Przecież w tym wątku zostaly wrzucone zdjęcia Tuska chyba z całym zlem tego świata jako "mające przykryć kompromitację niektórych polityków" i w odpowiedzi na jakikolwiek zarzut wobec obecnego rządu. Jako "nie zwolennik" pisu chyba nie przegapiłeś tego specjalnie? Media pro-pis jeżdżą po Tusku i to jest ok? Chyba pamiętasz słowa "ciemny lud to kupi" odnoszące się do "prawdy" nadawanej przez kurwizje o Tusku?
To było piękne. Zwolennicy pisu musieli wtedy albo przyznać się do bycia ciemnym albo zrozumieć że tvp łże. Kto w której grupie jest?
To w czymże takim razie niektórzy tutaj różnią się od Latro? Wrzucają szydercze memy, kwejki, rzucają slogany.
Tak samo patrzą jednowymiarowo przez pryzmat celebryckiego, antyrządowego, antypolskiego TVN. Trzeba być ślepym, by nie dostrzec tam umizgów Kolendy- Zaleskiej i innych dziennikarzy do opozycyjnych polityków? Praktycznie każda rozmowa prowadzona jest pod ustaloną tezę i paski sugerują odbiorcy jak ma myśleć. Jedyna różnica, że uważają się za światłych, a resztę za gawiedź. Właśnie dlatego sądzę, że kolejne wybory prawdopodobnie „padną łupem” PiS. Przez m.in. tę nieustannie okazywaną wyższość plebsowi przez orędowników opozycji. Chyba, że partia Kaczyńskiego zatraci wyczucie społecznych nastrojów.
Ale to Ty dzwonisz Wypomniałeś wrzuty jednej strony pomijając drugą. I przestań z racji swojej rzucać tą papką dla przytłumionych którym się wmówiło co jest polskie a co antypolskie. Cały czas mówisz wy, oni, tamci. Kto to są oni? Kim jesteś Ty? Z kim się utożsamiasz? Wyraź się w końcu. Przeciwko opozycji ale nie zwolennik pis. Ciekawe. Przeciwnik opozycji to widać. Ale ten nie zwolennik? Hmm, nie dasz złego słowa powiedzieć o pisie. I tylko oni, tamci. Nawet skompromitowana konfa to opozycja. Kreujesz się na tego jedynego, który nie da się sterować i ma własne poglądy czyli jakie? Oni, wy, my, tamci a Ty?
. No właśnie czekam a dostałem znaczek z "poległym mężem stanu", na którego zamach udowodniono parówkami już dawno. Zlituj się. Przyjaciel ideologiczny Pisu i demonter UE zaprzecza mordom w Buczy, a Le Pen jest finansowym zakładnikiem Putina i wychwalana przez PIS. A Ty pokazujesz medalik z Kaczyńskim?
.Kolego @jajen przejrzyj ten wątek dokładnie. Zwolennicy pisu nie odpowiadają tu na pytania tylko na każde zadane odpowiadają winą Tuska. Na linki do źródeł nieprzychylnych rządowi pada odpowiedź, że to kłamstwo a prawdy możesz się spodziewać tylko w TVP. Nie spodziewaj się tu argumentów i dyskusji.
Argumenty?...W linku, który podałem niema kłamstw i manipulacji są słowa samego Donalda Tuska z czasów gdy "rządził" Polską razem z PO i PSL.
Dyskusja?...jak z czymś takim dyskutować?:
. ja mam wrażenie, że Latro jest po prostu osierocony i to stąd ta trauma oraz jednowymiarowy przekaz wystarczyłyby dwa słowa "pan decyduje" i dziś 96 osób by żyło (no, może nie wszyscy - ze względu na zaawansowany już wówczas wiek), nie byłoby pieprzenia o zamachu, ogłupiania wyznawców religii smoleńskiej kolejnymi debilnymi teoriami, zaś dzień 10. kwietnia kojarzyłby się nam z rocznicą śmierci Jacka Kaczmarskiego albo deklaracją McCartneya o rozpadzie The Beatles...
Była wina to i musi być kara. Czego nie rozumiesz? Pretensje chyba powinieneś kierować do tych, przez których te kary są. KARY SĄ PRZEZ RZĄD A NIE PRZEZ TUSKA! Wyciągać łapy po kasę to ma kto w tym rządzie ale przestrzegać reguł panujących to już nie koniecznie. I żadne twoje obrazki nie zmienią faktu przez kogo Polska traci te pieniądze. Choćbyś nie wiadomo co usłyszał w TVP to tracą Polacy przez (nie)rząd. Tyle lat u władzy a dalej Tusk ma więcej do powiedzenia?
Tylko jedno zdanie wyłapałeś z mojej wypowiedzi. To i tak postęp. Nie wypowiesz się o przyczynach kar? Może za słówka połapiesz Kaczyńskiego? Po przegranych wyborach miał odejść z polityki, miał się nie pchać na stołek premiera. O wyrokach za kłamstwo Pinokia nic nie powiesz? O prywatnej wojnie Ziobry z sędziami nic nie powiesz? O okradaniu PCK nic nie powiesz? O get back nic nie powiesz? O nabijaniu kasy za testy i maseczki nic nie powiesz? Znajdź no jakieś fajne obrazki pokazujące że to wina Tuska.
Chyba, że partia Kaczyńskiego zatraci wyczucie społecznych nastrojów.
Co tu tracić? To społeczeństwo już dawno uwierzyło , że "im się należy". Jedyne społęczne nastroje to mieć tyle samo co sąsiad i to dostać od władzy. Przez takie antyestablishmentowe poglądy jak Twoje jako społęczeństwo wróciliśmy do doktryny równości klas. Kaczyński skutecznie Wam wmówił, ze portier powinien zarabiać tyle co adwokat, sędzia , lekarz i tyle samo mieć. Zawiść to nastroje doskonale rozpracowane przez pis i świetnie podsycane. Każda rewolucja zaczyna się tak samo.
Peter mam na myśli tych, co rzucili się na Latro nie dostrzegając, że są tak samo zaślepieni w swoich poglądach. Jeśli każdy przeciwnik opozycji to od razu zwolennik Pis, to faktycznie nie mam co w tym wątku pisać. A forumowi przeciwnicy Pis są równoznaczni z wielbicielami PO i chcą powrotu starych porządków? To byłaby krzywdząca ocena moim zdaniem i nic dobrego z takiego podziału nie wyniknie.
@jajen
Akurat Rzepliński mówił, (cyt. J. Rokitę) żeby wyrwać KRS sędziom. Gdyby POPis powstał w 2005 pewnie by to już wtedy ruszyli z reformą. A tak później przez lata każdy się bał (i w sumie okazało się słusznie), że każde działanie reformatorskie będzie okrzyknięte jako zamach na niezawisłość sądów. A co do wyroków to np. sędzia Jęksa beztrosko uniewinniający żonę prezydenta Poznania. prawnik profesor Sadurski wygrywający proces z partią w SN, że nie musi przepraszać za swój wpis. Establishmentowi wolno i zazwyczaj wszystko uchodzi płazem.
PO straciła władzę przez jakieś ośmiorniczki. I słusznie, bo jak coś jest nie tak to powinni być rozliczeni, w tym przypadku stracili zaufanie a co za tym idzie władzę. Teraz pis ze swoim elektoratem może zrobić wszystko, najgorsze świństwa ale mają też skuteczną pralnię mózgów i zostanie im wszystko wybaczone albo przekręcone tak żeby znowu Tusk był winny. Z całym światem nas skłócili ale po pieniądze łapy wyciągają bo ciągle mało i mało
Akurat Rzepliński mówił, (cyt. J. Rokitę) żeby wyrwać KRS sędziom. Gdyby POPis powstał w 2005 pewnie by to już wtedy ruszyli z reformą. A tak później przez lata każdy się bał (i w sumie okazało się słusznie), że każde działanie reformatorskie będzie okrzyknięte jako zamach na niezawisłość sądów.
A co do wyroków to np. sędzia Jęksa beztrosko uniewinniający żonę prezydenta Poznania. prawnik profesor Sadurski wygrywający proces z partią w SN, że nie musi przepraszać za swój wpis.
Gdybyś go posłuchał dokładniej a nie małpował przekaz TVPis to wiedziałbyś, że nie chodziło o oddanie KRSu w ręce polityków. Nawet w najczarniejszych snach tego nie sugerował. Chodziło mu o wyrównanie proporcji pomiędzy poszczególnymi reprezentacjami w KRS a nie o wybieranie przez polityków przedstawicieli sędziów, senatu, sejmu i prezydenta w KRS
Masz jakieś uzasadnienie żeby twierdzić, że to są wyroki "przeciw władzy " i że nie są uprawnione czy po prostu się z nimi nie zgadzasz? Znasz akta, czytałeś uzasadnienie? Z czego wynika przekonanie, że wyroki powinny być inne?
Jeśli każdy przeciwnik opozycji to od razu zwolennik Pis
Ależ skąd. Nie manipuluj mojej wypowiedzi. Sam napisałem w tym samym poście, że konfa to też opozycja. Są tylko dwie opcje. Albo się jest za rządem albo za opozycją. Powtórzę, opozycja to nie tylko PO, to też konfa, PSL, Hołownia i co tam jeszcze jest.
No jest jeszcze jedna opcja, całkowite olewanie polityki i brak zainteresowania kto będzie u sterów ale w tym przypadku nie byłoby Cię w tym wątku, więc skoro nie popierasz opozycji to popierasz rząd. Nie da się inaczej. Nie da się być trochę w ciąży
PO straciła władzę przez jakieś ośmiorniczki. I słusznie, bo jak coś jest nie tak to powinni być rozliczeni, w tym przypadku stracili zaufanie a co za tym idzie władzę. Teraz pis ze swoim elektoratem może zrobić wszystko, najgorsze świństwa ale mają też skuteczną pralnię mózgów i zostanie im wszystko wybaczone albo przekręcone tak żeby znowu Tusk był winny. Z całym światem nas skłócili ale po pieniądze łapy wyciągają bo ciągle mało i mało
I to pokazuje jak uwstecznia się lud i jak łatwo nim manipulować mając media. Z ośmiorniczkami to był czas afery podsłuchowej, którą ujawniła WYBORCZA Michnika. Media mimo, że zawsze miały swoje sympatie, to jednak miały poczucie misji i knieczności kontroli władzy. Potem Kaczyński wzorem Orbana przejął media. Chciałbym widzieć jak gazeta Karnowskich ujawnia przekręty PISu. Lud został tak omotany, że teraz 40 mln na respiratory, 70 mln na wybory, 2 mld na kurwizję, forsowanie zapisów , że przestępca polityk nie jest przestępcą, już nikogo nie wzrusza. Z perspektywy czasu aż nie chce się wierzyć, że kiedyś Polak potrafił oburzyć się na ośmironiczki. Te czasy nie wrócą. PIS zadbał o to, a gawiedź mu przyklaskuje przy czym na wszelki wypadek mówi , że wcale nie jest zwolennikiem pisu. Nie ma to jak zrobić taką propagandę, żeby lud ją powtarzał w przekonaniu, że teraz to wyraża swoje poglądy , a partii władzy to nie lubi. Orban dokłądnie to osiągnął a Kaczyński osiągnie za moment.
Jeśli każdy przeciwnik opozycji to od razu zwolennik Pis
Ależ skąd. Nie manipuluj mojej wypowiedzi. Sam napisałem w tym samym poście, że konfa to też opozycja. Są tylko dwie opcje. Albo się jest za rządem albo za opozycją. Powtórzę, opozycja to nie tylko PO, to też konfa, PSL, Hołownia i co tam jeszcze jest.
No jest jeszcze jedna opcja, całkowite olewanie polityki i brak zainteresowania kto będzie u sterów ale w tym przypadku nie byłoby Cię w tym wątku, więc skoro nie popierasz opozycji to popierasz rząd. Nie da się inaczej. Nie da się być trochę w ciąży
Nie podoba mi się po prostu, że tak gromadnie nalatujecie na Latro, sami też uprawiając demagogię dlatego pojawiłem się w wątku. Ten slogan, że Pis skłócił nas ze światem i żąda pieniędzy też wyświechtany i nieaktualny. Polska ma w tej chwili naprawdę dobrą prasę w Europie i Świecie, ale może nie wszystkich to cieszy w równym stopniu