Wiemy które części cyklu posłużyły do scenariusza D2? Pierwsza część filmu to były Kroniki Diuny cz.1.
Czy tu to na podstawie kronik cz.2 i 3 czy też inaczej?
Wiemy które części cyklu posłużyły do scenariusza D2? Pierwsza część filmu to były Kroniki Diuny cz.1.
Oj tak! Jestem z żoną na świeżo po! Wciąga mocno:)Myszor pisze: ↑03 mar 2024, 16:24Rojst: Millenium (Netflix)
Siła Netflixa to produkcje lokalne, które potem może oglądać cały świat. Pewnie dlatego są jedyną platformą która zarabia jakieś pieniądze.
Dla mnie Rojst to perełka. Fronczewski, Gajos, Seweryn no i oczywiście i Simlat w roli życia.
Trudno było się oderwać.
Ponoć nasi twórcy "płaczą" bo nie mają tantiem od Netflixa.
winylowy_luke pisze: ↑03 mar 2024, 19:52Darku film jest adaptacją jednej książki "Diuna" z 1965r - został podzielony na dwie części.
Zapowiedziana jest jeszcze cz. 3 filmu, która będzie na podstawie książki "Mesjasz Diuny".
So, dzięki chłopaki. Akurat byłem w Empiku i cały stół Diunowaty. Wydań w 3d.. ale wydawnictwo Rebis narobiło takiego bałaganu, również w opisach skrzydełkowych, że straciłem cierpliwość, a chciałem wnuczce kupić chronologicznie coś by było.
Oj to to
No i śmieszna postać Miki, trzeba przyznać że klimat i fabuła serialu trzyma wysoki poziom.Myszor pisze: ↑04 mar 2024, 14:14Oj to to
Tam dużo więcej różnych nawiązań. Tak jak główna masakra to słynna strzelanina w willi w Magdalence itp.
Zapomniałem wymienić jeszcze jedno ważne nazwisko - Filip Pławiak. Jego rola młodego Kociołka jest genialna. Czapki z głów.
Ponoć użyli AI by mówił "młodym Fronczewskim"
Jak to ktoś powiedział "Najlepszy True Detective w tym roku to Rojst".
Od razu mi się wydawało, że AI mówi młodym Fronczewskim.Myszor pisze: ↑04 mar 2024, 14:14Oj to to
Tam dużo więcej różnych nawiązań. Tak jak główna masakra to słynna strzelanina w willi w Magdalence itp.
Zapomniałem wymienić jeszcze jedno ważne nazwisko - Filip Pławiak. Jego rola młodego Kociołka jest genialna. Czapki z głów.
Ponoć użyli AI by mówił "młodym Fronczewskim"
Kroniki Diuny 02 to właśnie "Mesjasz Diuny".