RIVERMAX PH-1

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: Denon DP-1300M

RIVERMAX PH-1

Post autor: pavlos »

Natknąłem się na ten polski wyrób.
https://allegro.pl/oferta/przedwzmacnia ... 3047053146

Czy ktoś coś wie? Widział? Słuchał?

Słowo kluczowe "rivermax" na naszym forum nie padło, a przynajmniej szukaczka nic nie zwraca.

Wygląda na minimalistyczną i prostą konstrukcję, opartą o stopnie lampowe. Wygląda też nawet solidnie.
Dla mnie zawsze ważne jest podejście "less is more".
Czy w tym wydaniu też?
Awatar użytkownika
pawelgrab

Re: RIVERMAX PH-1

Post autor: pawelgrab »

możesz przecież osobiście zapytać o produkt prezesa Maksyma Kovalenko z RIVERMAX SP. Z O.O. czy tam WELLMAX SP. Z O.O. i opowiedzieć coś ciekawego dla użytkowników Forum o tym urządzeniu a nie się oglądać na kogoś, są telefony i maile przecież do Rzeszowa czy Krakowa :lol:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
pavlos

Nie wykluczam takiego kontaktu.
Chciałem najpierw takie wewnętrzne rozpoznanie... Pазведка, jak mawiają pilitycy...
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

:handgestures-thumbupright: egzotyka jaka pewnie, ale sama tesla ef86 w parze to parę pieniędzy polskich, pytanie tylko czy to samobudowlanka domowa czy co - bo na pewno nie produkt komercyjny jest, temat bardziej pasuje w diy albo na rozetkę w ua ;) - ładnie wygląda nie znaczy dźwiękowo dobrze śpiewa :D
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
pavlos

pawelgrab pisze:
02 lut 2026, 20:22
ładnie wygląda nie znaczy dźwiękowo dobrze śpiewa
Potwierdzam. Wiedzę tą nabywa się stopniowo, trzeba trochę w życiu sprzętu przerzucić...
I zamiast "ładnie wygląda" może także podstawić "nowsze" oraz "droższe" - wychodzą analogiczne prawdy życiowe.

Tak, ewidentnie jest to sztuka sprzętu o znamionach DIY. Mnie zaciekawiło, że jest na raptem kilku elementach dyskretnych, bez tranzystorów, także tych w scalakach. Poza zasilaczem, który - swoją drogą - też jest nieźle napakowany.

Natomiast odnośnie firmy:
- ciekawa w ogóle sama nazwa "RIVERMAX" - ładnie brzmi, nieoklepane, ładnie się kojarzy, zwłaszcza miłośnikom polskiego rocka progresywnego, nieprawdaż?...
- doczytaliście "informacje o firmie" w zakładce "o sprzedającym"? "Skup/sprzedaz zlota."
ODPOWIEDZ