u mnie w Akai także występował podobny problem, po ok. roku użytkowania, magnetofon wyłączał się już na 60tkah
pomogła wymiana paska

A powinno być to norma ..niestety różnie się zdarza.Fajnie ,że to tylko pasek i udało Ci się. Może i w moim przypadku to też jakaś pierdoła .......naprawią i szybko odeśląWaluch pisze:no proszę, co za niecodzienne zachowanie 'allegrowego' sprzedawcy
u mnie w Akai także występował podobny problem, po ok. roku użytkowania, magnetofon wyłączał się już na 60tkah
pomogła wymiana paska

)
 )
Kaseta magnetofonowa to strasznie słaby nośnik na przechowywanie mastera, więc może to jeszcze przemyśl.Charles_Monroe pisze:po mix/mast mamy otrzymać "kasetę matkę"
 .
.
NIE!Charles_Monroe pisze:da sie na tych technicsach nagrywac z komputera na obie tasmy jednoczesnie (z podwojna predkoscia)
Alegro ttdCharles_Monroe pisze:gdzie kupie te tdki albo inne lepsze czyste kasety w podobnej cenie?

Będzie! tak się nie robi /ło.Charles_Monroe pisze:Jesli bede przegrywał na tym technicsie tak że taśma matka->taśma czysta1 taśma nagrana1->tasma czysta2 taśma nagrana2 -> taśma czysta3 (nie wiem jak to wytłumaczyć) że nie bede caly czas wałkował tej taśmy matki to chyba nie bedzie jakiegos mega ubytku na jakości?

Upewnij się czy sklep ma w ogóle tyle na stanieCharles_Monroe pisze:kopii na pierwszy rzut chciałbym zrobić 100 sztuk

To może po prostu skupuj sterty kaset używanych? Wystarczą Tobie chyba nawet 60tki?Charles_Monroe pisze:cena tych maxell przemawia jednak (i ich dostępność) nie znalazłem sklepu internetowego w Polsce ktory sprzedaje nowe kasety, a na TDKi z allegro po 8zł za sztukę mnie nie stać
do kasety bedzie dodawany cyfrowy kod dostępu do plików mp3 i wave więc to raczej będzie gadżet kolekcjonerski nic coś co fani bedą sluchac na okrągło więc nie bałbym się o jakość tych maxelli
To jaka będzie cena końcowa za "album"?Charles_Monroe pisze:poligrafię robię sam, przegrywam sam i chce zamknąć cene wyprodukowania sztuki w 5zł

555.Charles_Monroe pisze:1. 575 czy ten starszy 555?
Ty myślisz, że magnetofon w jakikolwiek sposób rozróżnia czy podpinasz do niego komputer/CD/radio/wzmacniacz/cokolwiek?Charles_Monroe pisze:2. a jak dokupie CD Technicsa to bede mogl przegrywać z CD na Decka na obie tasmy jednocześnie?

jednak co Admin to Admin
 jednak co Admin to Admin 
 ) to łopatologicznie: podlączam kompa do wzmaka (wejscie AUX) łącze decka ze wzmakiem, wkladam dwie kasety nowe czyste wciskam REC wlaczam na kompie i powinno sie ładnie nagrać na obu?
 ) to łopatologicznie: podlączam kompa do wzmaka (wejscie AUX) łącze decka ze wzmakiem, wkladam dwie kasety nowe czyste wciskam REC wlaczam na kompie i powinno sie ładnie nagrać na obu?