Szkoda, że to taka loteria z BD, bo forumowicze, którzy trafili dobre egzemplarze chwalą brzmienie jak za te pieniądze. Pocieszeniem jest możliwość bezproblemowego zwrotu/wymiany.
Czyli zakup Astatic od Eda też obarczony pewnym ryzykiem.winylowy_luke pisze: ↑17 wrz 2021, 12:22Na igły Astatic radzę uważać, mi się trafiła z padnietym zawieszeniem
Nie mam parcia na szybką wymianę igły, nie wymieniałbym na razie wcale gdyby nie to, że Wojtek zdemaskował moją igłę jako zamiennik Mam też za małe doświadczenie żeby stwierdzić jak gra ten zamiennik, szczególnie, że cały efekt może i na pewno psuje reszta mojego toru audio. W każdym razie pod Onkyo A 7022 grał ten Philips bardzo fajnie, a zdaje się, że nie ma szans ustalić co to za zamiennik jeśli nie ma żadnych oznaczeń.
W moim przypadku pozostaje więc zakup Jico lub polowanie na NOS Philipsa. Ewentualnie spróbowanie BD, ale nawet nie mam płyty testowej żeby stwierdzić czy jest ok i za mało (wcale) nie mam porównania do innych wkładek/igieł żeby na ucho ocenić jak gra, dobrze czy słabo.