E-tam zdziwiłbyś się
Orto Jubilee Red
E-tam zdziwiłbyś się
Orto Jubilee Red
Też poniekąd tak miałem (ale się z tym nie afiszowałem
To jak już będziesz gotów posłuchać jak gra oryginał to daj znać
No właśnie jestem ciekaw czy zmiana igły w tym przypadku jakoś drastycznie zmienia brzmienie, Tomek mówił że raczej nie. A ja na przykład nie bardzo słyszę różnicę między bonded a nude. Ale to by w sumie trzeba było chyba mieć 2 i porównywać AB
To tak jakbyś się zastanawiał czy zmiana opon może jakkolwiek mieć wpływ na sposób jazdy samochodu.jamesfilth pisze: ↑12 lut 2026, 19:58No właśnie jestem ciekaw czy zmiana igły w tym przypadku jakoś drastycznie zmienia brzmienie
A co ma mówić?
Jeszcze powiedz że to bonded Wamat i nude black diamondjamesfilth pisze: ↑12 lut 2026, 19:58A ja na przykład nie bardzo słyszę różnicę między bonded a nude.
Na Sony PS-X6. Bardzo fajna wkładka, warto wejść w dobre i bardzo dobre igły.jamesfilth pisze: ↑16 lut 2026, 22:26Fajna wkładka, chociaż ja mam akurat budżetową igłę. Na jakim gramofonie masz ją powieszoną?
Tu jeszcze trzeba by zaznaczyć, że @jamesfilth (przynajmniej jak wynika z opisu) posiada Z-1S z innym generatorem niż Z-1 ale jak można przeczytać tutaj viewtopic.php?p=384236&sid=5ef30863177d ... 49#p384236 , Z-1S z shibatą daje radę
No tak ja mam JVC Z1S, dołączana do gramofonu JVC. Ale serio one się czymś różnią? Oprócz tego, że moja była oryginalnie ze sferykiem.
Tak, choć nie są to wielkie różnice. Parametry generatora co do zasady są takie same.
No ja też właśnie zarzuciłem tę igłę black Walco's W-528STDE , dałem równe 100k również, ale też trochę przerzcałem paramtrami (stałe" 47 też dawałem w międzyczaisie, bo sprwdzałem stopnie wzmocnienia, bo męczę Buphonisage_two, a on to umozliwia bez łaski de facto on air'. U mnie jest ciszej i mniej nico dynamiki, ale chodzi całkiem fajnie fajnie. Igła NOS więc na 3 LP to się jeszcze nie ułożyła.