Darkman masz na myśli to wydanie?
Pink Floyd - wydania Dark Side Of The Moon, pytania LP
-
- Gramofon: Technics SL-150 SME
Re: Pink Floyd - wydania Dark Side Of The Moon, pytania LP
Kenwood KD 850, Technics sl 150+ SME3009 i V15, Sansui AU-G90x, KH Telewatt TS-100a, Pioneer S-910, BO 5700 i wiele innych konfiguracji.
-
Wstawiam "kilka" zdjęć, mam nadzieję że Wojtek mnie nie przegoni z taką ilością.

Kenwood KD 850, Technics sl 150+ SME3009 i V15, Sansui AU-G90x, KH Telewatt TS-100a, Pioneer S-910, BO 5700 i wiele innych konfiguracji.
- daru0105
Zawsze warto zapytać

Ale podzielam zdanie

Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Yyyy.. za małe litery na tę porę dnia dla mnie

O dzięki za fotki! A naklejki jakieś dali w boxie? Fajne wydanie to oczywiste. Super kolekcjonerskie planowałem ale cena mnie zwaliła z nóg

Uuuu skiążka porządna widzę. No to jest klasa. Mnim, ta kaseta kartonowa black is black, So.. krucha! Fajowa. No zaczynam myśleć o tym wydaniu

A gdzie tam!! Dementuję nieuzasadnioną pogłoskę, że Wojtek nie lubi płyt. Wręcz przeciwnie. To pies na LP.

- Mich.G
- Gramofon: Brinkmann
Piękne jest to wydanie, patrząc na cenę boxu Colemana za 1300 pln z TP, to The Dark... jest wyceniony przyzwoicie.
Brinkmann Bardo(Trant)/Brinkmann 12.1/Skyanalog G2Mk2/P1-G/Dynavector Karat17 DX/Denon 103/Denon 103C1/Brinkmann Fein/Benchmark LA4/Benchmark AHB2/Benchmark DAC3B/432 EVO/Harbeth SHL5 XD/Ton Trager.
-
Plakaty i naklejki są w białej i czarnej płycie, ale nie chciałem już tyle fotek wklejać 

- darkman
- Kontakt:
- darkman
- Kontakt:
Tak a pro po konia z tej stajni to przesłuchałem dzisiaj WYWH z 75go na pierwszym pressie 4 razy i potem drugą jeszcze dwa. To mi powinno wystarczyć do końca roku, hehe.
4 razy bo dla kolegi co by dobrze opisać niuanse brzmieniowe, a potem swoją jeszcze wyciągnałem, a te same matryce mamy i też dla punktu odniesienia na gorąco.
Tak więc dzień konia dzisiaj
Teraz poszedłem za ciosem i daję swój ulubiony tytuł PFiaków czyli.. no .. właśnie Final Cut, też z 4ry wydania mam albo i 5. Dla równowagi dodam, że The Wall nie mam ani jednej. Taka karma
.. a już miałem kiedyś w ręku pięknego niemiaszka na 1 wydaniu, który gra lepiej niż pierwszy angol, a tu zonk! 4 strona pojechana groove liniowym, no i trzeba było dopuścić.
Taka ciekawostka, może się komuś przyda 1 i 2 Niemiec gra doskonale i to są opinie potwierdzone przez sporo osób. W tym i moja z autopsji, klika mi się przewinęło jakoś tak w locie.
W sumie ów tytuł jest dość daleko w moim rankingu, toteż nie staram się pozyskać dla siebie. No ale pewnie wypada mieć, a może nie?
Co to ma wspólnego z wątkiem i DSOTM?
Od razu odpowiem. To ci sami muzycy są.
4 razy bo dla kolegi co by dobrze opisać niuanse brzmieniowe, a potem swoją jeszcze wyciągnałem, a te same matryce mamy i też dla punktu odniesienia na gorąco.
Tak więc dzień konia dzisiaj

Teraz poszedłem za ciosem i daję swój ulubiony tytuł PFiaków czyli.. no .. właśnie Final Cut, też z 4ry wydania mam albo i 5. Dla równowagi dodam, że The Wall nie mam ani jednej. Taka karma

Taka ciekawostka, może się komuś przyda 1 i 2 Niemiec gra doskonale i to są opinie potwierdzone przez sporo osób. W tym i moja z autopsji, klika mi się przewinęło jakoś tak w locie.
W sumie ów tytuł jest dość daleko w moim rankingu, toteż nie staram się pozyskać dla siebie. No ale pewnie wypada mieć, a może nie?
Od razu odpowiem. To ci sami muzycy są.

- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
To tak żeby zofftopować juz zupełnie to ja dodam że i mój ulubiony album Floydów to też właśnie...The Final Cut . Nie myślałem że ktoś ma tak samo jak ja, ze wszyscy tylko księżyc i sciana...a tu proszę, sam Darkman
No to jak tak to też sie ujawnię 

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- darkman
- Kontakt:
Ale jaj w tej chwili pytanie o pryzmat i swiatło o największym zagięciu od linii wejścia w milionerach - wyciągnąłem na szybko błysk.. Dark side i pyk, żonce na kolana, a tu odpo = filetowe!
w 

Ostatnio zmieniony 16 maja 2023, 21:03 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wczoraj przyszedł do mnie album DSOTM Live at Wembley 74.
Za 7 dyszek z darmową wysyłką (Prime) to żal było nie brać z amazon
Za 7 dyszek z darmową wysyłką (Prime) to żal było nie brać z amazon

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
nie tak.. pierwsze i 2gie wydanie ma "The Gramophone Co. Ltd. All rights of the manufacturer and of the owner of the recorded work reserved." na labelu, 3cie ma już "EMI Records Ltd. All rights of the manufacturer and of the owner of the recorded work reserved." tak jest najłatwiej bez znajomości matryc, a znajomość matryc pozwala określić który press mój brytyjski najwcześniejszy to A3/B2 czyli 4warty i 2gie wydanie
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Odkupie / zamienię tylko samą okładkę do Dark Side ale z epoki - tylko wydanie zachodnie... bo taka mam płytę ... Niemca ... sierotę nie wsadzę go do Polskich Nagrań - już wole jak goły lata...
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- daru0105
Final Cut 1 Germany gra świetnie. Na pewno dużo lepiej niż 1 Japan i 2016darkman pisze: ↑16 maja 2023, 20:36
Tak więc dzień konia dzisiaj![]()
Teraz poszedłem za ciosem i daję swój ulubiony tytuł PFiaków czyli.. no .. właśnie Final Cut, też z 4ry wydania mam albo i 5. Dla równowagi dodam, że The Wall nie mam ani jednej. Taka karma.. a już miałem kiedyś w ręku pięknego niemiaszka na 1 wydaniu, który gra lepiej niż pierwszy angol, a tu zonk! 4 strona pojechana groove liniowym, no i trzeba było dopuścić.
Od razu odpowiem. To ci sami muzycy są.![]()
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
@jaca1970
Od tego jest giełda.
Od tego jest giełda.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum