Kabelek RCA Melodika Sky Blue a Ricable Primus Turntable
-
- Gramofon: Technics SL-BD2
Re: Kabelek RCA Melodika Sky Blue a Ricable Primus Turntable
Zaszalałem i jednak biore tą Iskre. A w przyszłości zmiana gramofonu na coś lepszego.
Pozdrawiam
Tomasz
Tomasz
-
- Administrator
Rzadko się zdarza żeby ktoś od tyłu zabierał się za tor gramofonowy, ale wszystko przed Tobą 
W sensie, tak jak już zostało powiedziane wcześniej, zacząłeś wydawać konkretne sumy na rzeczy, które w mniejszym niż większym stopniu będą robiły Tobie różnicę w odbiorze muzyki z płyt winylowych.
Zanim będziesz zmieniał gramofon, można zmienić wkładkę na obecnym.
Z popularnych opcji - Shure M92E.

W sensie, tak jak już zostało powiedziane wcześniej, zacząłeś wydawać konkretne sumy na rzeczy, które w mniejszym niż większym stopniu będą robiły Tobie różnicę w odbiorze muzyki z płyt winylowych.
Zanim będziesz zmieniał gramofon, można zmienić wkładkę na obecnym.
Z popularnych opcji - Shure M92E.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Jeszcze mam takie pytanie. Bo jutro ma kurier przynieść mi tą Iskre. Tak się składa że mam dwa przewody gramofonowe (tak jak potrzebuje pod względem długości) a nie mam zwykłego interkonektora. Więc chce podłączyć gramofon technics kablem gramofonowym Ricable Magnus z wejściem w Iskrze i dalej czy moge wykorzystać kabel gramofonowy Melodiki aby podłączyć wyjście Iskry z wejściem Rotela? I domyślam się że podłączam w Rotelu pod AUX ,nie pod PHONO. Czy ten drugi przewód ma znaczenie ten co łączy wyjscie Iskry z Rotelem? Może być gramofonowy?
Pozdrawiam
Tomasz
Tomasz
-
- Administrator
Możesz. "Gramofonowy" w praktyce oznacza "niska pojemność własna", a nie że nie nada się do łączenia urządzeń z liniowym sygnałem na wyjściu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
Mam już tą Iskre i krótko mówiąc jestem bardzo zadowolony. Nie poszły te pieniądze na marne. Pisałem że będe chciał zmienić gramofon na coś lepszego niż ten Technics ale narazie jeszcze nie. Musze się odkuć finansowo.
Pozdrawiam
Tomasz
Tomasz