Miałem ostatni dzień subskrypcji Netlixa i rozpatrywałem ten film versus Jay Kelly z Clonneyem i niestety wybrałem ten drugi. Nie to, żeby był filmem który nie warto obejrzeć ale jak na obsadę troszkę "nie doskoczył" do oczekiwań.Mawis pisze: ↑wczoraj, 23:04Żegnaj, June. Netflix - film piękny, wzruszający, fantastycznie zagrany, oszczędny w środkach wyrazu i prawdziwy. Podejmujący trudny temat ale każdy z nas sie z tym zmierzy albo już mierzył. Ostatnia scena z dzieciakami kradnie serca. Po trzykroć warto. Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Reż. Kate Winslet. Tak, ta z Titanica![]()
Ostatnio oglądałem...
-
Arkadyo
Re: Ostatnio oglądałem...
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
-
Arkadyo
Oglądałem sny o pociagach jak tylko weszły na Netlixa. Lubię takie kino. Niby prosta opowieść o nieszczęściu jakich wiele na dużym ekranie ale opowiedziana tak, że trudno się oderwać. Może nie dostawiłbym go jako 4 kolor do Kieślowskiego ale widać kim się reżyser inspirował.Rudinho pisze: ↑wczoraj, 21:28Genialny serial!
A ja obejrzałem "Sny o pociągach" i dawno nie widziałem nic równie smutnego a zarazem tak pięknie nakręconego pod względem obrazów.
Wreszcie udało mi się też obejrzeć "Terror" na podstawie książki Dana Simmonsa pod tym samym tytułem. Książka świetna a serial w niczym jej nie ustępuje.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja oglądałem oba. Jay niezly ale troche odrealniony jednak, takie studium pana w kryzysie wieku sredniego. Ale jednak nie stojącego nad grobemArkadyo pisze: ↑dzisiaj, 08:34Miałem ostatni dzień subskrypcji Netlixa i rozpatrywałem ten film versus Jay Kelly z Clonneyem i niestety wybrałem ten drugi. Nie to, żeby był filmem który nie warto obejrzeć ale jak na obsadę troszkę "nie doskoczył" do oczekiwań.Mawis pisze: ↑wczoraj, 23:04Żegnaj, June. Netflix - film piękny, wzruszający, fantastycznie zagrany, oszczędny w środkach wyrazu i prawdziwy. Podejmujący trudny temat ale każdy z nas sie z tym zmierzy albo już mierzył. Ostatnia scena z dzieciakami kradnie serca. Po trzykroć warto. Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Reż. Kate Winslet. Tak, ta z Titanica![]()
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔