Deck pioneer ct 920

ODPOWIEDZ
Savage

Deck pioneer ct 920

Post autor: Savage »

Witam.
Mam.okazje kupić używanego ct920 gold pioneera za 3k
Nie wiem czy się opłaca
Ogólnie chce kupić decka dobrej klasy 3 glowicowego. Z ręcznymi biasem.
W Gdańsku jest komis rtv. Gość ma dużo sprzętu.
Ale troszkę się o decka boję.
Warto
?
Awatar użytkownika
ŁDŁ
Kontakt:

Re: Deck pioneer ct 920

Post autor: ŁDŁ »

Savage pisze:
30 lis 2025, 16:07

Nie wiem czy się opłaca
Nikt nie wie czy ten się opłaca. Generalnie się nie opłaca. Ale jak chcesz mieć no to się opłaca. Bo co to znaczy, że się opłaca? :lol:
A na serio - zużycie bywa różne, a to jest klucz do sukcesu. Jak nie zobaczysz głowic pod "mikroskopem" albo stanu silnika czy wałków ciągnących to nie wiadomo w jakim jest stanie. Byle działał to nie ma problemu, by działał jak z fabryki to już problem jest. W magnetofonach jest wiele elementów krytycznych dla pracy i albo niedostępnych albo drogich czy trudnych do kupienia. Duża część jest naprawiona poprzez zalanie oliwą z przymkniętym jednym okiem na mniejsze wady i tego się należy spodziewać. Drobiazgowa renowacja zaniedbanego, zużytego magnetofonu jest nieosiągalna fizycznie albo zupełnie nieopłacalna jeśli nie tyczy sprzętów z najwyższej półki.
Łukasz Długosz
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Savage

Re: Deck pioneer ct 920

Post autor: Savage »

Dziękuję.Mysle że zaryzykuję,zawsze mogę oddać,bo to blisko,a gość w komisie ma tego dość sporo,decki wzmacniacze,gramofony,tunery,nawet ma data.
Ale dzieki
ODPOWIEDZ