Ostatnio oglądałem...

Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Re: Ostatnio oglądałem...

Post autor: Peter007 »

U niektórych iskra zrobiłaby robotę...
Awatar użytkownika
bms01pl
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: bms01pl »

jak ktoś lubi, to fajny miniserial o Beckhamach NETFLIX zrobił. gdyby jeszcze ciut więcej było piłki i ciut mniej Posh uznałbym za bardzo dobry. ale i tak ogląda się z nostalgią.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + ATL HD 310
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

bms01pl pisze:
11 lis 2023, 11:16
jak ktoś lubi, to fajny miniserial o Beckhamach NETFLIX zrobił. gdyby jeszcze ciut więcej było piłki i ciut mniej Posh uznałbym za bardzo dobry. ale i tak ogląda się z nostalgią.
Tak, ogladam. Fajnie ją zgasil Beks ja mowila ze pochodzi z biednej rodziny a on na to: Powiedz jakim autem ojciec cie do szkoły przywozil... :lol: Po odpowiedz odsylam do serialu ;)
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

No to ja polecę
"Special Ops: Lioness" na Sky showtime
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

amrowek pisze:
11 lis 2023, 12:11
No to ja polecę
"Special Ops: Lioness" na Sky showtime
Oj tak. Wyczekuję poniedziałków
Awatar użytkownika
tuczi77
Gramofon: Kenwood KD-7010

Post autor: tuczi77 »

Bodies - wygląda na to, że będzie S02 ;)

Zabójca - w skrócie: nie wqrwiaj szakala, bo ci szakal wjedzie na chatę i zrobi z dupy jesień średniowiecza. Sensacyjniak, nic specjalnego, ale fajnie sie ogląda i nie nudzi.
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

tuczi77 pisze:
12 lis 2023, 14:29

Zabójca - w skrócie: nie wqrwiaj szakala, bo ci szakal wjedzie na chatę i zrobi z dupy jesień średniowiecza. Sensacyjniak, nic specjalnego, ale fajnie sie ogląda i nie nudzi.
Wczoraj oglądałem, w sumie fajny, do obejrzenia na wieczór. Potem jeszcze GAD wciągnąłem z B.del Torro - tez ok.
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

Tulsa King 2 odc za mną, fajny ;)
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
martin.h
Gramofon: Technics SL-1600MK2

Post autor: martin.h »

Informacja Zwrotna, serial na Netflix, kolejny na podstawie powieści Jakuba Żulczyka. Polecam. Skończyłem tuż przed drugą rano :D
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Wczoraj tylko pierwszy odcinek... pewnie łatwo nie będzie jeśli chodzi o poruszane zagadnienia... Już mnie wciągnął. Fajna realizacja. Będzie oglądane dalej.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / WiimPro / MusicalFidelityV90DAC

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Hijack. Po naszemu - W powietrzu.
Apple tv.
https://www.filmweb.pl/serial/W+powietrzu-2023-10013349
Fajne to, trzyma w napięciu. Jest parę głupot, ale do przełknięcia, rozrywka na dobrym poziomie.
Philips 5877/GP 401 II - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Infinity Reference 31i
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
martin.h
Gramofon: Technics SL-1600MK2

Post autor: martin.h »

Przymierze Guy'a Ritche'ego. Kto zna tego reżysera ten wie, że gangsterskie kino brytyjskie to jego specjalność. Jaki ten film jest inny, poważny, wzruszający. Śmiem twierdzić, że to jego najlepszy film. Do obejrzenia na Amazonie.
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

"Przymierze" obejrzałem tylko sam wstęp do pierwszej eksplozji i nie próbowałem do niego wrócić. Jednak po twojej rekomendacji go obejrzę w całości.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Byłem na Napoleonie RIdleya Scotta. Takiego gniota dawno nie widziałem. Film o niczym, ani o Napoleonie, ani o miłości. Chaos i dezinformacja. Nawet data urodzenia Bonapartego z błędem. Zero ducha epoki, ani słowa o Kodeksie Praw czy Księstwie Warszawskim. Akurat interesuję się epoką i przeczytałem na jej temat sporo, rzekłbym że dużo. Osoba niezorientowana w temacie zupełnie nie wie o co chodzi, kampanie pokazane w sposób karykaturalny, jakieś topienie Austriaków i Rosjan pod Austerlitz, podczas gdy namiastka tej sceny mogła się znaleźć w bitwie pod Iławą Pruską (obecnie Bagrationowsk, nazwany tak na cześć rosyjskiego generała dowodzącego armią carską w tej bitwie, pomnik upamiętniający to wydarzenie znajduje się z 200-300 metrów od polskiej granicy z Obwodem Królewieckim). Marii Walewskiej nie było, pokoju w Amiens nie było, kampanii 1806-1807 nie było, wojny z Austrią w 1809 nie było, kampanii 1813 z Bitwą Narodów pod Lipskiem nie było, kampanii 1814 też nie. Ani słowa na temat jakiegokolwiek napoleońskiego marszałka (aż serce ściskało). Na koniec filmu informacja ilu Francuzów straciło życie w poszczególnych bitwach, włącznie z tymi o których ani klatki w filmie (np. w bitwie pod Marengo 1800 roku). Ani słowa o tym że zdecydowana większość kampanii Napoleona była spowodowana rozpoczęciem wojny przez przeciwników Francji za angielskie złoto. No koszmar, jednak za takie "dzieła" nie powinni brać się Anglicy. Zdecydowanie odradzam, dla mnie koszmarek.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60

Post autor: darkman »

MaciejT pisze:
14 gru 2023, 11:52
Byłem na Napoleonie RIdleya Scotta. Takiego gniota dawno nie widziałem. Film o niczym, ani o Napoleonie, ani o miłości. Chaos i dezinformacja. Nawet data urodzenia Bonapartego z błędem. Zero ducha epoki, ani słowa o Kodeksie Praw czy Księstwie Warszawskim. Akurat interesuję się epoką i przeczytałem na jej temat sporo, rzekłbym że dużo. Osoba niezorientowana w temacie zupełnie nie wie o co chodzi, kampanie pokazane w sposób karykaturalny, jakieś topienie Austriaków i Rosjan pod Austerlitz, podczas gdy namiastka tej sceny mogła się znaleźć w bitwie pod Iławą Pruską (obecnie Bagrationowsk, nazwany tak na cześć rosyjskiego generała dowodzącego armią carską w tej bitwie, pomnik upamiętniający to wydarzenie znajduje się z 200-300 metrów od polskiej granicy z Obwodem Królewieckim). Marii Walewskiej nie było, pokoju w Amiens nie było, kampanii 1806-1807 nie było, wojny z Austrią w 1809 nie było, kampanii 1813 z Bitwą Narodów pod Lipskiem nie było, kampanii 1814 też nie. Ani słowa na temat jakiegokolwiek napoleońskiego marszałka (aż serce ściskało). Na koniec filmu informacja ilu Francuzów straciło życie w poszczególnych bitwach, włącznie z tymi o których ani klatki w filmie (np. w bitwie pod Marengo 1800 roku). Ani słowa o tym że zdecydowana większość kampanii Napoleona była spowodowana rozpoczęciem wojny przez przeciwników Francji za angielskie złoto. No koszmar, jednak za takie "dzieła" nie powinni brać się Anglicy. Zdecydowanie odradzam, dla mnie koszmarek.
Dzięki Maciek za recenzję, bo już byłem bliski wybrania się, ale odstraszyła nas z żonką długość tego dzieła (3h), a gdy dodać jeszcze jedno H opisane przez Ciebie, to już odpadam. Właśnie przeczytałem Twoją recenzję połowicy i odpuszczamy, pewnie będzie na jakiejś platformie to przy f_qurwie można zatrzymać i iść na fajek, albo wyłączyć chwasta w ogóle.