Interkonekt gramofon - pre

Jak to wszystko połączyć?
blackromek
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2015, 19:27

Interkonekt gramofon - pre

Post autor: blackromek » 07 paź 2018, 17:49

Witam mam pytanie kto na forum zajmuje się produkcją interkonektów wysokiej jakości

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 5726
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Myszor » 07 paź 2018, 21:45

A co konkretnie potrzebujesz ? Jakie wtyczki po obu stronach ?

Awatar użytkownika
Biogon
Posty: 727
Rejestracja: 17 lut 2017, 15:30
Gramofon: składaki dwa
Lokalizacja: 3ka

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Biogon » 07 paź 2018, 22:43

Czy nadal chodzi o gramofon i pre z tego posta?

viewtopic.php?f=51&t=9189

Jeśli tak to RCA->RCA + masa

Dobry gramofonowy to VdH D-501

Myszor cos ostatnio kupował u USA z dobrym stosunkiem ceny do jakości. Poszukaj w jego postach.

Tu masz też oryginał Pro-Ject-a

https://allegro.pl/pro-ject-kabel-gramo ... 03039.html

a tu używkę za 200:

https://allegro.pl/kabel-gramofonowy-pr ... 05006.html

albo Cardasa:

https://allegro.pl/kabel-gramofonowy-ca ... 82656.html

Można też kupić dobry kabel oraz wtyki i polutować samemu :)

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 27793
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Wojtek » 07 paź 2018, 23:03

Ja zrozumiałem że koledze chodzi o poproszenie kogoś by mu właśnie ogarnął/zlutował fajny interkonekt :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268

blackromek
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2015, 19:27

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: blackromek » 08 paź 2018, 06:15

Tak chodzi o pro jecta z postu wyżej .Chodzi mi o rca-rca z uziemieniem gramofon-pre bardzo dobrej jakości ,teraz posiadam kabel dodawany do gramofonu który dosłownie rozpada się w rękach

Awatar użytkownika
Biogon
Posty: 727
Rejestracja: 17 lut 2017, 15:30
Gramofon: składaki dwa
Lokalizacja: 3ka

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Biogon » 08 paź 2018, 08:36

W takim razie do wyboru masz gotowe interkonekty lub zabawę z lutowaniem. Można kupić Van den Hula czy Cardasa na metry i polutować do tego jakieś dobre wtyki. Nie wiem czy na forum jest ktoś kto zajmuje się produkcją interkonektów. Raczej każdy sobie lutuje we własnym zakresie. BTW, jaki masz budźet?

rako
Posty: 74
Rejestracja: 07 wrz 2018, 22:49
Gramofon: RPM 5.1 AT33EV
Lokalizacja: Lublin

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: rako » 08 paź 2018, 08:39

Polecam te kable http://mbaudiocable.pl/interkonekty-phono/
Kontakt super można posłuchać odesłać doradzi podpowie i zrobi jaki będziesz chciał

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 5726
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Myszor » 08 paź 2018, 14:35

Dwa lata się kolega zastanawiał nad IC ? :roll:

blackromek
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2015, 19:27

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: blackromek » 08 paź 2018, 15:11

Tak dwa lata przez ten czas nie korzystałem prawie z gramofonu , teraz postanowiłem coś zadziałać w temacie analogu na pierwszy ogień idzie ic bo jest strasznie badziewne tak że pomimo dalszych ewentualnych zmian dobre przyda się na pewno

blackromek
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2015, 19:27

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: blackromek » 08 paź 2018, 19:23

Ogólnie będę miał grubszą prośbę o poradę opiszę szczegółowo moją konfigurację i poproszę was o pomoc tylko w jakim dziale zamieścić te temat

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 27793
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Wojtek » 08 paź 2018, 22:59

To zależy o co chcesz pytać/prosić :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268

wojtekf
Posty: 64
Rejestracja: 05 wrz 2018, 20:45

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: wojtekf » 11 paź 2018, 15:59

Melodika do gramofonu z żyłą uziemiającą.
Chyba, że chcesz szaleć cenowo...

Awatar użytkownika
darkman
Posty: 8025
Rejestracja: 02 paź 2015, 09:23
Gramofon: Cielęcina 2.01
Lokalizacja: Topanga Corral

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: darkman » 11 paź 2018, 18:40

Można i bez szleństw, inaczej.
Akurat Melodiki nie doradzamy. co prawda koledzy od gramofonów AT120 ją stosują i jak czytam z powodzeniem, ale to ich odczucia, które osobiście kwalifikuję jako „głos zozpaczy”. Niemniej jednak wybór należy do wybieracza, bo to wolny kraj. co do tego też nie mam całkowitej pewności, ale słyszałem w tv, jak ta gruba w wiadomościach mówiła. to również zakwalifikowałem jako „głos rozpaczy”. Tym razem na poważniej nieco.
FAQ mój wątek giełdowy S:LP`s post #1, str:1.

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 5726
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Myszor » 11 paź 2018, 18:48

Melodika miala fatalne wtyki rca. Kiedyś nogą o hegla się zapierałem żeby wyciągnąć.

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 27793
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: Interkonekt gramofon - pre

Post autor: Wojtek » 11 paź 2018, 21:37

Myszor pisze:
11 paź 2018, 18:48
Kiedyś nogą o hegla się zapierałem żeby wyciągnąć.
Wyobraziłem to sobie :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268