Ta Pani miała przemyślaną kolekcję. Same wartościowe /zwłaszcza artystycznie/ pozycje.Antrax pisze:Wczoraj całkiem przypadkiem wytargałem od sąsiadki z piwnicy całkiem pokaźną paczuszkę płyt za free,i nie powiem bardzo się ucieszyłem.Niestety okładki dość sfatygowane zwłaszcza Lp ale jest i dobra wiadomość generalnie stan bardzo przyzwoity .Jest i taka perełka no i Niemen chyba pierwsze wydanie może ktoś mnie uświadomi okładka matowa typu unipak XL0576 SXL0576 niebieski label cena wydrukowana w środku MONO 80zl Stereo110zł
Dobrze mieć taką sąsiadkę żeby nie było wdowa po 60 a miała singiel TSA
odlotowo
Zdjęcie trochę niewyraźne ale to płyta testowo-demonstracyjna
Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
-
Moja fascynacja "elektrycznym" Al Di Meolą trwa
Praktycznie każda płyta z przełomu 70/80 to perełka.Muzyka , brzmienie , realizacja ..gorrrrrąco plecam. Dzisiaj przytaszczyłem z tamki ponad 10 płyt.A wśród nich dwa następne Al Di i... Return To Forever .. " lista płac" mówi wszystko :
Chick Corea
Stanley Clarke
Lenny White
Al Di Meola

Chick Corea
Stanley Clarke
Lenny White
Al Di Meola

-
Dzisiejsze "polowanie" na Wolumenie uwięczone sukcesem ! Oba 1-st. press UK ...z pozdrowieniami dla Mr.Moonlight

- Mr. Moonlight
I vice versa Robertson, a te płytkiRobertson pisze:z pozdrowieniami dla Mr.Moonlight

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
― John Lennon
- tollo
- motown
Rolling Stonesi grają już od 50 lat z okładem. Drugiego takiego zespołu nie ma i nie będzie. Niebywałe. Z tej okazji w 2012 roku wyszedł box z największymi przebojami. Prócz znanych wszystkim klasyków, pojawiły się tam dwa nowe utwory - One More Shot i Doom and Gloom. Tak mi się ten drugi spodobał, że zapragnąłem mieć ten box. No i w końcu się udało 
The Rolling Stones - GRRR! Pudełko jest przyjemne w dotyku i ma taką trochę chropowatą fakturę. Z jednego pudełka, wyciąga się drugie pudełko. I w tym drugim pudełku są płyty. Każda ma swoją okładkę z numerem i czerwoną kopertę. Jest też ładna książeczka. A w tej książeczce obrazki. Też ładne.
Całość robi wrażenie. Winyle grają dobrze, tłoczenie GZ Vinyl bez zarzutu.
A ten goryl z okładki to się podobno rusza i robi jakieś rzeczy jak się najedzie na niego smartfonem. Ale nie mogę tego sprawdzić bo nie mam telefonu z aplikacją uView :/

The Rolling Stones - GRRR! Pudełko jest przyjemne w dotyku i ma taką trochę chropowatą fakturę. Z jednego pudełka, wyciąga się drugie pudełko. I w tym drugim pudełku są płyty. Każda ma swoją okładkę z numerem i czerwoną kopertę. Jest też ładna książeczka. A w tej książeczce obrazki. Też ładne.
Całość robi wrażenie. Winyle grają dobrze, tłoczenie GZ Vinyl bez zarzutu.
A ten goryl z okładki to się podobno rusza i robi jakieś rzeczy jak się najedzie na niego smartfonem. Ale nie mogę tego sprawdzić bo nie mam telefonu z aplikacją uView :/
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
-
- Lampowiec
- d-t-x
W jakim stanie to Dire Straits? Ja podchodziłem kilka razy do tej płyty, ale wszystkie egzemplarze, jakie miałem w ręku, były zajechane... 

- Lampowiec
Gra jako tako, niestety w jednym miejscu przeskakuje :/ Dupy nie urywa. Kupiłem za 20 zł w antykwariacie płytowym. Nie wiem czy ma to sens, wszystko może okazać się zarżnięte.d-t-x pisze:W jakim stanie to Dire Straits? Ja podchodziłem kilka razy do tej płyty, ale wszystkie egzemplarze, jakie miałem w ręku, były zajechane...
- Boguś
Najnowszy nabytek <3.
Jak na razie to, obok pierwszego wydania "Psychocandy", najważniejsza płyta w kolekcji.
Przesłuchałem, spakowałem, odłożyłem na półkę, wpadłem na pomysł: jeśli kiedyś uda mi się skompletować wszystkie japońskie wydania albumów The Beatles, będę każdego słuchał tylko raz w roku: w dniu premiery
.
Jak na razie to, obok pierwszego wydania "Psychocandy", najważniejsza płyta w kolekcji.
Przesłuchałem, spakowałem, odłożyłem na półkę, wpadłem na pomysł: jeśli kiedyś uda mi się skompletować wszystkie japońskie wydania albumów The Beatles, będę każdego słuchał tylko raz w roku: w dniu premiery

(∞).
- tollo
Boguś pisze:wpadłem na pomysł: jeśli kiedyś uda mi się skompletować wszystkie japońskie wydania albumów The Beatles, będę każdego słuchał tylko raz w roku: w dniu premiery

Jedyny komentarz jaki przychodzi mi do głowy to... dziwny pomysł słuchać muzyki wtedy kiedy jest premiera a nie wtedy kiedy jest "ochota"...
- Boguś
Ale ja to niektóre ich płyty znam na pamięć
.
A to byłaby taka moja mała tradycja
.
Coś podobnego praktykuje mój kolega, który ogląda "Misia" tylko raz w roku, ale co roku i każdego roku: 1 maja
.
(Ja mam kilka takich płyt, które są "nietykalne", których kiedyś bardzo dużo słuchałem, ale świadomie zaprzestałem, zostawiając je sobie na wyjątkowo okazje, co by je smakować, niczym dobre wino.)

A to byłaby taka moja mała tradycja

Coś podobnego praktykuje mój kolega, który ogląda "Misia" tylko raz w roku, ale co roku i każdego roku: 1 maja

(Ja mam kilka takich płyt, które są "nietykalne", których kiedyś bardzo dużo słuchałem, ale świadomie zaprzestałem, zostawiając je sobie na wyjątkowo okazje, co by je smakować, niczym dobre wino.)
(∞).
- zoombie
Rozumiem Boguś, że do codziennego słuchania A Hard Day's Night masz inne wydanie? (sporo ich, choćby Melodii za niewielkie pieniądze)
- zoombie