Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.
- jogurteq
- Gramofon: Pioneer PL-50L II
Re: Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.
Ja mam od bodana. Zadowolony jestem jeżeli chodzi o zewn. A wewn. Mam białe koperty z folią antystatyczną od CD66 na allegro. Czasem mają ciasno ale także nie narzekam. Jak się skończą pewnie kupię znów ten sam zapas. 

Pioneer PL-50L II - Kenwood KA-9150 - Kenwood KT-7550 - Sansui A-80 - Onkyo TX-NR686 - Klipsch RP-8000F - RP-500C - RP-400M - Klipsch R-115SW - Bang&Olufsen S60 - Philips CD473 - Chromecast Audio (2015)
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
A czy ktoś używa może tych z filmu?
https://www.youtube.com/watch?v=OU43US6FXYE
https://vinylstoragesolutions.ca/
https://www.youtube.com/watch?v=OU43US6FXYE
https://vinylstoragesolutions.ca/
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- blispx
wątpię... trzeba je sprowadzać z Kanady no i... drogo bo to i tak jest robione w Chinach w czasie covid (podobnie jak ClearBags) bo grubość 4 mil- nie wiem po co ci takie grubasy
co do ClearBags to maks u nich to 2 mil ale na tą chwilę za sprawą Trampka podnieśli cła na towar z Chin i ceny poszły w górę , jeszcze te cieniasy to przeboleję i dorzucę do paczki ale brać same koszulki i płacić za transport ~400pln + ew. koszta celne to jest głupi pomysł
co do ClearBags to maks u nich to 2 mil ale na tą chwilę za sprawą Trampka podnieśli cła na towar z Chin i ceny poszły w górę , jeszcze te cieniasy to przeboleję i dorzucę do paczki ale brać same koszulki i płacić za transport ~400pln + ew. koszta celne to jest głupi pomysł
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- replikant
- Gramofon: Rega Planar 2
Dzień dobry przy sobocie! Koledzy, czy możecie polecić jakieś folie wewnętrzne, które wejdą w papierowe koperty, w które standardowo pakowane są winyle. Kupiłem dość porządne od "majfrendów" ale są za duże i nadają się tylko do tego żeby wrzucić je luzem w okładkę. 

- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Te są dobre. Półokrągłe i wchodzą w papierowe kopertyreplikant pisze: ↑07 lis 2020, 08:51Dzień dobry przy sobocie! Koledzy, czy możecie polecić jakieś folie wewnętrzne, które wejdą w papierowe koperty, w które standardowo pakowane są winyle. Kupiłem dość porządne od "majfrendów" ale są za duże i nadają się tylko do tego żeby wrzucić je luzem w okładkę.![]()
https://allegro.pl/oferta/okladki-wewne ... e=facebook
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- replikant
- Gramofon: Rega Planar 2
-
- Gramofon: Technics SL-DD33
Hej,
mam pytanie czy na rynku są może dostępne foliowe opakowania na wydania typu box w który wchodzi kilka płyt. Pudełko jest grube najczęściej na około 1,5 cm
Dzięki!
mam pytanie czy na rynku są może dostępne foliowe opakowania na wydania typu box w który wchodzi kilka płyt. Pudełko jest grube najczęściej na około 1,5 cm
Dzięki!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Boxy są różnej grubości, bo wszystko zależy od tego ile mają płyt pomieścić + ew. dodatki.
Z tego względu - ciężko oczekiwać dedykowanego produktu skoro nie ma jako takiego standardu.
Z tego względu - ciężko oczekiwać dedykowanego produktu skoro nie ma jako takiego standardu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- RCOM2180
- Gramofon: działa
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
O, jestem zaskoczony 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Technics SL-DD33
- AudioAdrian
- Gramofon: Metz TX 4963
Przeczytałem cały wątek i dochodząc do ostatnich stron totalnie zgłupiałem
Koniec końców wybrałem najtańsze rozwiązanie, a mianowicie TDK Opakowania. Jak chwilę poużywam, to może dopiszę coś mądrego. Niby tylko okładki, ale to nie jest łatwy wybór.

- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Wewnętrzne mają bardzo dobre, lepsze od tych od bodana. Zewnętrzne są ok, jak nie lubisz zbyt twardych.
- Fl3t05
- Gramofon: mam
Z własnego doświadczenia mogę dodać też, że folie zewnętrzne do okładek rozkładanych są bardziej 'mleczne' niż przezroczyste. Mi się to średnio podoba (zwłaszcza w przypadku płyt z ciemnymi okładkami), więc następnym razem wezmę od kogoś innego.
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Nie wiem jak czytałeś ale ja w tym wątku zawsze odradzam te folie zewnętrzne od TDK bo sa za grube i robią się szybko mleczne co wpływa na efekt wizualny okładki, lepsze są od bodana czyli sztywne i przezroczyste

Zgadzam się, to by trzeba było gdzieś przypiąć:
Wewnętrzne TDK
Zewnętrzne Bodan

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8