Wykopaliska - reedycje

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
ODPOWIEDZ
maciek1

Wykopaliska - reedycje

Post autor: maciek1 »

Dawno mnie tutaj nie było... Mam nadzieję, że wszystko w porządku? Trochę przeglądałem Forum, szukając jakiegoś wątku, ale nie trafiłem. Może się ukrył przede mną? Gdyby był, proszę dać znać, to poproszę o skasowanie niniejszego. Liczę na to, że będziemy tutaj wpisywać informacje na temat jakości reedycji "wykopalisk", a na myśli mam wykonawców typu: Arzachel, Egg, Ache, Raw Material, May Blitz, Indian Summer itd. Aktywne są wytwórnie Akarma, Ethelion Records i inne. Przez lata walczyłem ze sobą, aby nie kupować tych płyt, tylko te z epoki. Niestety, nerki mam tylko dwie, więc może czas sięgnąć po te wydawnictwa? Wyglądają najczęściej zacnie, ale co dalej? Jak reszta poza wyglądem? Właśnie zamówiłem dwie płytki May Blitz i Spring. Jak przyjdą na pewno napiszę, czy kupię coś więcej, czy jednak dam spokój... Może ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie? Zapraszam...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Wykopaliska - reedycje

Post autor: Wojtek »

Jak zdefiniować "wykopaliska" ?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

Słownik PWN "wykopaliska «prace archeologiczne mające na celu wydobycie z ziemi materialnych produktów działalności ludzkiej pozostałych z dawnych wieków»" :D
maciek1 pisze:
30 cze 2021, 19:31
Indian Summer
O tym chętnie napiszę bo ostatnio kupiłem reedycję. Zabawne jest w tym to że Indian Summer jest dokładną kopią pierwszego wydania. Nie wiem kto to wydał i gdzie była tłoczona
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
maciek1

Przepraszam jesli nadużyłem słowa i uraziłem, ale zrobiłem to celowo. Wydawało mi sie czytelne i tak zostawię ;) Coś więcej o Indian Summer może? Nie ma tam żadnej adnotacji, coś na labelu itp? No i jak brzmi?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

maciek1 pisze:
30 cze 2021, 20:31
Przepraszam jesli nadużyłem słowa i uraziłem, ale zrobiłem to celowo. Wydawało mi sie czytelne i tak zostawię ;)
No właśnie wolałbym żebyś wyjaśnił co przez to masz na myśli, żeby nikt nie miał wątpliwości.

Mamy już wątki o jakości wydań czy reedycji, nie wiem czym po Twojemu są "wykopaliska", stąd też nie wiem czym ten wątek ma się wyróżniać pośród tych starszych.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
maciek1

To tak z mojego postu: "Liczę na to, że będziemy tutaj wpisywać informacje na temat jakości reedycji "wykopalisk", a na myśli mam wykonawców typu: Arzachel, Egg, Ache, Raw Material, May Blitz, Indian Summer itd. Aktywne są wytwórnie Akarma, Ethelion Records i inne." Wydawało mi się, że to zawęża i wyjaśnia, ale ok. Może tak: lata temu pan Leśniewski opisywał w Tylko Rocku lub Teraz Rocku płyty najczęściej nieistniejących już zespołów, grup jednej płyty, które jakoś nie miały szczęścia... I tymi zespołami, przykładowo, są te wymienione przeze mnie. Wymienione wytwórnie, właśnie takimi zespołami się zajmują. Podobnie nasza wytwórnia GAD, ale ta akurat ma szerszą ofertę. Wystarczy takie zawężenie?:) Miłego dnia!
ODPOWIEDZ