Lista nieuczciwych sprzedawców online

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online

Post autor: MaciejT »

wlodekg0 pisze:
18 maja 2026, 19:15
proponują mi ewentualnie zwrot kosztów, ale muszę zniszczyć winyl i okładkę
Wątek traktuje o nieuczciwych sprzedawcach. Moim zdaniem Twój przypadek kwalifikuje się do określenia takiego jak "nieumiejętnie pakujący". Ale jeśli sprzedawca zaproponował zwrot kasy, to już chyba mowy o braku uczciwości być nie może, bo jest on gotów wziąć na klatę swój błąd w pakowaniu. Nie rozumiem też za bardzo tej dyskwalifikacji obsługi. Skoro chcą oddać kasę, to chyba towar staje się z powrotem ich własnością, i mogą nią dowolnie dysponować? Wiadomo, jeden każe odesłać, drugi sobie zostawić, a trzeci zażąda zniszczenia. Nie widzę w tym niczego zdrożnego ani godnego dyskwalifikacji. Oby tylko po takim przypadku jak Twój wyciągnęli wnioski i zmienili standnarty pakowania. Ot, takie moje zdanie.
Awatar użytkownika
wlodekg0

Post autor: wlodekg0 »

Trochę to niekonsekwentne Włodku ale rozumiem, że jesteś zawiedziony.

w tym sensie że kupiłbym drugi egzemplarz , ale nie u nich ...
Awatar użytkownika
wlodekg0

Ale jeśli sprzedawca zaproponował zwrot kasy, to już chyba mowy o braku uczciwości być nie może, bo jest on gotów wziąć na klatę swój błąd w pakowaniu. Nie rozumiem też za bardzo tej dyskwalifikacji obsługi.
No, nawet 10 % rabatu. Ale już więcej się nie odezwali. Zresztą nie tylko mnie olewają. Znalazłem opinie ich sklepu internetowego na Google Maps, wystarczy poczytać ... . Ale zawsze możesz sprawdzić jak pakują, coś zamawiając, komunikacja też wyjdzie. Ale nie polecam :(
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

wlodekg0 pisze:
18 maja 2026, 19:15
nośnikami fizycznymi, proponują mi ewentualnie zwrot kosztów, ale muszę zniszczyć winyl i okładkę, a potem przysłał im zdjęcia
to 10% rabatu zaoferowali i kazali zniszczyć płytę? Czy po zniszczeniu oferowali pełny zwrot?
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

darkman pisze:
19 maja 2026, 07:38
No to pechowo, A jak bardzo uszkodzona okładka? Płyta rozumiem nie uległa uszkodzeniu?
Generalnie staram się nie zamawiać pojedynczych płyt bo wtedy ryzyko uszkodzenia niestety rośnie. Nie zawsze się tak (w sensie bez niepotrzebnego podnoszenia kosztu) da ale przy pojedynczych nierzadko opakowanie trafiało mi się nadgryzione.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Bacek pisze:
20 maja 2026, 13:28
darkman pisze:
19 maja 2026, 07:38
No to pechowo, A jak bardzo uszkodzona okładka? Płyta rozumiem nie uległa uszkodzeniu?
Generalnie staram się nie zamawiać pojedynczych płyt bo wtedy ryzyko uszkodzenia niestety rośnie. Nie zawsze się tak (w sensie bez niepotrzebnego podnoszenia kosztu) da ale przy pojedynczych nierzadko opakowanie trafiało mi się nadgryzione.
A to ma coś wspólnego z moim pytaniem do Włodka? :mrgreen: :D :D
Awatar użytkownika
wlodekg0

to 10% rabatu zaoferowali i kazali zniszczyć płytę? Czy po zniszczeniu oferowali pełny zwrot?
zaoferowali pełen zwrot za zniszczenie płyty , ale nie mam sumienia. Lub 10% rabatu. Jednak już więcej odpowiedzi od nich nie miałem, po prostu olali.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

wlodekg0 pisze:
20 maja 2026, 17:05
Jednak już więcej odpowiedzi od nich nie miałem, po prostu olali.
A co jeszcze od nich chciałeś?

Przy kombinatorskiej (delikatnie mówiąc) naturze naszego narodu ja się w ogóle nie dziwię kwestii udowodnienia zniszczenia :)
Próby wyłudzenia zwrotów to duży problem sklepów internetowych.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
wlodekg0

Próby wyłudzenia zwrotów to duży problem sklepów internetowych.
uważasz że chciałem coś wyłudzić ? Ja oczekiwałem winyla w idealnym stanie, jestem kolekcjonerem, walory odsłuchowe są dla mnie ważne , jak i wizualne. Sami zaproponowali zniszczenie winyla ( co jest zbrodnią według mnie) i 100% zwrot kosztów, lub 10 % rabat. Dwa razy potem do nich pisałem i żadnej odpowiedzi. Pytasz co od nich jeszcze chcę ? Chyba wypada coś odpisać jak się coś proponuje. Ale mam ich w d... .Płytę udało mi się sprzedać po cenie sklepowej. Dużo lepiej zapakowany przeze mnie niż przez profesjonalny sklep. A sam sklep jest u mnie skreślony, zresztą nie tylko u mnie, ma oceną 2,8 wśród internautów, więc to nie tylko moja opinia. Ale zgadzam się że Polacy mają kombinatorską naturę. Mieszkając w Skandynawii już bisko 20 lat odzwyczaiłem się od tego, ale co jakiś czas u kogoś to wychodzi ...
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

wlodekg0 pisze:
wczoraj, 20:04
Ale zgadzam się że Polacy mają kombinatorską naturę. Mieszkając w Skandynawii już bisko 20 lat odzwyczaiłem się od tego, ale co jakiś czas u kogoś to wychodzi ...
Gratuluję życia w niezwykle uczciwym środowisku, choć obawiam się że odsetek przyjętych emigrantów "ekonomicznych" znacznie tą "praworządność" obniża (przynajmniej według prasy). Ostatnio czytałem o jakichś gwałtach czy nawet zabójstwie Norwega przez kilku "Szwedów" o dziwnie ciemnym odcieniu skóry i nazwiskach.
Jednocześnie, z naciskiem i stanowczo, proszę o nie generalizowanie, typowe dla polskich emigrantów. Ja rozumiem że można czuć się lepszym, ale okazywanie tego w ten sposób świadczy o niskiej kulturze i braku smaku...
Awatar użytkownika
wlodekg0

Gratuluję życia w niezwykle uczciwym środowisku
dziękuję, żyjąc na głębokiej wsi na północy , pośród lasów i gór tak właśnie jest :D w dużych miastach już nie.
Jednocześnie, z naciskiem i stanowczo, proszę o nie generalizowanie
no właśnie, proszę o nie generalizowanie, typowe generalnie dla wszystkich. Nie czuję się lepszym a wytykanie mi tego w ten sposób świadczy o niskiej kulturze i braku smaku.... Muszę jednak dodać, że kombinowanie , Polacy mają we krwi, widać to na przykład u nowo przybyłych emigrantów do Skandynawii, nie dotyczy to tylko naszego narodu, również innych wschodnich nacji.
I na tym zakończmy, wszak to post o nieuczciwych sprzedawcach, chociaż mój dotyczył niesumiennych.
ODPOWIEDZ