HUSARIAA v2
- arturromarr
Re: HUSARIAA v2
Witam,
Bardzo ambitny i bezkompromisowy projekt. Mam nadzieję, że uda mi się gdzieś, kiedyś posłuchać tej konstrukcji.
Tak od strony warsztatowej, z jakiego oprogramowania korzystałeś przy projektowaniu?
Czy potrafisz ocenić (subiektywnie) np. w skali: 1-10 różnice pomiędzy swoimi projektami (chodzi mi o konstrukcje Twoich przedwzmacniaczy znanych nam z forum. Zakładając że najlepsza konstrukcja ma 10 to jak daleko do niej mają pozostałe? Chodzi mi o to czy wprowadzane zmiany (a co za tym idzie nakłady) skutkują faktycznymi zmianami, czy to bardziej szlifowanie diamentu.
Pozdrawiam
Bardzo ambitny i bezkompromisowy projekt. Mam nadzieję, że uda mi się gdzieś, kiedyś posłuchać tej konstrukcji.
Tak od strony warsztatowej, z jakiego oprogramowania korzystałeś przy projektowaniu?
Czy potrafisz ocenić (subiektywnie) np. w skali: 1-10 różnice pomiędzy swoimi projektami (chodzi mi o konstrukcje Twoich przedwzmacniaczy znanych nam z forum. Zakładając że najlepsza konstrukcja ma 10 to jak daleko do niej mają pozostałe? Chodzi mi o to czy wprowadzane zmiany (a co za tym idzie nakłady) skutkują faktycznymi zmianami, czy to bardziej szlifowanie diamentu.
Pozdrawiam
-
Pcb - eagle cad.
Na dzisiaj pewnie by to wyglądało (dźwiękowo):
- pre forumowe 5-5,5
- Nuda dual mono 7
- Nudamini 7-8
Raczej muszą skutkować. Z każdym kolejnym projektem pewne nowe rzeczy niestandardowe są zastosowane co wpływa na dźwięk.
Jak się spojrzy na nie po kolei (od strony konstrukcyjnej) to widać też to co zawsze powtarzam: gra zasilacz, sekcje riaa są tu dodatkami
To nie jest tak, że zrobi się prosty układzik riaa i on będzie super. Nie będzie. Nie da się tego przeskoczyć.
Na dzisiaj pewnie by to wyglądało (dźwiękowo):
- pre forumowe 5-5,5
- Nuda dual mono 7
- Nudamini 7-8
Raczej muszą skutkować. Z każdym kolejnym projektem pewne nowe rzeczy niestandardowe są zastosowane co wpływa na dźwięk.
Jak się spojrzy na nie po kolei (od strony konstrukcyjnej) to widać też to co zawsze powtarzam: gra zasilacz, sekcje riaa są tu dodatkami

To nie jest tak, że zrobi się prosty układzik riaa i on będzie super. Nie będzie. Nie da się tego przeskoczyć.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
O to to...to samo mówiłem klinowi który zbudował amp na płytce wielkości paznokcia i mówi że jest the best.
Ciekawe że duala oceniłeś niżej niż mini. Czuję się zachęcony do lutowania
Tymczasem zrezygnowałem ze słuchania wbudowanych pre we wzmacniaczach wszystkich co mam i powróciłem do H.
Rożnica kolosalna. Jeszcze raz gratuluję Krzysztof bo to kurde zaje... robota jest. Nawet Smerf Maruda nie ma uwag
Ciekawe że duala oceniłeś niżej niż mini. Czuję się zachęcony do lutowania

Tymczasem zrezygnowałem ze słuchania wbudowanych pre we wzmacniaczach wszystkich co mam i powróciłem do H.
Rożnica kolosalna. Jeszcze raz gratuluję Krzysztof bo to kurde zaje... robota jest. Nawet Smerf Maruda nie ma uwag

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
- Myszor
- spoon
- Gramofon: Thorens TD-160
Ktoś w Trójmieście lub okolicach posiada to nasze forumowe cacko?
Nie ukrywam, że chodzi o możliwość odsłuchu (w jakiś sposób) przed zakupem własnego egzemplarza
Nie ukrywam, że chodzi o możliwość odsłuchu (w jakiś sposób) przed zakupem własnego egzemplarza

KEF R300 + Hegel H160 + Gold Note PH-10 + Thorens TD 160 (Nagaoka MP-110)
- charliez88
- Gramofon: Luxmany 350 + 300
Panowie Husarze z Wrocławia, czy coś się zmieniło?
Miałem ostatnio jeszcze jedno, którkie podejscie z Ganymede... Gra kapitalnie i coraz poważniej rozważam zakup. Chciałbym jednak najpierw porównać go chociaż chwilę z Husarką. Obiecuję, że źle to na pewno nie zabrzmi
Miałem ostatnio jeszcze jedno, którkie podejscie z Ganymede... Gra kapitalnie i coraz poważniej rozważam zakup. Chciałbym jednak najpierw porównać go chociaż chwilę z Husarką. Obiecuję, że źle to na pewno nie zabrzmi

Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
- Myszor
Jest parę egzemplarzy we Wro:) Ale jakie jest pytanie? Chcesz pożyczyć?charliez88 pisze: ↑28 sie 2017, 16:21Panowie Husarze z Wrocławia, czy coś się zmieniło?
Miałem ostatnio jeszcze jedno, którkie podejscie z Ganymede... Gra kapitalnie i coraz poważniej rozważam zakup. Chciałbym jednak najpierw porównać go chociaż chwilę z Husarką. Obiecuję, że źle to na pewno nie zabrzmi![]()
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- charliez88
Aż takiej potrzeby nie ma.
Odwiedziłbym chętnie kogoś z Ganymedesem w celach porównawczych, potem w ramach rewanżu mogę zaprosić i do siebie (w tej chwili jestem bez kolumn)
Słuchałem na razie Ganymede z moim gramofonem na kolumnach Rhea i WiggArt Arvil - w obu przypadkach było... najlepiej jak słyszałem (klasowo) Natomiast Ganymede to jedyny pre z takiej półki cenowej z którym miałem do czynienia, więc nie wiem, czy to standard , czy to faktycznie wybitny pre.

Słuchałem na razie Ganymede z moim gramofonem na kolumnach Rhea i WiggArt Arvil - w obu przypadkach było... najlepiej jak słyszałem (klasowo) Natomiast Ganymede to jedyny pre z takiej półki cenowej z którym miałem do czynienia, więc nie wiem, czy to standard , czy to faktycznie wybitny pre.
- spoon
- Gramofon: Thorens TD-160
Tak z ciekawości... ile ten Ganymede kosztuje?
KEF R300 + Hegel H160 + Gold Note PH-10 + Thorens TD 160 (Nagaoka MP-110)
- charliez88
zalezy od konfiguracji...
wersja full z regulacją barwy, ze wzmakiem słuchawkowym, z gałkami, które powodują, że moze on absługiwać monobloki , czy koncówkę mocy 7800zł
wersja z samym pre gramofonowym ok 4500zł
wersja full z regulacją barwy, ze wzmakiem słuchawkowym, z gałkami, które powodują, że moze on absługiwać monobloki , czy koncówkę mocy 7800zł
wersja z samym pre gramofonowym ok 4500zł
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Już kiedyś pisałem,
Wiktor robi super klocki (Haiku Audio), cena jest wysoka, ale jest to usprawiedliwione najwyższą jakością wykonania.
Trochę trudno porównać topową lampę i topowy tranzystor.
Zbierać kasę i kupić jedno i drugie.
Piszę z autopsji ponieważ jeden z moich Pre lampowych to projekt Wiktora.
Jeśli zaś pisać o Husarii to na pewno jest bardzo tania do tego co oferuje, zresztą jak wszystko co Krzychu wymyślił. Cieszmy się że mieszka w Poznaniu, a nie za Odrą bo płacilibyśmy tyle samo ale w euro
Wiktor robi super klocki (Haiku Audio), cena jest wysoka, ale jest to usprawiedliwione najwyższą jakością wykonania.
Jeśli zaś pisać o Husarii to na pewno jest bardzo tania do tego co oferuje, zresztą jak wszystko co Krzychu wymyślił. Cieszmy się że mieszka w Poznaniu, a nie za Odrą bo płacilibyśmy tyle samo ale w euro

- charliez88
Ja nie neguję, a właściwie to może nawet się zgadzamMISSE pisze: ↑28 sie 2017, 23:04Już kiedyś pisałem,
Jeśli zaś pisać o Husarii to na pewno jest bardzo tania do tego co oferuje, zresztą jak wszystko co Krzychu wymyślił. Cieszmy się że mieszka w Poznaniu, a nie za Odrą bo płacilibyśmy tyle samo ale w euro![]()

Jednego i drugiego nie będę kupował na pewno, bo mija się to z celem. Masz Ganymede od Wiktora w jakiejs niestandardowej konfiguracji?
Chciałbym posłuychać Husarii, bo wydaje się to jedyna sensowna alternatywa w tym budżecie.
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX