Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Polityka

Post autor: darkman »

Szelak pisze:
07 wrz 2023, 22:22
Nie ja zacząłem, kto mnie nazwał komuszkiem pierwszy? Rzuć okiem dwa posty wyżej. Ten pozwala sobie na zbyt wiele.
Oh jej jakaż niewinność oburzona. Tak szkolili w resorcie? To stara już przestarzała obecnie socjotechnika skoków tematycznych i przerzucania odpowiedzialności. To mniej więcej to samo jak odpowiadanie pytaniami, które uprawiasz ochoczo i często.
Przy braku argumentacji ciągłe głoszenie populistycznych haseł swoich mocodawców.

W korporacjach? to teraz resortowi mają korporacje? się porobiło. Jaki macie stopień towarzyszu o ile wolno zapytać? Kapral?

A widzisz bo to zwykłą erystyka, nic osobistego ale skoro pisujesz tu o korpozjebach, a sam jesteś kimś takim to per analogia pisując o pomitoach, komuszkach i towarzyszach logika w czystej formie każe i Ciebie utożsamiać z owym rodowodem. I co powiesz?

Aha.. no i nie ustosunkowałeś się do kierownictwa telewizji w kwestiach kultury. To jak będzie? Doczekam się?
Czy to Ciebie nie oburza? Gdzie zatem Twój patriotyzm w czystej formie, gdzie tendencja do czystej ideologii nieskażonego państwa.

Nie. To ty sobie za wiele pozwalasz lecz masz ograniczoną percepcję na tyle, że nie odróżniasz wypowiedzi konstruktywnych od własnych, bo z konstruktywizmem nie mają nic wspólnego. Są tylko Twoje. A Twoje to wg Ciebie dobre, bo Twoje.
Nie ma zatem szans na to, że jesteś w stanie to zrozumieć.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2023, 22:58 przez darkman, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

kinky pisze:
07 wrz 2023, 22:38
Njakieś prog. kulturalne na poziomie (pewnie gł. starocie z czasów komuny, teatr tv itp) to tak jakby Teda Bundy'ego chwalić, że zdarza mu się być miłym przepuszczając jakąś panią w drzwiach.
No nie. Dziś np był program o Krzysztofie Komedzie i dramat Akiro Kurosawy Ran. Są szeroko transmitowane i omawiane różnorakie konkursy na czasie np. Konkurs Chopinowski, który ma całodniowe ramówki w trakcie całego wydarzenia, czy konkurs Wieniawskiego. Wszystko nadawane na bardzo profesjonalnym poziomie, ale skąd Ty to możesz wiedzieć, jak pewnie nigdy tam nie zaglądasz, bo kurvizja.
Awatar użytkownika
Szelak

Tak, resortowi mają korporacje, nie wiedziałeś?
Niewiele wiesz o pracy w korporacji.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2023, 23:06 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Szelak pisze:
07 wrz 2023, 22:52
Chopinowski
Szelak pisze:
Wieniawskiego
Te programy, konkursy Chopinowskie i Wieniawskiego nadawane są od lat, od czasów komuny, tak jak Opole. O ile nad konkursami Ch i W czuwają niezależni eksperci, jury itp to trzymają poziom wybitny. A tam gdzie kurvizja się dorwała czyli Opole to katastrofa, poziom niemalże zenka i piosenki biesiadnej.
Ran Kurosawy to ja już w latach '80 oglądałem w tv, tak jak i 7 samurajów, Rashomon, Dersu Uzała, Tron we krwi i inne, żadna to zasługa kurvizji.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2023, 23:05 przez kinky, łącznie zmieniany 1 raz.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Szelak pisze:
Konkurs Chopinowski,
To jest co 5 lat. Używasz tegoż jako hasła pierwszomajowego, co zresztą domyślając się Twego rodowodu jakoś specjalnie nie dziwi.
Szelak pisze:
Akiro Kurosawy Ran
Staroć. Powtórkowy. Dobry owszem i klasyka kina, ale to wypełniacz ramówki. Tylko.
Łatanie dziur niemocy programowej.
Chopina lubię i posłuchać :lol: Gościu drogi, ogarnij się jakoś i usystematyzuj. Bo argumentów coraz mnie i odgrzewane.
Awatar użytkownika
xyz
Gramofon: Sony PS X-50
Kontakt:

Post autor: xyz »

Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Szelak pisze:
07 wrz 2023, 22:59
Tak, resortowi mają korporacje, nie wiedziałeś?
A niby skąd miałbym wiedzieć :lol: ? Nie interesuję się strukturami służb specjalnych aparatu inwigilacji. No co Ty, zwariowałeś?
Pytam członka i u źródła. Po prostu.
Awatar użytkownika
Szelak

Ty jeden z drugim oglądałeś bo macie po lat 50 i więcej, ale są tacy co są nastoletni czy po 20, 30, a nawet 40 lat i raczej żadnych szans o ile sami sobie nie wymyślą na obejrzenie tych obrazów. Znaczy się nie powinno się takich filmów prezentować na kanałach kulturalnych? Taki Wasz zarzut? Kto taki film zaprezentuje? TVN? Polsat? Idąc tym tropem nie ma po co robić audycji i reedycji płytowych zespołów, artystów z lat 50, 60, 70 bo stare i nic nie warte.

Nie zamierzam wchodzić z Tobą Dariuszu w szranki słowne, bo to jest bez sensu. Zawsze udowodnisz, bo taki jesteś, że jestem np. zerem, a Twoja racja jest na górze. Bo tak czynisz, prawda? Możesz żyć w takim przekonaniu. Wcale mnie to nie dziwi. Zresztą sam dobrze wiesz, że są na tym forum osoby, które nie chciałyby wchodzić Ci w drogę, bo je wdepczesz w ziemię i poniżysz, i wcale nie tylko w tematach politycznych.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Szelak pisze:
07 wrz 2023, 23:22
Bo tak czynisz, prawda?
Ktoś musi. To tylko konsekwencja Twojego zacietrzewienia w szerzeniu dobrej pisowskiej nowiny. Waż słowa to nie będzie kłopotu.
Nie przesadzaj z indoktrynacją katolicką, bo urażasz będace tu osoby identyfikujące się z takim wyznaniem. Ot proste. Do bólu.

Niestety obiektywnie rzecz ujmując przywoływanie tutaj staroci jako dowodu na rzetelność misji kulturowej TV jest błędna z samego założenia. Kultura tegoż wysokiego pasma to nie tylko historia. Resztę zwłaszcza tę współczesną pozostawiam bez komentarza. Na razie.
Czyż programy historyczno kulturotwórcze Bronisława Wildsteina, to nie kultura i historia?
Czy nie uraża Ciebie tak między nami, że za PO były normalnie po 24tej, a teraz są w godzinach normalnej oglądalności?
Jak ma się semickie lobby telewizyjne do idei telewizji narodowej i świeckiej owszem bo temu nie zaprzeczasz ale o proweniencji katolickiej, którą tu tak bardzo promujesz nazywając POLSKĄ?
No powiedz, chłopaki będą udawać, że nie widzieli i nie czytali, to tylko między nami - nie oburza Ciebie fakt, że przecież zarządzać telewizją o charakterystyce narodowej i dążącej prymatu ideowego mógłby normalny i niezależny katolik? W dodatku wspierany przez Kurię?
E-no na pewno Ciebie oburza i dotyka, tylko nie chcesz o tym wiedzieć. Udajesz, że jest inaczej, że jest tak jak chciałbyś. Po Bożemu i jakoś normalnie. A tu psia kość zonk. Się porobiło. Za PO tak nie było przecież. To cholera jakiś wyłom w tej misternie budowanej wizji ideowej owego masowego środka przekazu (obcy wywiad?, długie ręce Kremla, diaspory rosyjskiej i Tuska?) . Coś chyba jest nie tak? Czy uważasz inaczej, że to w porządku?
Szelak pisze:
Nie zamierzam wchodzić z Tobą Dariuszu w szranki słowne,
Szczerze odradzam. Warto znać swoje miejsce. W razie czego jestem do usług. I czuj się zaproszonym.
Do dyspozycji nie, bowiem kieruję się zasadami kodeksu Boziewicza, a "tym to czasem się nie siwo".
Szczerze powiedziawszy Tomku na tym etapie życia nie mam za wiele powodów do skromności, korzystam więc ze swojego miejsca w szeregu czego i Tobie życzę. Bo widzę, że zabolało. Lustro zawsze boli i jest skuteczne. Pamiętaj o tym proszę .Warto.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

No to na dobry początek dnia do porannej kawki, Poczet Wiodących Manipulantów Mediów (dawniej) Publicznych:
https://www.onet.pl/informacje/newsweek ... ce=onet.pl

p.s. Szelaku zwróć uwagę na Adriana Klarenbacha
"Byłe koleżanki z pracy określały go w magazynie "Press" słowami "siermiężny", "rubaszny", "gburowaty", "prymitywny", "arogancki" i "ocierający się o słowną przemoc". Trudno uznać to za komplementy."

No i to nazwisko jakoś mało korespondujące z korzeniami dobrej zmiany, no nie wiem? Słowiański rodowód to nie jest, ani narodowy, ani katolicki, ani POLSKI. Co powiesz Tomaszu? Może jakąś konwersję chociaż byś zalecił, żeby brzmiało patriotyczniej choć trochę? Swoją drogą ciekawe czy kupuje tylko polskie produkty by się odnajdować jako patriota czy tylko koszerne, bo to może być trochę obok głównej linii ideologicznie zalecanej przez partię. Cholera, zjeść czy nie zjeść?! Oto jest pytanie na śniadanie.

Pytam, bo nie wiem. W sumie różnorodność etniczna prezenterów jest promowana np w BBC, a to jednak stacja uchodząca za najbardziej obiektywny serwis newsowy.
Czyżbyśmy zaczęli czerpać z najlepszych wzorów?

No owszem linkuję Onet, ale znajdziesz i gdzie indziej. Looz. Odwagi!
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Szelak pisze:
Zresztą sam dobrze wiesz, że są na tym forum osoby, które nie chciałyby wchodzić Ci w drogę, bo je wdepczesz w ziemię i poniżysz, i wcale nie tylko w tematach politycznych.
Nie raz, nie dwa wchodzą, ba samemu zdarzało mi się, głównie przez nieporozumienie, ale się zdarzało wchodzić w tzw. pyskówki z Darkiem.
Szelak pisze:
Ty jeden z drugim oglądałeś bo macie po lat 50 i więcej, ale są tacy co są nastoletni czy po 20, 30, a nawet 40 lat i raczej żadnych szans o ile sami sobie nie wymyślą na obejrzenie tych obrazów.
Widzisz, film, teatr czy muzyka, może być narzędziem. Np. unikam kina, bo nie chcę oglądać reklam, jeszcze opłaconych z mojego biletu, a wchodzić w trakcie seansu jest dla mnie niezręcznie.
Młodzież ogląda "starocie", gra w stare gry, docenia klasykę. Tylko młodzież od pewnego poziomu wzwyż. Nie oczekuj że dresiarz z koszulką polskiej husarii i kotwicą wydziaraną na bicepsie doceni np. "Bazę ludzi umarłych" lub "Siekierezadę". A choćby i "Rozmowy przy wycinaniu lasu".

Piszesz o resortowych korporacjach... zapraszam do pierwszej, lepszej jednostki administracji państwowej... Znam osobiście takie, gdzie jak nie chodzisz na msze, nie jeździsz na pielgrzymki, jesteś pomijany w awansach. Gdzie za zwrócenie przełożonemu uwagi że postępuje niezgodnie z zasadami, jesteś przenoszony...
I to wszystko za Twoje pieniądze.
Awatar użytkownika
Szelak

No to na dobry początek dnia do porannej kawki
Przykład typowej korporacji. Tak, w TVP też to jest. Dziwiłbym się jakby tam tego nie było. TVN jest jakby lepszy? Tam dziennikarskich afer nie było, nie? Kurwidół jakich wiele, szczególnie w korporacjach, tych dużych zwłaszcza. I tu i tam. Karierowicze są wszędzie. Ale jak piszę o korpozjebach, to zaraz hejt. Na jakim świecie żyjecie? Stare chłopy, a jacy idealiści. To jest wszędzie, także poza naszymi granicami. Na idealnym Zachodzie też. Bez względu na światopogląd, religię i kulturę, kolor skóry czy pochodzenie. A świat kultury, sztuki, rozrywki, a szczególnie polityki? Sami święci? Jakby pogrzebać w życiorysach naszych (często tu hołubionych na winyl net) wspaniałych artystów, tych dzisiejszych, tych sprzed lat, to trzeba by chyba większość płyt wyrzucić takie obrzydzenie by człowieka wzięło. Świat mediów, rozrywki, sztuki to salony szczególnie skurwiałych zasad.
Napisałeś, przyjąłem. Na tym etapie życia zdziwiony nie jestem. Nic nowego.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Szelak pisze:
08 wrz 2023, 08:45
TVN jest jakby lepszy?
A co to ma do rzeczy? Nie odbiegajmy od newsowego tematu.
Znajdź, opublikuj miast stawiać kolejne durne pytania od przysłowiowej czapy. Kogo to obchodzi czy lepszy w tym kontekście, to nie wyścigi o Puchar :happy-sunshine: Narodu.
Przedstawiono sylwetki czołowych manipulantów. To raczej dobrze, bowiem chodzi nadal o resztki transparentności, że o przyzwoitości nie wspomnę.

Przyzwoitość 'Żony dla rolnika' czy doboru codziennego różańca tvp, nie ma tu nic do rzeczy. Kolaborant i delator nie konkurują w kategorii lepszy i gorszy. Robią swoją haniebną robotę za parę srebrników. Taka ich natura.

Chcecie prawdy? Czytajcie Pomponika: w tle śmigłowce!
https://www.pomponik.pl/plotki/news-ogr ... e_vignette
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Jak już o tej kulturze , TVP kultura

Mole książkowe
8:10
Animowany film promujący czytelnictwo, opowiadający historię książkowych moli, które ratują książki i bibliotekę przez zniszczeniem

tak sobie sprawdziłem co jest w tym programie TVP Kultura
teraz TVP Historia
Upadek królestwa
21:00
Połowa IX wieku. Wychowany wśród wikingów syn saskiego szlachcica jako młodzieniec dołącza do armii króla Alfreda Wielkiego. Tylko władca Wessex stawia opór najeźdźcom.

Odcinek: 1 Sezon: 1 - nie no serial jest całkiem całkiem , da radę się oglądać

PS
tak się zastanawiam, jak wezmę udział w referendum i zagłosuję , ze jestem przeciw emigrantom z Azji i Afryki , to rząd Pis cofnie te wizy co to wydał(sprzedał za USD) czy nie? No skoro będę przeciw a oni sprzedali to mogą oddać kasę i ich odesłać , czy też nie mogą?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

@amrowek:
Od kiedy to referenda działają wstecz? :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Zablokowany