Polityka
-
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Re: Polityka
No to kości zostały rzucone
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Na pohybel ***

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- TomekT
Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...

Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Troszkę się spóźniłem z reakcją, ale dziękuję za ten temat.
Tu masz listę państwowych wydawnictw płytowych: https://en.wikipedia.org/wiki/Category: ... ord_labels
Jeśli nazwy kojarzą Ci się przede wszystkim z blokiem komunistycznym (który to system przecież tak uwielbiasz, "komuszku") to brawo, masz rację.
Wszystkie upadły razem z dawnym ustrojem lub zostały sprywatyzowane albo sprzedane.
Bo tak na prawdę to po wuja państwu wytwórnia nagraniowa?
Wiesz kto nadal ma państwowe wytwórnie?
Chiny i Kuba.
Jeszcze raz - dziękuję za ten temat Doman!
Anty-lewak co płacze że PN nie są dalej spółką skarbu państwa.
Nie mam więcej pytań.
Argument inwalida.
To że lubię czytać książki czy filmy nie znaczy że chciałbym by wszystkie krajowe wydawnictwa czy studia filmowe były spółkami skarbu państwa.
Piszesz o tym tak jakby to było coś złego.
Tymczasem koncerty WOŚP są rok-rocznie jednymi z największych (jeśli nie największych) imprez muzycznych w kraju.
Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego?
Generalnie zgadzam się z tym co darkman tutaj opisowo wyjaśniał a propos sytuacji PN czy WOŚP, więc nie będę się powtarzał.
Kołodziejczak - też się zdziwiłem. W moich oczach stracił na wiarygodności i nie wyjdzie mu to na dobre długoterminowo.
W sensie - jeśli nie byli w stanie zebrać odpowiednią ilość podpisów to znakiem tego są zbyt słabi.
Jeszce nie tak dawno psioczył na Tuska, a teraz jest kumpel

Wiadomo, polityczne rozgrywki, ale słabo to wygląda po prostu.
Dla PO to zbieranie poparcia na wsi (tam gdzie PSL je zatraciło).
Żałosne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
Cholera wie. Krótkoterminowo ma niemal pewne miejsce w sejmie. Czyli będzie miał głos w mediach, na sali plenarnej. Czuję sympatię do chłopaka, jest bardzo pracowity i bardzo zdeterminowany żeby się przebić. A długoterminowo? Obawiam się, że jest za cienki w uszach w politykę. Duża polityka go wykorzysta i wypluje. Podobnie jak Palikota, Kukiza, Leppera i wielu innych.
Oczywiście że są zbyt slabi. Zebranie podpisów we wszystkich okręgach, a przede wszystkim wystawienie list (zebranie i zweryfikowanie ludzi) we wszystkim okręgach, to dla takiego towarzystwa mission imposible.
PSL z Hołownią zrobili duży błąd nie biorąc go do siebie. To całą opozycję może to bardzo drogo kosztować. A jeśli trzecia droga nie przekroczy 8% to Hołownia z Kosiniakiem będą szukać azylu w dalekiej Azji, bo w Polsce ciężko im będzie przejść ulicą. Decyzje tych Panów są tak durne, że zęby bolą.
Zwróćcie uwagę na jedną rzecz. Kołodziejczak to kandydat tylko w jednym okręgu. Na ten przykład ja nie będę musiał zastanawiać się czy go lubię czy nie, bo w moim okręgu kandydują zupełnie inni ludzie. A w Koninie on jest jedynką, ale dalej są inni. Kto wie jak ludzie zagłosują. Napisałem wcześniej że ma pewny mandat. Ale jeśli opór ludzi będzie duży, zagłosują na innych, to nie wejdzie do parlamentu i skończy polityczną karierę z dużym hukiem. Jednak sporo w rękach wyborców.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Napisz proszę dlaczego Konfederacja.
Tylko nie używaj argumentu że są nowi i jeszcze nie rządzili. Co Cię w nich urzekło, co takiego Ci się podoba w ich programie.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Pewnie zawoalowany nazizm z korzeniami skin head. Genealogia z młodzieży wszechpolskiej, programowość nacjonalistyczna bo trudno ją jednak nazwać narodową, choć wielu by tak chciało.
Też czekam na tę historię i pewnie będę urzeczony, a na pewno wzruszony
Lecę po popkorn!
Też czekam na tę historię i pewnie będę urzeczony, a na pewno wzruszony

-
- Gramofon: Dual601,701,Denon57l
-
- Gramofon: Technics SL1300
Dokładnie tak
D
Sprzeczasz się nie ze mną, a Davidem Gregosz i Thomasem Behrens z Fundacji Adenauera.
https://niezalezna.pl/487658-niemcy-od- ... wiedliwosc
https://youtu.be/SIoDZlr6fiY
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
https://www.money.pl/gospodarka/afera-v ... 7185a.html
https://www.rp.pl/budzet-i-podatki/art2 ... odzyskania
takie dwa pierwsze-lepsze z brzegu. w „niezależnej” nie pisali?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
-
- Gramofon: Technics SL1300
Ja nie twierdzę, że teraz nie ma złodziei tylko, że kiedyś zadziwiająca beztroska "rządu" w zakresie ściągalności podatków była wręcz patologiczna, aż śmiem uważać, że mieli w tym swój interes, swój, a nie Polski i Polaków.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To ten tego, kiedy wracamy do 22% stawki bazowej? 
Co by nie mówić, za PiSu kwestia VATu była dalej poprawiana, stawki na niektóre produkty obniżane, uszczelniono wiele kwestii, wprowadzono pojęcie faktur uproszczonych (wygoda przy małych wydatkach), ogólnie nie mam tu za dużo do zarzucenia, także jako przedsiębiorca, choć pewnie diabeł tkwi w szczegółach i tam gdzie ja nie mam problemu tak inni mają, bo temat VATu jest bardzo rozległy i specyficzny.
Pytanie jak długo wytrzyma budżet przy zerowym VAT na żywności. To jedna z bardziej kontrowersyjnych decyzji anty-inflacyjnych bo z drugiej strony nikt nie zabrania pośrednikom czy producentom podnosić marże na produktach spożywczych.
Ciężki temat ogólnie bo to mocno wolno-rynkowe zagadnienie. W sensie - nie potrafię ocenić czy lepiej by było jakby tutaj z VATem nie mieszali. Może wystarczyłyby stawki obniżone zamiast zerowych.
W USA czy Japonii nie ma VATu i jakoś sobie radzą, więc to nie jest tak że nie da się inaczej, choć podatek ten jest standardem w Europie.
Za to mamy tam do czynienia z podatkami sprzedażowymi czy konsumpcyjnymi, co de facto strasznie upraszcza system w porównaniu z VAT.

Co by nie mówić, za PiSu kwestia VATu była dalej poprawiana, stawki na niektóre produkty obniżane, uszczelniono wiele kwestii, wprowadzono pojęcie faktur uproszczonych (wygoda przy małych wydatkach), ogólnie nie mam tu za dużo do zarzucenia, także jako przedsiębiorca, choć pewnie diabeł tkwi w szczegółach i tam gdzie ja nie mam problemu tak inni mają, bo temat VATu jest bardzo rozległy i specyficzny.
Pytanie jak długo wytrzyma budżet przy zerowym VAT na żywności. To jedna z bardziej kontrowersyjnych decyzji anty-inflacyjnych bo z drugiej strony nikt nie zabrania pośrednikom czy producentom podnosić marże na produktach spożywczych.
Ciężki temat ogólnie bo to mocno wolno-rynkowe zagadnienie. W sensie - nie potrafię ocenić czy lepiej by było jakby tutaj z VATem nie mieszali. Może wystarczyłyby stawki obniżone zamiast zerowych.
W USA czy Japonii nie ma VATu i jakoś sobie radzą, więc to nie jest tak że nie da się inaczej, choć podatek ten jest standardem w Europie.
Za to mamy tam do czynienia z podatkami sprzedażowymi czy konsumpcyjnymi, co de facto strasznie upraszcza system w porównaniu z VAT.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Za to lubię naszych prawych

F. Adenauera współfinansuje Campus Czaskoskiego - płacz, zgrzytanie zębów, husaria siodła konie, sprzedawczyki na pasku Berlina, zdrada!
F. Adenauera napisała raport poklepujący pisiorków po plecach - wiarygodne i pewne, niepodważalne opinie, głęboka analiza, to pisali ci dobrzy niemcy z DDR

Chciałbym przeczytać cały ten raport, albo jakieś streszczenie, ktoś go czytał w oryginale, jest gdzieś przetłumaczony?
A tymczasem w innym raporcie F. Adenauera + Schumana (2022) - Polska państwem z najgorszym stanem środowiska w całej Unii Europejskiej.
https://pap-mediaroom.pl/nauka-i-techno ... ropejskiej
Jest tam tylko jeden plusik dla PL, a reszta...
Najgorzej w rankingu zielonych państw Unii Europejskiej wypadła Polska, z wynikiem 34 na 100 pkt. Szczególnie źle przedstawiają się wysiłki państwa na rzecz klimatu - w tej kategorii Polska otrzymała zaledwie 20 pkt. (średnia wyniosła 38 pkt.). To najgorszy wynik w całej UE. Słabą notę otrzymały polityki publiczne, co niestety nie dziwi, biorąc pod uwagę, że nasz kraj nie przyjął krajowej strategii przeciwdziałania zmianom klimatycznym, niewiele wnosi do wspólnego globalnego funduszu utworzonego w tym celu (zaledwie 1,21 euro na mieszkańca rocznie). Również w kwestii miksu energetycznego wypada poniżej średniej - OZE odpowiadają w Polsce za raptem 16 proc. wytwarzanej energii.
Nasz kraj jednoznacznie źle wypada w kategorii jakości życia - znajduje się w trójce krajów o najwyższej śmiertelności wywołanej zanieczyszczeniami powietrza - na milion mieszkańców umierają z tego powodu niemal 724 osoby rocznie.
Polska ponadprzeciętnie szybko traci tereny pokryte naturalną roślinnością (za Bułgarią, Grecją i Cyprem), a jakość wody w kąpieliskach rekreacyjnych jest bardzo zła - tylko 26% z nich ma wodę wysokiej jakości (to wynik trzykrotnie gorszy od średniej).
"Bezpieczna Przyszłość Polaków"???
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
- amrowek
Myślisz ,że aż tak i że warto? Nie szkoda popkornu?
Ja czekam na marsze w ich wykonaniu przed wyborami ( chociaż nie wiem czy brunatne czy takiego koloru czy też może białe w szpiczastych czapeczkach z Hogwartu ).
Czekam też niecierpliwie co rozda PiS za co ja zapłacę że oni dali innym a ja nie dostałem, zastanawiam się też czym będzie próbowało przebić KO.
Na razie wiem jedno idę na wybory bo muszę nie wziąć udziału w referendum, nie przepadam za L.Milerem ale ostatnio coś mądrze mówi.
Ty też jesteś za tym aby zabronić Polakom chodzenia na grzyby

A na poważnie chcesz pozbawić państwa dochodu bo nie będzie można ciąć lasu wg własnego widzi mi się i sprzedać za dewizy

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
Tak gwoli ścisłości, przypomnij może który rząd wprowadził jednolity plik kontrolny. I której partii posłowie bądź wstrzymali się od głosu lub głosowali przeciw?Latro pisze: ↑19 sie 2023, 11:11Ja nie twierdzę, że teraz nie ma złodziei tylko, że kiedyś zadziwiająca beztroska "rządu" w zakresie ściągalności podatków była wręcz patologiczna, aż śmiem uważać, że mieli w tym swój interes, swój, a nie Polski i Polaków.
QUJDREVGfjQrJiR2eTxzIWh-cCw_ZX13P2ZoZ3lxY2EyazQsOiIjMDorfCIkMiE0PTR8NTpoMCUjayR0eSM4JjooMzx5Ijw3LyB9fW8iZTF5JjdoMHAyYGdwYSY1ajMwfXJ_fGd1MjApcGZwYHZodzc.jpeg
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe