Co do wznowien Black Sabbath polecam wydania Rhino High Fidelity z orginalnych tasm analogowych , cięte przez Kevina Graya prawdopodobnie wykorzystano amerykanskie tasmy. Zakupiłem z USA pierwszy Black Sabbath i Paranoid. Mam dla porównania angielskie Vertigo i NEMS i te nowe reedycje nie mają sie co wstydzić brzmią bardzo blisko z wiekszą iloscią talerzy ogólnie troszke jasniej od pierwszych wydań . Ale mają wielką zalete w cichych partiach i między utworami jest cicho jak CD.
Teraz czekam na Master of Reality i 4
wznowienia Black Sabbath
-
Slawo
- Gramofon: Technics SL 1500C
Re: wznowienia Black Sabbath
Technics SL 1500C, Hana EL, Pro-Ject Tube Box D2,Pro-Ject Accu Box S2, Supra 52pF Phono RCA Roksan Caspian M2, Pylon Diamond 28, Chord Clearway
- daru0105
Ma się rozumieć. Grają wybitnie
A zapowiadali w Rhino czy czekasz z nadzieją?
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Będą, będą
BS się świetnie sprzedaje, więc raczej to pewne, że będą kontynuować serię
Oba RHF brzmią wspaniale - porównałem do ripów DSD Japońskich SHM-SACD, czyli transferów z taśm UK i jest serio dobrze!
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
Schiit Kara F pre / HusaRIAA v2 phono / Topping E50 DAC
Fosi V3 Mono / Polk Audio Reserve R700 / Sennheiser HD 660S
Schiit Kara F pre / HusaRIAA v2 phono / Topping E50 DAC
Fosi V3 Mono / Polk Audio Reserve R700 / Sennheiser HD 660S
- daru0105
To superwinylowy_luke pisze: ↑07 lut 2026, 19:11Będą, będą![]()
BS się świetnie sprzedaje, więc raczej to pewne, że będą kontynuować serię![]()
Oba RHF brzmią wspaniale - porównałem do ripów DSD Japońskich SHM-SACD, czyli transferów z taśm UK i jest serio dobrze!
Czekam
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
-
Slawo
- Gramofon: Technics SL 1500C
Mam UK z 1976 NEMS pierwsze dwie płyty Black Sabbath i jest róznica mniej talerzy Warda słychać niż na RHino ,które jest troche jasniejsze . Osobiscie wole NEMS bo to brzmienie jest cięzśze czyli takie jak ma byc u Black Sabbath. Nems uzywało widocznie jeszcze tasm matek UK od Vertigo .Rhino brzmi nowoczesniej i ma wielką przewage cisza zero szumu powierzchniowego a płyty Black Sabbath z epoki są zajechane nawet te niby NM.
Dlatego nic lepszego za 200 zł nie kupicie Black Sabbath AAA. Kevin Grey uzywał tasm analogowych pierwszego pressu USA Aristan, szkoda że nie UK Vertigo ale te pewnie już nie istnieją.
Dlatego nic lepszego za 200 zł nie kupicie Black Sabbath AAA. Kevin Grey uzywał tasm analogowych pierwszego pressu USA Aristan, szkoda że nie UK Vertigo ale te pewnie już nie istnieją.
Technics SL 1500C, Hana EL, Pro-Ject Tube Box D2,Pro-Ject Accu Box S2, Supra 52pF Phono RCA Roksan Caspian M2, Pylon Diamond 28, Chord Clearway