Poljazz 1972-1991

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fanpolishjazz
Gramofon: THORENS TD318 MKII
Kontakt:

Re: Poljazz 1972-1991

Post autor: fanpolishjazz »

Sprostowanie w sprawie płyt wydanych pod marką MUSICORAMA . Jak się okazuje wydano 21 płyt winylowych, chociaż katalogowo jest 22. Prawdopodobnie płyta z numerem M 0020 nigdy się nie ukazała, ale pewności nie mam.
Czy ktoś posiada jakieś wiarygodne informacje o tej płycie ?
No Music No Life !!!
Awatar użytkownika
Jacek_Karolak

Re: Headshelle & Wkładki (domibobi) Ortofon/Empire/Shure/Yamaha/Sony/MicroSeiki/Technics/Pioneer

Post autor: Jacek_Karolak »

@domibobi:
Dziękuję za odpowiedź w sprawie trzecie grupy. Byłem w ZSRR kilkakrotnie w latach siedemdziesiątych. Nie wiedziałem o tym. Choć szukałem w sklepach różnych płyt. Ze słabym skutkiem. Czy możesz się podpisać pod swoim tekstem? Chciałbym go zacytować w swojej pracy o Poljazzie.
Jacek, Dziadek Jacek
jacek.marek.karolak@gmail.com
Ocalić od zapomnienia zapomniane firmy: Poljazz i Pronit. Póki jeszcze żyjemy, zostawmy po sobie ślad na Ziemii.
Awatar użytkownika
Jacek_Karolak

Miałem taki pomysł aby utrwalić muzykę z płyt Poljazzu. Ale jakoś nie usłyszałem odzewu. może byśmy co zrobili dla historii. Ja wiem, że wymaga to pracy i ustalenia odpowiedniego formatu. To jasne. Ale to tylko ponad trzysta płyt a nas jest wielu. Ręka w rękę damy radę. Zróbmy takie archiwum.
Dziadek Jacek
Ocalić od zapomnienia zapomniane firmy: Poljazz i Pronit. Póki jeszcze żyjemy, zostawmy po sobie ślad na Ziemii.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Jacek_Karolak pisze:
dzisiaj, 00:08
Miałem taki pomysł aby utrwalić muzykę z płyt Poljazzu. Ale jakoś nie usłyszałem odzewu. może byśmy co zrobili dla historii. Ja wiem, że wymaga to pracy i ustalenia odpowiedniego formatu. To jasne. Ale to tylko ponad trzysta płyt a nas jest wielu. Ręka w rękę damy radę. Zróbmy takie archiwum.
A co na to PSJ? Nie są zainteresowani?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS-X65

Post autor: domibobi »

Jacek_Karolak pisze:
wczoraj, 23:55
@domibobi:
Dziękuję za odpowiedź w sprawie trzecie grupy. Byłem w ZSRR kilkakrotnie w latach siedemdziesiątych. Nie wiedziałem o tym. Choć szukałem w sklepach różnych płyt. Ze słabym skutkiem. Czy możesz się podpisać pod swoim tekstem? Chciałbym go zacytować w swojej pracy o Poljazzie.
Jacek, Dziadek Jacek
jacek.marek.karolak@gmail.com
Jak wspomniałem to info wygrzebane z internetu, więc tekst nie powstał na podstawie mojej wiedzy i doświadczeń. Cytować możesz śmiało ale nie widzę potrzeby, żeby mi to przypisywać :) Ale jeśli to niezbędne, możesz napisać: wygrzebał Dominik Bobrowski ;)
analog: Sony PS X-65 / PreampDyskretniok / Onkyo A-8850 / Pylon Audio Pearl 27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra / Onkyo A-8850 / Pylon Audio Pearl 27

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
Jacek_Karolak

Dziękuję za odpowiedzi.
Jeśli chodzi o PSJ to jestem z nimi w stałym kontakcie.
Zacytuję to; wyszperał.
Kilka lat temu poznałem wielu sympatycznych fanów jazzu z Leszna, Zielonej Góry i Gubina. W miejskiej Bibliotece Publicznej w Lesznie powstało, swego rodzaju, muzeum jazzu. Podarowałem im wiele płyt i sprzętu. Warto ich wspierać. Byłem zaproszony na otwarcie. Naprawdę świetne towarzystwo. Warto ich wspierać.
Kolega Adam, obecny na forum, buduje stronę poświęconą Poljazzowi, Nie ukrywam, że mam w tym skromny udział.
Dziadek Jacek
ODPOWIEDZ