Jak tak to pewnikiem masz rację.
Ja jeszcze śpię

Jak tak to pewnikiem masz rację.
Oczywiście, że tak. Nasz szanowny kolega @Marcinus.
Jakiej pojemności? Podaj proszę już zdaje się po raz wtóry sugeruję ten trudny, a tajemniczy krok. Jeśli nie wiesz to też będzie odpowiedź, przyjmiemy, że niska i tyle. W innym wątku nie odpowiedziałeś zdaje się? Mimo, że pytałem grzecznie. Nie lubimy tego na forum.
Wierzę, bo słyszę. Jednak nie jestem pewien czy słyszymy to samo, bo jednak detal to wkładka i igła zdecydowanie, igła moim zdaniem nieco mniej ale owszem to składowa o niebanalnym znaczeniu. Reasumując detal ów, odnotujmy - Iskra potrafi przeczytać na swoim poziomie, który jest, no cóż dobry po prostu. Generalnie nie fetyszyzowałbym, bo Ikrze to tylko może zaszkodzić.
Mam wrażenie, a nawet przeświadczenie że Iskra 1 jest już pewnym synonimem *(fetyszem hehe), i to nie jest moje spostrzeżenie - bo sporo osób *(ze sprzętami naprawdę konkretnymi, gdzie wkładki MC po 15-20k grają) mi ją polecało zanim kupiłem .darkman pisze: ↑06 gru 2023, 09:26
Reasumując detal ów, odnotujmy - Iskra potrafi przeczytać na swoim poziomie, który jest, no cóż dobry po prostu. Generalnie nie fetyszyzowałbym, bo Ikrze to tylko może zaszkodzić.
No to czekamy na tę pojemność Panie kolego.
(ja podałem swoją dla użytego kabla w opisie).![]()
@Darkmandarkman pisze: ↑02 gru 2023, 10:57Mogę to zestawić z Nudą, ale nie zastawię bo już widzę, że do Nudy, no cóż skoku tu nie ma. Żadnego, ale Nuda to urządzenie dwukrotnie droższe ze specjalizowaną sekcją zasilania czego w Iskrze nie uświadczycie, a w dodatku u mnie to dual mono więc już w ogóle.. no inny poziom całkiem, no i te nastawy. Reasumując posiadaczom Nudy i wyższych jej odsłon konstrukcyjnych Iskra nie dotrzyma kroku i to jest constans.
To zrób takie. Co za problem?arek@audiokultura pisze: ↑21 gru 2023, 21:39Mamy rok dwa tysiące dwudziesty trzeci. Takie urządzenia można pakować do pudełek po zapałkach
przy zachowaniu doskonałych parametrów technicznych.
No właśnie, i tu jest pies pogrzebany.
Omawialiśmy to już nie raz i nie dwa na łamach forum. Próbowałem przekonać, udowodnić, wykazać potrzebę jakiegoś zakresu impedancji, a nie tylko sztywne 47k dla MM.arek@audiokultura pisze: ↑21 gru 2023, 21:39Jakich jeszcze nastaw potrzebujesz, których w Iskrze nie znajdziesz, a które istotnie wpłyną
na Twoją percepcję odbioru muzyki?
Robię. Rocznie jakieś półtora tysiąca.
Czyli speniał, jednym słowem mokre galoty
Coś Cię strasznie ta Iskra uwiera, chyba ego ucierpiało wskutek braku odpowiedzi na Twoją propozycję. A tymczasem są tu na forum wiarygodne relacje, że Iskra wytrzymywała porównania chociażby z Gold Note PH-10 we współpracy z wkładkami MC (co nie znaczy, że była lepsza czy gorsza, jednak musiała dawać radę). Ale skoro wg Ciebie wyższa cena to wyznacznik lepszego grania, no cóż...