Polityka
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Re: Polityka
To też tak nie do końca że nie można go tknąć palcem
https://www.fakt.pl/polityka/putin-scig ... zy/27kh7q2
-
- Gramofon: Hitachi HT-354
my tu gadu gadu a jeśli ludzie nie wyjdą na ulice, zresztą to dotyczy i innych krajów UE to będziemy mieć prze..bane... UE już odleciało na maxa
https://www.farmer.pl/energia/nowa-dyre ... 29520.html
https://www.farmer.pl/energia/nowa-dyre ... 29520.html
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zgadza się Panowie. Umówmy się on do krajów Statutu Rzymskiego latał nie będzie. Po prostu.Peter007 pisze: ↑17 mar 2023, 22:50To też tak nie do końca że nie można go tknąć palcem
Tak mi się wydaje, ale typ jest nieobliczalny. Tak czy siak.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Darku, raczej nie ma szans na praktyczną realizację tego postanowienia - do chwili kiedy jest prezydentem, żaden kraj nie odważy się zatrzymać tak nieodpowiedzialnego człowieka dysponującego arsenałem atomowym, nie mówiąc juz o przechwyceniu samolotu, jak będzie przelatywał nad terytorium państwa, czy w strefie dostępnej dla samolotów. Jest to równoznaczne z wypowiedzeniem całkowitej i nieograniczonej wojny. No chyba że jednocześnie z zatrzymaniem w rosji dojdzie do puczu i przejęcia władzy. Aczkolwiek nawet wtedy ja bym się obawiał że jacyś twardogłowi zdążą wystrzelić atomówki, choćby po to, żeby zrobić zamieszanie które pomoże im się utrzymac przy władzy. To nie są ludzie których możemy mierzyć własną miarką.darkman pisze: ↑17 mar 2023, 23:31Zgadza się Panowie. Umówmy się on do krajów Statutu Rzymskiego latał nie będzie. Po prostu.Peter007 pisze: ↑17 mar 2023, 22:50To też tak nie do końca że nie można go tknąć palcem
Tak mi się wydaje, ale typ jest nieobliczalny. Tak czy siak.
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
- chudy_b
A ja myślę, że dla tej skorumpowanej władzy, jak każdej innej tego typu, liczy się tylko kasa na prywatnych kontach i wygodne życie. Brak jednego i drugiego raczej szybciej niż później doprowadzi do upadku Putina. Nie przegrana w wojnie, a właśnie na puste kieszenie.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2023, 15:08 przez chudy_b, łącznie zmieniany 1 raz.
- dale
To jest jedna grupa, ale nawet oni nie są do końca oderwani od snu o wielkim imperium. Dla nas najgroźniejsi są, najmniej obliczalni i często przewidywalni ludzie gotowi oddać wszystko, łącznie ze swoimi bliskimi, byle tylko ich kraj był wielki. Wielki w ich sposobie pojmowania rzeczy. A takich jest jeszcze (za) dużo w rosji. I to oni są odpowiedzialni za Ukrainę i będą za ewentualną dalszą agresję.
- chudy_b
Może tak, może nie. Pewnie niedługo się przekonamy. Pamiętajmy tylko, ze "druga" armia świata przehandlowała swoje wyposażenie na ebay'u. Jak przyszło co do czego, to na front poleźli w trampkach. W dużym skrócie i upraszczając oczywiście.
- dale
Bo mamy szczęście że to ruska mentalność współczesna... Za czasów Stalina i okołostalinowskich struktura dowodzenia była zmieniana kilkukrotnie za pomocą ołowiu, każdy następny rzut dowódców był podlejszy. Obecnie duża część prestiżowych jednostek rdzennie rosyjskich obsadzona jest dziećmi prominentów, inteligencji i bogatszej części społeczeństwa, która to nie ma zapędów imperialistycznych (aktywnych), nie chciała by swoich dzieci widzieć pod lufami wroga, więc wojnę prowadzą ogryzki z różnych prowincji, gdzie braki w zaopatrzeniu i wykształceniu dowódców dają się we znaki. Wyszkolenie i współczesna taktyka to dla nich czarna magia. Rozpoznanie i wywiad - leżą - brak kompetencji.
Natomiast Ukraina od początku konfliktu się szkoli, mają też lepszą motywację. No i wspiera ich cały zachód i cywilizowana cześć Europy.
Natomiast Ukraina od początku konfliktu się szkoli, mają też lepszą motywację. No i wspiera ich cały zachód i cywilizowana cześć Europy.
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Marzec 2023. A jakby marzec '68...
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
-
- Gramofon: Technics SL1300
i co z tego? A już wiem, skoro "znałeś osobiście" no to już wyczerpuje temat. No i to co piszesz to "sama prawda"
O, to jest
Żenujące jest też budowanie kłamliwej narracji na podstawie jakiegoś zdjęcia.
A co do Trzaskowskiego to takie np Centrum Wielokulturowe w Warszawie, którego głównym operatorem jest fundacja Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego Pro Humanum p Jolanta Lange dostaje prawie 2mln zł dotacji. I jak wiesz nie chodzi mi o mściwe rozliczanie, które próbujesz mi, a raczej innym wmówić, tylko o to, że niedaleko pada jabłko od jabłoni. Bo pani Lange to Jolanta Gontarczyk, która wraz z mężem byla parą agentów komunistycznej bezpieki, którzy podawali się za przyjaciół ks. Blachnickiego i On ich za takich uważał, a potem został otruty.
Gdy Gontarczykowie wrócili do Polski witał ich sam Urban, a oficerem prowadzącym był między innymi
TVNwski "ekspert, dobra rada" Aleksander Makowski. Wiem, wiem
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

-
Latro pisze:
Żenujące jest też budowanie kłamliwej narracji na podstawie jakiegoś zdjęcia.
A co do Trzaskowskiego to takie np Centrum Wielokulturowe w Warszawie, którego głównym operatorem jest fundacja Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego Pro Humanum p Jolanta Lange dostaje prawie 2mln zł dotacji. I jak wiesz nie chodzi mi o mściwe rozliczanie, które próbujesz mi, a raczej innym wmówić, tylko o to, że niedaleko pada jabłko od jabłoni. Bo pani Lange to Jolanta Gontarczyk, która wraz z mężem byla parą agentów komunistycznej bezpieki, którzy podawali się za przyjaciół ks. Blachnickiego i On ich za takich uważał, a potem został otruty.
Gdy Gontarczykowie wrócili do Polski witał ich sam Urban, a oficerem prowadzącym był między innymi

Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
-
- Gramofon: Hitachi HT-354
byłem na jednym spotkaniu na którym był Stanisław Michalkiewicz niesamowicie inteligentna postać która nie boi się mówić wprost jak jest czy jak było. i taka ciekawostka w latach 90-tych był za przywróceniem kary śmierci.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
-
Nie lubię faceta. Kilkukrotnie próbowałem obejrzeć go na you tube i jak dla mnie specjalista od polityki historycznej, zwykły gebels.
Nie cierpię takiego sposobu uprawiania historii. Dobierając fakty wybiórczo można sobie udowodnić każdą tezę.
Jak już ktoś chce posłuchać kogoś naprawdę świetnego z historii, kto nie uprawia gwałtu na faktach, to polecam kanał dr. Piotra Napierały.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.