Wykopaliska - reedycje
-
Wykopaliska - reedycje
Dawno mnie tutaj nie było... Mam nadzieję, że wszystko w porządku? Trochę przeglądałem Forum, szukając jakiegoś wątku, ale nie trafiłem. Może się ukrył przede mną? Gdyby był, proszę dać znać, to poproszę o skasowanie niniejszego. Liczę na to, że będziemy tutaj wpisywać informacje na temat jakości reedycji "wykopalisk", a na myśli mam wykonawców typu: Arzachel, Egg, Ache, Raw Material, May Blitz, Indian Summer itd. Aktywne są wytwórnie Akarma, Ethelion Records i inne. Przez lata walczyłem ze sobą, aby nie kupować tych płyt, tylko te z epoki. Niestety, nerki mam tylko dwie, więc może czas sięgnąć po te wydawnictwa? Wyglądają najczęściej zacnie, ale co dalej? Jak reszta poza wyglądem? Właśnie zamówiłem dwie płytki May Blitz i Spring. Jak przyjdą na pewno napiszę, czy kupię coś więcej, czy jednak dam spokój... Może ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie? Zapraszam...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wykopaliska - reedycje
Jak zdefiniować "wykopaliska" ?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Słownik PWN "wykopaliska «prace archeologiczne mające na celu wydobycie z ziemi materialnych produktów działalności ludzkiej pozostałych z dawnych wieków»"

O tym chętnie napiszę bo ostatnio kupiłem reedycję. Zabawne jest w tym to że Indian Summer jest dokładną kopią pierwszego wydania. Nie wiem kto to wydał i gdzie była tłoczona
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
-
Przepraszam jesli nadużyłem słowa i uraziłem, ale zrobiłem to celowo. Wydawało mi sie czytelne i tak zostawię
Coś więcej o Indian Summer może? Nie ma tam żadnej adnotacji, coś na labelu itp? No i jak brzmi?

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie wolałbym żebyś wyjaśnił co przez to masz na myśli, żeby nikt nie miał wątpliwości.
Mamy już wątki o jakości wydań czy reedycji, nie wiem czym po Twojemu są "wykopaliska", stąd też nie wiem czym ten wątek ma się wyróżniać pośród tych starszych.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
To tak z mojego postu: "Liczę na to, że będziemy tutaj wpisywać informacje na temat jakości reedycji "wykopalisk", a na myśli mam wykonawców typu: Arzachel, Egg, Ache, Raw Material, May Blitz, Indian Summer itd. Aktywne są wytwórnie Akarma, Ethelion Records i inne." Wydawało mi się, że to zawęża i wyjaśnia, ale ok. Może tak: lata temu pan Leśniewski opisywał w Tylko Rocku lub Teraz Rocku płyty najczęściej nieistniejących już zespołów, grup jednej płyty, które jakoś nie miały szczęścia... I tymi zespołami, przykładowo, są te wymienione przeze mnie. Wymienione wytwórnie, właśnie takimi zespołami się zajmują. Podobnie nasza wytwórnia GAD, ale ta akurat ma szerszą ofertę. Wystarczy takie zawężenie?:) Miłego dnia!