Aga Zaryan, Blue Note i 0 vinyli
- Trabant
Dziwna sprawa z tą Agą.
Niby z jednej strony wydaje pod patronatem Blue Note, niby jest obecnie największą gwiazdą polskiej jazzowej sceny wokalnej, niby jest i dobra promocja..... vinyli natomiat nie ma żadnych. Dziwna to sprawa, że tego formatu artysta nie jest dostępny na nośniku vinylowym. Szczególnie dziwne jest to, że to artystka jazzowa i bądź co bądź ten gatunek nierozłącznie kojarzy mi się z vinylem.... cóż takie czasy.....
Niby z jednej strony wydaje pod patronatem Blue Note, niby jest obecnie największą gwiazdą polskiej jazzowej sceny wokalnej, niby jest i dobra promocja..... vinyli natomiat nie ma żadnych. Dziwna to sprawa, że tego formatu artysta nie jest dostępny na nośniku vinylowym. Szczególnie dziwne jest to, że to artystka jazzowa i bądź co bądź ten gatunek nierozłącznie kojarzy mi się z vinylem.... cóż takie czasy.....
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Cóż, moim zdaniem ona jest jeszcze "zbyt świeża" by wytwórnia już planowała "audiofilskie" wydania albumu na LP i SACD
Poczekamy, zobaczymy.
Jak dalej tak pójdzie i utrzyma kontrakty na zachodzie to myślę że się doczekamy czegoś na czarnej płycie

Jak dalej tak pójdzie i utrzyma kontrakty na zachodzie to myślę że się doczekamy czegoś na czarnej płycie

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Aga Zaryan, Blue Note i 0 vinyli
Kto czekał... Aga Zaryan: Remembering Nina & Abbey na podwójnym winylu 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- starypierdziel
- Gramofon: Blaupunkt P-110
Ktoś , gdzieś spotkał to wydawnictwo ostatnio w sklepach??
Blaupunkt P-110 + Ortofon 2m Red
Kenwood KA 4040R
Kenwood DPF 2010
Pylon Opal Monitor
Kenwood KA 4040R
Kenwood DPF 2010
Pylon Opal Monitor
- AndrewMD
Ja mam ten album. Był w empiku i ostatnio dostałem na moje urodziny z tym, że wiem że było ciężko go znaleźć ale, że lubię Agę to się udało. Dwie płyty na różne nastroje, ponieważ są to jakby dwa oblicza. Cieszę się bo naprawdę miłe granie i na nowym zestawie dość dobrze słychać. Można dodać jeszcze że sama okładka jest naprawdę zrobiona ze smakiem i ładnie się komponuje na półce więc jak dla mnie warto. Oczywiście wolałbym jej piosenki ale te nowe aranżacje dają troszkę nowszego brzmienia do starych utworów i uważam że było warto.
- zelazny
Uwielbiam album Agi "Remembering Nina & Abbey". No i właśnie znalazłem w necie wersję 2LP.
Kupione!

- Myszor
- Gramofon: PD-300

Tylko nie czyść tym wałkiem do ubrań

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- zelazny
- AndrewMD
Owocnego słuchania, napisz co sądzisz o tym albumie jak już dojdzie.zelazny pisze:Uwielbiam album Agi "Remembering Nina & Abbey". No i właśnie znalazłem w necie wersję 2LP.Kupione!
- zelazny
Oki, cholernie lubię interpretację "Avec Le Temps" Abbey. Polecam album "A Turtle's Dream".AndrewMD pisze:Owocnego słuchania, napisz co sądzisz o tym albumie jak już dojdzie.zelazny pisze:Uwielbiam album Agi "Remembering Nina & Abbey". No i właśnie znalazłem w necie wersję 2LP.Kupione!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rycQBz_Fexw[/youtube]
- AndrewMD
Aaa... ja się dziwiłem pierwszy raz słuchając Agi po francusku wtedy. 

- zelazny
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zelazny, zobacz stare nagranie z Muniakiem(!)-ciekawostka, bo potem już bardzo ciężko było złapać pana Janusza na saxsie,(najaczęściej na piano) niestety słaby dźwięk
ale dobry gig:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8xgbVd8EfFQ[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8xgbVd8EfFQ[/youtube]
- zelazny
darkman cudne, obadaj to, mam tego Scofielda. 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-eEQe3bEMnw[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-eEQe3bEMnw[/youtube]
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Przepiękne frazowanie! No i sam mistrz John spod ręki Milesa.. Muszę uzupełnić Scofieldomanię, btw bo na winylach słabo jakoś mam.
Kompozycja Abbey Lincoln, ale na moje ucho to i Max Roach musiał w tym coś mieszać..a trudno nie miał.
Dawno kupowałeś?
Kompozycja Abbey Lincoln, ale na moje ucho to i Max Roach musiał w tym coś mieszać..a trudno nie miał.
Dawno kupowałeś?