Przynajmniej jasne postawienie sprawy. Zgadzam się, ale tylko by nie skakać sobie do oczu.chudy_b pisze: ↑05 cze 2023, 11:53Wszyscy politycy maja swoje za uszami, bo to taki zawód. Oczekiwanie, że szambiarz w pracy będzie pachniał fiołkami jest trochę naiwne. Dla mnie istotny jest kierunek w jakim prowadzone ma być państwo i metody do tego wykorzystywane. PIS kreuje się na partię konserwatywno-chrześcijańską będąc w otwartym i nieustannym konflikcie z Unią Europejską. Z uporem godnym lepszej sprawy stara się mówić nam jak mamy żyć, czego uczyć dzieci i jak spędzać niedziele. PO idzie w kierunku liberalno europejskim. Stawia na wzmacnianie Unii i naszej w niej roli, przy jednoczesnym wzmacnianiu samorządów. To wymaga poszanowania zasad panujących w tej organizacji dotyczących gospodarki, wymiaru sprawiedliwości i wielu innych obszarów. I teraz niech każdy sobie wybierze co woli. Ja każdy wolny wybór szanuję, ale chcę też mieć możliwość dokonania własnego. Bez wysłuchiwania, że jestem komuchem, gorszym sortem, zdradziecką mordą. Bez znoszenia tępych uśmieszków opowiadających takie bzdury, że zęby bolą. I mam nadzieję, że większość wybierze podobnie jak ja.
Unia już jasno podzieliła role na państwa wiodące i te podległe. Narzuca swoją rolę w wielu obszarach np. zielony ład. Co do komuchów, to ja nikogo nie wyzywam, ale w marszu takim co miał miejsce wczoraj szła znaczna ich reprezentacja, i nawet nie mam na myśli typowych komuchów, esbeków i ubeków bo ci już pomarli albo są na wykończeniu, ale ich rodziny i potomkowie, którzy wychowali się na kasie i ich przywilejach, których normalni ludzie nie mieli. Kolejna sprawa to lewackie organizacje i te spod znaku LGBT, których siłę mieliśmy okazję poznać nawet w przypadku niedawno opisywanego przykładu niejakiego sędziego piłkarskiego Marciniaka, szły w tym marszu ogromną siłą. Poza tym Tusk wyraźnie na pierwszym miejscu będzie miał dobro Unii, a na drugim Polski, a u mnie priorytety są odwrotne. Trzecia sprawa to oglądam Tuska regularnie podczas objazdu przez Polskę i wczoraj oglądałem, na tym półmilionowym wiecu (jak dziś usłyszałem w TOK FM, szkoda, że nie w milionowym

Nie podoba mi się to wszystko. Mam nadzieję, że ludzie to widzą.