzje/ zachowanie się "partii" w tych samych czasach, w tych samych sytuacjach geopolitycznych, ekonomicznych...nie da się. Takiego testu nie zrobimy, ale dla mnie wystarczająca jest ocena decyzji, stylu, sposobu sprawowania władzy i wpływu sumy tego wszystkiego na MOJE życie w ostatnich latach. ***** ***. i Konfederację.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

No i ten wojewódzki na końcu. :D

https://www.youtube.com/watch?v=XKwscqMlse8
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Ale że co, grzech że poszedł czy że dał się skamerować?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Szelak pisze:
05 paź 2023, 10:56
No i ten wojewódzki na końcu. :D
Nie znałem tego kanału, ale z tego co rozumiem to polega on na tym że "reporter" trolluje każdą manifestację.
MaciejT pisze:
05 paź 2023, 12:26
Ale że co, grzech że poszedł czy że dał się skamerować?
No właśnie też nie rozumiem. Może za mało zjebany jestem albo za mało się dorobiłem jako słoik? :think:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
kinky

Tusk vs zbawca narodu - 1:0
Właściwie to walkower. Godzinkę/półtorej po ogłoszeniu, że ryży niemiec przyjdzie na debatę do kurvizji łupieżca już się wykręca.
13XII spał do południa, uciekał przed kobietami, spanikował przed rudym.

Tchórz
Zablokowany