25..... Czuwaj.....
Brawo Ty, jest wynik..... Gratulacje,
A zrozumie to to, tylko ten co jest też "zarażony" tą płytą i może ją słuchać na okrągło..... mam 7 wydań
Pozdrawiam
Zapytam, bo już się gubię. Wpadł mi taki presik w łapy: na runout wydziergane A5/B5, a na labelu stoi:The Gramophone Co. itd itp. Press oczywiście U.K. To które to jest bicie?blispx pisze: ↑16 maja 2023, 21:40nie tak.. pierwsze i 2gie wydanie ma "The Gramophone Co. Ltd. All rights of the manufacturer and of the owner of the recorded work reserved." na labelu, 3cie ma już "EMI Records Ltd. All rights of the manufacturer and of the owner of the recorded work reserved." tak jest najłatwiej bez znajomości matryc, a znajomość matryc pozwala określić który press mój brytyjski najwcześniejszy to A3/B2 czyli 4warty i 2gie wydanie
Po lewej od spindle hole czy na górze w półokręgu - jeśli tak to zmiana label jest od 3go press i wtedy jest - zaczyna się od EMI Rec Ltd. Fotkę pyknij.
Ok Darko strzelę fotkę choć mój srajfon robi je w takiej rozdzielczości że silnik Forum protestuje. Może jakoś damy radędarkman pisze: ↑17 sie 2024, 18:21Moim zdaniem 1974, ale Michu, to cały czas zbyt mało danych. W ten sposób się nie da zidentyfikować. Matrixy masz stamped czy etched? Ważne są też detale okładki![]()
Nie napisałeś gdzie masz toPo lewej od spindle hole czy na górze w półokręgu - jeśli tak to zmiana label jest od 3go press i wtedy jest - zaczyna się od EMI Rec Ltd. Fotkę pyknij.
Sporo tego natłukli, a tłukli do grudnia 1974 bez opamiętania i jeszcze pod koniec roku 73go kwadro wytłukli zdaje się. Tu bym przyjął, że 1974-1975, ale nie występuje znana mi deskrypcja płyty z 1975 nie budząca wątpliwości.
Podobny mtx ma też jedno z wydań 4th issue z 74go. No i pisz tu wiersze![]()
Na moje oko to fajny wcześniaki zdrowy! A to najważniejsze.
Masz taki label jak zlinkowałem czy inny, bo zlinkowany to nie jest The Gramophone Comapny tylko EMI Records Ltd.
Czyli to już standard od 3 wydania w górę i z label po zmianie (tu kłania się indentyfikator label Harvest'u). Z wydaniem co do roku będzie jak napisałem wyżej. Czyli.. bardzo dobrze. Fajny egz. Tak trochę z głowy czyli z niczego napisałem, musiałbym prawdę mówiąc mieć ten egz w ręku.
Skompresuj plik na telefonie i potem wrzuc juz mniejszy objetosciowo plik. Jakas apka do kompresji i da radę.
Gramophone Co na labelu oznacza 2 wydanie, tyle że matryce mi nie podchodzą, póżniejsze miały EMI.. możliwe późniejsze "bicie" w 2gim wydaniu przece nie wszystko musi być w netach wyszczególnioneMich.G pisze: ↑17 sie 2024, 12:08Zapytam, bo już się gubię. Wpadł mi taki presik w łapy: na runout wydziergane A5/B5, a na labelu stoi:The Gramophone Co. itd itp. Press oczywiście U.K. To które to jest bicie?blispx pisze: ↑16 maja 2023, 21:40nie tak.. pierwsze i 2gie wydanie ma "The Gramophone Co. Ltd. All rights of the manufacturer and of the owner of the recorded work reserved." na labelu, 3cie ma już "EMI Records Ltd. All rights of the manufacturer and of the owner of the recorded work reserved." tak jest najłatwiej bez znajomości matryc, a znajomość matryc pozwala określić który press mój brytyjski najwcześniejszy to A3/B2 czyli 4warty i 2gie wydanie
Dzięki za pomoc...