Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Re: Polityka

Post autor: domibobi »

Śląscy policjanci zatrzymali ośmiu pseudokibiców Górnika Zabrze, Ruchu Chorzów, GKS-u Katowice i Piasta Gliwice. Działali w gangu przemycającym imigrantów z Białorusi. - Przyznali się, złożyli wyjaśnienia.

Dzięki działaniom operacyjnym w okolicach Białegostoku zatrzymano Patryka F. z Mysłowic. To znany pseudokibic Ruchu Chorzów. Mężczyzna wpadł, gdy prowadził wynajęty „na słupa" bus, w którym jechało 18 imigrantów z Iraku oraz 2 Irańczyków. Obcokrajowcy nie mieli wiz.

Krótko potem w miejscowości Straż zatrzymano Jana G. i Filipa K. z Gliwic. Obaj mężczyźni są pseudokibicami miejscowego Piasta. Przewozili siedmiu obywateli Iraku, którzy przyznali się, że nielegalnie przekroczyli granicę polsko-białoruską.

Za każdego przerzuconego do Niemiec imigranta gangsterzy dostawali 1000 dolarów.

Jeśli migranci wpadli podczas przekraczania granicy i zostali przez polskie służby cofnięci do Białorusi, kibole ustalali kolejny termin ich przerzutu. Budowali swoją markę, wychodząc z założenia, że zapłaconą usługę trzeba zrealizować.

Porzadną firma 😉 Z miłości do Polski... #WięcejMuru
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
domibobi

Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Latro pisze:
06 wrz 2023, 14:05
A tu program PO na służbę zdrowia.
Latro, a jaki program na cokolwiek ma PiS? już tyle razy pytałem i Ciebie, i Szelaka. i za każdym razem albo cisza, albo wrzutka od czapy...
no weźmy np. tę służbę zdrowia. składka zdrowotna wzrosła co prawda "tylko" o 1,4 pp., ale dodatkowo straciliśmy możliwość odliczenia jej od podstawy opodatkowania. widzisz jakiś postęp w ochronie zdrowia? tak serio? psychiatria dziecięca - w takim bodajże Będzinie okres oczekiwania 6 lat! przecież ten nastolatek z bidnej rodziny przez ten czas podejmie 36 prób samobójczych...

pisze o płocie - z jednej strony płot i pinokio pier....cy, że Tusk = piekło kobiet, z drugiej Wawrzyk i koncesjonowany handel wizami. odnieś się proszę...

euroland zapowiada podniesienie stóp w walce z inflacją (niższą niż nasza), krajowi bandyci ekonomiczni obniżają... wzrost stóp w eurolandzie to automatycznie wzrost LIBORu i kolejny problem dla frankowiczów - no ale to w większości kanalie w ocenie jarkacza, a wg Szelaka to lemingi, karierowicze, korpozjeby i warsiawiacy... o nich walczyć nie trzeba, bo to element pewnie obcy, a antypiosowski na pewno...

ślepota, ślepota, ślepota i tępa propaganda...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Szybko zareagowali.

Nie rozumiem za bardzo tego programu ocieplania bloków z wielkiej płyty. To powinno być w kompetencjach samorządów, a nie że "rząd obiecuje". Poza tym, konieczność modernizacji budynków poniekąd narzuca nam też Unia, więc kto by czego nie obiecał to i tak kiedyś trzeba będzie to zrobić bo inaczej kary :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Nawet chyba nie tyle samorządy co spółdzielnie i wspólnoty? Nie wiem jak tam w innych miastach, ale u mnie i tam gdzie bywam wyjątkowo sporadycznie spotykam nie modernizowane/nie ocieplone bloki z wielkiej płyty. W czynsze jest wliczony fundusz remontowy i z tego spółdzielnie i wspólnoty finansują takie rzeczy.
O pastelozie przy ociepleniach bloków pisze się już od 20 lat bodajże więc to stary i w większości dawno załatwiony już temat.
Przypominam, że już w 2019 obiecywali to samo i nic nie zrobili.
Tak jak rozporządzenie w spr. posiłków w szpitalach wisi niezrealizowane od wiosny zeszłego roku.
Teraz wyciągają jakieś kapiszony, bo wybory.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Greenshot 2023-09-06 19.28.55.png
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
domibobi

Wojtek pisze:
06 wrz 2023, 18:59
Nie rozumiem za bardzo tego programu ocieplania bloków z wielkiej płyty.
Na moim osiedlu w większości bloki z wielkiej plyty, już dawno ocieplone w ramach funduszu remontowego. Czyli sfinansowane przez mieszkańców. PiS nie wyciągnął środków z UE na ten cel.

Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

domibobi pisze:
06 wrz 2023, 19:33
PiS nie wyciągnął środków z UE na ten cel.
No bo nie o ten cel chodzi, a o inny, trza dać i kupić głosy, ale za to teraz ociepli ocieplone , i każden Polak dostanie kalesony albo po nogawce, bo drugiej nie dostanie z winy tuska :lol:

przecież jak by teraz dostali KPO to by rozdali za glosy a jaki sukces by ogłosili.

nie wiem czy było

Film "Zielona granica" A. Holland
W III Rzeszy Niemcy produkowali propagandowe filmy pokazujące Polaków jako bandytów i morderców. Dziś mają od tego Agnieszkę Holland…— podkreślił minister Zbigniew Ziobro.

Mogę lubić Holland mogę jej nie lubić, ziobro jako "prawdziwy polak" "najdroższy minister III RP ( m.in. dzięki niemu nie mamy KPO) błysnął geniuszem intelektu. Jak dla mnie to on idealnie wpisuję się w tą III rzeszę i nie tylko jeszcze dorzucił bym mu i komunizm.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

amrowek pisze:
06 wrz 2023, 19:55
Mogę lubić Holland mogę jej nie lubić,
"Więc niech sobie ubrudzą ręce we krwi, potem się będzie mówić o nich to samo, co dziś się mówi o polskim antysemityzmie, bo niewątpliwie to, co się dzieje na granicy, jest ekspresją głębokiego rasizmu - dodała przedstawicielka kultury"
sorry, ale ja tego nie kupuję.
syko
Gramofon: Dual 510

Post autor: syko »

chudy_b pisze:
05 wrz 2023, 22:15
murowi białowieskiemu
Dodam jeszcze iż mieszkam 6 kilometrów od tego "muru".Widziałem toto z daleka bo zbliżać się do granicy już nie wolno, a samo zbliżenie się może kosztować około godziny sprawdzania tożsamości i trzepanko też, więc nie polecam. Raczej przykry widok, coś co zaburza harmonię krajobrazu panującą tu od wieków. Za to polecam zapoznać się z powyższym tekstem, który po raz kolejny dowodzi że polski rząd, a raczej jego większość działa na szkodę kraju. A może to wcale nie jest nasz rząd? Coraz częściej mi się wydaje że otrzymujemy instrukcje z Waszyngtonu podobnie jak kiedyś z Moskwy, więc się pytam gdzie tu jest suwerenność? :think:
https://klimat.rp.pl/aktywisci/art35662 ... bialorusia

Nie tak dawno wróciły punkty kontrolne więc spytałem pana policjanta: skąd ci uchodzcy skoro jest ogrodzenie? Zaśmiał i powiedział że podkopuja i satkę przecinają. Czyli 1,6 miliarda złotówek jak psu w dupę? Gratulować czy może jednak rozliczać?
Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

syko pisze:
06 wrz 2023, 22:17
Zaśmiał i powiedział że podkopuja i satkę przecinają.
Błyskotliwy i dowcipny.
Pewnie po szkole policyjnej. 3 przedmioty: "pałowanie z biegu, pałowanie z doskoku i język rosyjski". W przyszłości musi będzie komisarzem.
Awatar użytkownika
amrowek

Ja to jednak nie kumam czegoś jak to mur podkopują ? To co tam górnicy pracują? Czy jak będzie bardziej wialo to mur się przewróci . Pobudowali mur bez fundamentów czy jak? A drut to jest na pod czy obok muru ? Rondo czego jest ten mur skoro i tak go omijają? .
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

To jest jakaś blacha trapezowa czy tam falista. Istnieje wiele rodzajów, więc się doskonale nadaje do kosztorysowania :roll:
:mrgreen:
Andy to goście z głowami nie od parady budowali, tylko ekonomiści obozu rządzącego. Pod egidą :happy-sunny: Narodu.
Awatar użytkownika
amrowek

Darek a to znaczy się to tak z tym murem jak z produkcją hi fi . :obecnie. Inżynierowie opracowali a ekonomiści pobudowali? Jak tak to by się zgadzało.Vaty tylko na papierze
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Słyszałem, że w tym płocie mają okienka kasowe zainstalować, skoro się już wydało to po co się kryć, oficjalnie bilecik do Europy dla Pani, Pana... ;)
Wawrzyk już w Albanii? Czy może w Chorwacji, w tych apartamentach Poręby?
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Zablokowany