The Beatles White Album. Albumy forumowiczów.

Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Re: The Beatles White Album. Albumy forumowiczów.

Post autor: Mawis »

Mogłby se podśpiewywać: Mój jest ten kawałek podłogi :D :D
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60

Post autor: darkman »

Na podłogę doszły jeszcze dwie sztuki: EAS Jap z serii Contry Flag na Apple - ale miałem już wcześniej jak na fotce, to poszedł do kolegi i kolejny seryjny, nie numerowany, a wydanie bardzo fajne na świetnych matrixach gdzieś 76-86**, a zatem jeszcze na 99% będzie z pierwszego masteru przed remixami. Okładka piękna jak na WA z epoki, co prawda golas bez dodatków, ale to sobie można pozyskać na spokojnie.
Obie pozycje satelitarne u mnie, bowiem dubletow (EAS to nawet 3th, bo staram się o czarny Odeon z 1992 - też country flag, ale "bez wizerunków, a jedynie sama flaga country". Na razie pudło, bo ceny z kosmosu (głownie transport, cło i podatek biją tu rekordy wyobraźni), ale to się wytnie.
** dokładnie mam niedoidentyfikowany ale obiecałem kumplowi, że to zrobię na spokojnie, bo coś mi się zdaje, że to diablo dobre wydanie. Jednak oparło się discogsowu.. co specjalnie mnie nie dziwi, ale również Collectors i tu już trochę jestem zawiedziny, choć u Spizera znalazłem press o identycznych matrixach ale wydany w Niemczech. Info mam potwierdzone przez ludzi ze Stevie Hoffmana, bo ktoś ma też ten egzempl. i nawet fotki swojego mi podesłał, a ja jemu. No nic szukamy, bo przecież trzeba gonić króliczka, a nie od razu na ruszt i w buraczkach.
Ale liczę, że to będzie ostatni press nieremasterowany, zatem kolekcjonerskie "mniam" :)
Nawet jeśli nie to i tak fajnie, bo Beatlesów rzadkich i zacnych liczymy do pierwszego remasteru lub do 10 Press. (jeszcze jedna pozycja książkowa WA do mnie nie dotarła, ale już mam nabytą i nawet oglądałem via WhatsApa bo przyszła własnie i czeka na transport do RP) - to może dać identyfikację i rozwiązanie tajemnicy.

Teraz się nastawiam na numeryczne nadal i Red Wax'a, który to zapewne spowoduje drenaż kieszeni, ale co ja Q mogę? :roll:
(mam już Revolver i Help - i to gra!.. no i wygląda prawie jak Kazik na Red, a btw 11 października ukazuje się Anniv - Red KC na 2LP oraz innych wersjach upp w wydaniach nie dla "normalnych ludzi", trzymajcie się zatem za portfele/info via net i np Teraz Rock IX/24).

Tu ów inkryminowany, a tajemniczy nieco jak na ów czas:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

pikna rzecz...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + ATL HD 310
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60

Post autor: darkman »

Ten czarny Odeon o którym wspominam w poście wyżej to "10", która jest w poście #18 (tu w wątku),(publikował @staran), bardzo fajne wydanie aczkolwiek późne, natomiast cieszy się bdb opiniami za master z równowagą tonalną. No i cóż zwykle stan zachowania w takim wydaniu nie budzi wątpliwości.
Awatar użytkownika
daru0105

Post autor: daru0105 »

Dzisiaj Biały Album obchodzi 56 urodziny :)
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer