Jazz Salon Niezależnych (Odrzuconych)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Jazz Salon Niezależnych (Odrzuconych)

Post autor: darkman »

SimonTemplar pisze:
wczoraj, 18:02
ALFIE
No nie mam. :?
Za młodu sobie pomyślałem w niewiedzy "eeee z filmu, pewnie pierdu pierdu"..a posłuchać jakoś nie było gdzie, film mi się nie podobał, olewam :shifty: :doh: .. dałem ciała, ale wiadomo młody to głupi.
Potem już tylko końpakta mi się udało kupić.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Ummm moja 4 LP z udziałem Sabaki i 3cia z sierżant_ką Garcia.
No faktycznie krótka i na 45 rpm, ale zacna muza bardzo,
Tom Skinner, Voices of Bisara,
bardzo starannie wydana, koperta, wkładka, fotka z linearem na odwrocie, od razu dałem kop-wew mofi rules, a dodatkowo obwoluta foilowa jest tej tej jakości, że nie wymieniam jako wielokrotnego użycia.
Sam druk okładki wygląda na sitodrukową, ręczną robotę, choć jaja kobyły poligraf też, nie jestem na 100% przekonany. Jednak brak warstwy tekstowej druku, a on sam jest na paskowej banderoli raczej uwiarygodnia boutikową metodę druku. Fajna rzecz ten LP poza muzą, graficznie/wydawniczo. Brzmienie jest znakomite, no bo wiadomo.
Krótka, więc wczoraj zjechałem 4x pod rząd, a teraz pykam raz tylko bo sobie oszczędzam :)
Załączniki
IMG_4322.jpg
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

martin.h pisze:
wczoraj, 20:01
Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music

Właśnie pojawił się repress więc polecam, taki nowoczesny współczesny jazz z naciskiem na gitarę, syntezatory i perkusję.
Ooops.. słowo na niedzielę, będzie :) To tak Panowie, przetidalowałem. dodałbym, że to konieczność bowiem w mojej opinii nie trafią te nagrania w gusta mainstreamowe, a nawet te o proweniencji alternatywnej. Na moje ucho jest tu jazz, ale trzeba mieć zdolność nietoperza by go zlokalizować. W istocie to nowoczesne brzmienie, jednak całkiem nie z mojej bajki.. a dobrze, że się nagiąłem do posłuchania bo już miałem palec na spuście amazonowym = niecałe 119 szelesta.
Co tu mamy?
No mamy vocal o kierunkowości modern soul na moje ucho z delikatnym tłem czy też oddechem rap szemranki nawet. Instrumenty fajne, ale trudno mi się zgodzić z Martim, że to gitarowe. No jest gitara, ale sound wyskoi i dla mnie drażniący lekko.
Rytm fajnej kołysanki i buja nieźle, ale jakby powiedział Michał Urbaniak, "mało tu jazzu". Kompozycje i aranże zwłaszcza, klasowe i nic złego się nie da powiedzieć, może się podobać. Sam zakwalifikowałbym do modern alter soul, bardziej, ale jak ktoś lubi dajmy na to Skalpel to pewnie warto się zastanowić.
Dla mnie do posłuchania fajne i kształcące bo kierunki warto poznawać, mody, fascynacje, niezależne granie, poszukiwanie. Leniwe pozytywnie nutki, buja! Tak! Jednak ja do swojej kolekcji jestem na nie. Nie moja bajka. Zupełnie.

No dobra to w takim razie puszczam Dexa Gordona, by się odchamić trochę, po tej przygodzie :D
Także achtung - jak coś to przesłuchać najpierw nie zawadzi, bo może się spodobać.
Awatar użytkownika
martin.h
Gramofon: Technics SL-1600MK2

Post autor: martin.h »

Jak 4 razy pod rząd słuchałeś Voices of Bishara to się nie dziwię :lol:

Znajdą się tacy, którym spasuje ;)
Ja kupiłem głównie zw. na perkusję i Yussef'a 8-)
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 + AT VM540ML + Nagaoka MP-110/ Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

martin.h pisze:
dzisiaj, 10:26
Jak 4 razy pod rząd słuchałeś Voices of Bishara
Nie no 5, a dzisiaj już 3, ale się wstydziłem przyznać :doh: 8-)

Na pewno się spodoba. Spoko. Ja tylko jestem zwykłym jazz melomanem :D
Dziś Interstellar Space, no wiadomo kogo.. bo żonka jakiś agresor ma, a to ją uspokaja.
(ja gdy go mam to tylko Legion Deicide mnie uspokaja lub Mike Patton z Zornem i kolegami - w sumie to już wilokrotnie strzwiedzałem, że Guantanamo to niezła miejscówka dla mnie, bo dobrą muzę puszczają :o ).
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Post autor: SimonTemplar »

darkman pisze:
dzisiaj, 19:02
Dziś Interstellar Space, no wiadomo kogo.. bo żonka jakiś agresor ma, a to ją uspokaja.
:clap: Ha! Mnie też = se zapodam jutro dla relaksu. Ciekawym ile forumowych jazzmanów by to przełknęło bez zapitki :lol:

Bobby Hutcherson – Components
Jedena z moich ulubionych Bobikowych. Będzie w tym roku wydanie od TonePoet.
Załączniki
IMG_2834.jpeg
ODPOWIEDZ