Co kręcisz (CD)?
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
-
Re: Co kręcisz (CD)?
Turbo - Greatest Hits. Składanka 2CD na 40-lecie grupy; fajna sprawa, nawet jeśli ma się już wszystkie płyty Wojtka i spółki.
Zespół zapowiadał też za jakiś czas wersję winylową.
Zespół zapowiadał też za jakiś czas wersję winylową.
-
- RCOM2180
- Gramofon: działa
To są zdaje się współczesne wydania? Trwa na świecie jakaś digipackowa zaraza. Japończycy nawet first pressy wypuszczają w tego typu opakowaniach, jakby to był nie wiadomo jaki cymes.

Montreux - A Windham Hill Retrospective
W mocnym (stosunkowo) pudełku z porządną, nieprzezroczystą tacką. Sam CD też jest jakiś grubszy.
- zelazny
WTH, co tak marudzisz? Digipak i minipack są świetne.RCOM2180 pisze: ↑15 sty 2021, 15:00To są zdaje się współczesne wydania? Trwa na świecie jakaś digipackowa zaraza. Japończycy nawet first pressy wypuszczają w tego typu opakowaniach, jakby to był nie wiadomo jaki cymes.![]()
Montreux - A Windham Hill Retrospective
W mocnym (stosunkowo) pudełku z porządną, nieprzezroczystą tacką. Sam CD też jest jakiś grubszy.

Niecierpię kiedy nowy album jewel case dociera do mnie pęknięty w jakimś miejscu.
- RCOM2180
Może dlatego, że nie dostaję płyt za darmo. Płacę i wymagam.

Też tego nie lubię, ale pudełko zazwyczaj (*) można wymienić. A jak wymienisz walnięty (zazwyczaj w rogu) digipack? Zakładam, że jeszcze Ci się taki nie trafił?Digipak i minipack są świetne.
Niecierpię kiedy nowy album jewel case dociera do mnie pęknięty w jakimś miejscu.

(*) gorzej gdy pudełka mają niestandardowy rozmiar (japońskie) albo są na nich jakieś tłoczenia.
- zelazny

BTW
Chciałbym dostawać płyty za darmo. Kiedyś taka dziewczyna chciała mi zrobić niespodziankę, no i sama zdecydowała co za albumy mi kupi.
No i dostałem trzy składanki na podwójnych winylach. Ehhh, podziękowałem. Nie powiedziałem jej, że następnym razem, proszę kup mi jakiś album nawet używany, ale z muzyką jaką trawię. Trzymam te trzy albumy choć i za darmo z chęcią bym je oddał w cholerę.
Dla mnie to jest koszmar dostać nietrafiony prezent. Szczególnie płytę winylową. Za to mama chciała mi zrobić prezent w postaci płyty, nie wiedziała jaki ma to być artysta, więc zaproponowałem: mamo Tom Waits lub Norah Jones, no i ivoila, Tom Waits - Rain Dogs z epoki. To się ceni.

Ostatnio zmieniony 15 sty 2021, 19:16 przez zelazny, łącznie zmieniany 6 razy.
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Nocny Kochanek – Zdrajcy Metalu
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- Tarkus
Funkadelic - Free Your Mind... and Your Ass Will Follow
(Westbound 1970, wyd. 1990 lub repress, UK)
Możliwe, że po prostu słuchali dużo Soft Machine. Nie wykluczam.
(Westbound 1970, wyd. 1990 lub repress, UK)
Możliwe, że po prostu słuchali dużo Soft Machine. Nie wykluczam.

Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
-
Święte słowa. Też nie przepadam za digipackami, etc., ale czasem nie ma wyboru. Fakt, kiedyś pudełka były grubsze i lepszej jakości, lipa zaczęła się po roku 2000. Dlatego zawsze mam zapas jewel case na wymianę, bo z zakupów wysyłkowych czy tych w szmateksach zawsze trafi się jakiś uszkodzony tray czy nawet całość na podmiankę. Na promówki też trzeba mieć pudełka, bo firmy tną koszty na maksa, rzadko która przysyła już płyty w opakowaniach.
Suzanne Vega - Retrospective
- RCOM2180
Też takie mam (część tacek miała połamane wszystkie ząbki albo większość wisiała aby aby). W niektórych przypadkach są to tacki specjalnie robione dla tego wydania (kolor, nadruk).
Sprzedaj na Allegro albo gdzieś.Kiedyś taka dziewczyna chciała mi zrobić niespodziankę, no i sama zdecydowała co za albumy mi kupi.
No i dostałem trzy składanki na podwójnych winylach. Ehhh, podziękowałem. Nie powiedziałem jej, że następnym razem, proszę kup mi jakiś album nawet używany, ale z muzyką jaką trawię. Trzymam te trzy albumy choć i za darmo z chęcią bym je oddał w cholerę.

Trzeba podawać konkretnie - artysta, tytuł, wytwórnia, które tłoczenie (z dokładnymi oznaczeniami), stan (tu też może być problem)...Dla mnie to jest koszmar dostać nietrafiony prezent. Szczególnie płytę winylową. Za to mama chciała mi zrobić prezent w postaci płyty, nie wiedziała jaki ma to być artysta, więc zaproponowałem: mamo Tom Waits lub Norah Jones, no i ivoila, Tom Waits - Rain Dogs z epoki. To się ceni.![]()

Niestety coraz częściej nie ma wyboru. Jakby mieli wydać w digipacku albo tylko w postaci mp3/flaka no to wybór jest oczywisty.
Gdzie kupujesz pudełka? Szukam takich, których wieczka mają paski zamiast kulek. Kiedyś mieli takie w Media Markt, ale się skończyło.Fakt, kiedyś pudełka były grubsze i lepszej jakości, lipa zaczęła się po roku 2000. Dlatego zawsze mam zapas jewel case na wymianę, bo z zakupów wysyłkowych czy tych w szmateksach zawsze trafi się jakiś uszkodzony tray czy nawet całość na podmiankę. Na promówki też trzeba mieć pudełka, bo firmy tną koszty na maksa, rzadko która przysyła już płyty w opakowaniach.
Constance Demby - Novus Magnificat: Through the Stargate
-
Biorę po kilka paczek takich Verbatim audio,kolega mi to zamawia, bo ma sklep komputerowy, etc. Jakość niczym w sklepowych wydaniach, no i dobre płyty, przydatne do archiwizacji, zgrywania demówek czy bootlegów. Akurat mi "wyszły", ale chyba mają paseczki, nie kulki. Polecam też szmateksy, gdzie również trafiają się różne CD-R/DVD-R w folii, nawet z lat 90.- dwa razy trafiłem nawet takie całe pudełka po 10 sztuk. Dobre są też te powyprzedażowe CD's z Biedronki - w poniedziałek za 24 zł kupiłem osiem: trzy do słuchania, reszta dla pudełek - te też mają paseczki.
Cat Stevens - The Very Best Of
- AudioAdrian
- Gramofon: Metz TX 4963