darkman pisze: ↑05 lut 2024, 21:28
No ale Marcin nie miał na mysli SUT pod Twój ww.
Małe sprostowanie, nie o tym temacie pisalismy z Marcinusem, więc nie było mowy o SUTach. ktoś inny mi proponował próbę, porównanie.
Z Marcinusem wymienialiśmy się uwagami o pozbyciu się zakłócaczy z otoczenia toru gramofonowego Skutecznie mi podpowiadał. Wczoraj namierzyłem jeszcze jednego ,,szkodnika'' , a tym okazał się zasilacz impulsowy takiego małego nawilżacza powietrza z zapaszkami, a był podłaczony do jednej listwy. Wypiąłem drania, zakłócenia się zminimalizowały, więc teraz jest spokój. Słucham z odległości około 2,5 metra od kolumn, jest chichutko, pomiędzy kolejnymi utworami także chichutko , no czasami coś tam lekko pyknie, jak to na winylu.
Mam w systemie także odtwarzacz CD , przyzwoitego Lectora CDP 603 i porównałem takie same wydania płyt winylowych i na CD / Warner Bros , Poul Simon / , winyl zagrał podobnie, ale jakby ciekawiej, pełniej,z dobrą przestrzenią. Nie ma sensu szukać , słucha się doskonale i o to chodzi.
Jak to słusznie napisałeś : zasada profi jest spełniona.
Na koniec uwaga - dobrze mieć preamp z wieloma nastawami, ale musi poza nimi także dobrze przetworzyć dżwięki. Miałem przed Keces ephono przez kilka tygodni LPS 1 i Keces dla mnie, w moim systemie jest ciekawszym preampem. Jest bardziej róznobarwny , daje szerszą i głębszą scenę i jest cichszy , ocena była na wkładce MM Nagaoki. Wtedy nie miałem MC. Ocena więc nie jest kompletna.
Dzięki za uwagi.
Pathos Logos, Lector CDP-603, Audio Physic Avanti, TEAC TN-5BB, KECES EPhono. kable : Solide Core Audio, Zu Audio Bok, Zavfino Prima MK2, Arini Audio Dark Starr, MB Audio Hybrid 2 phono, MB Audio Diamond XLR, Equlibrium Pure IC Ultimate