Polski Punk nie umarł!
Re: Polski Punk nie umarł!
.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2020, 21:04 przez Atman, łącznie zmieniany 1 raz.
- filippo
Każda młoda punkowa kapela jak nie wydaje się od razu na vinylu to nie istnieje
W ogóle jest taka tendencja, że wydają się tylko i wyłącznie na vinylu a do płyty dołączają kod do ściągnięcia mp3 lub cd w kopercie.
Płyty CD jako takie stają się niszą.
W ogóle jest taka tendencja, że wydają się tylko i wyłącznie na vinylu a do płyty dołączają kod do ściągnięcia mp3 lub cd w kopercie.
Płyty CD jako takie stają się niszą.
Up The Punx
Gramofony Yamaha PF-30 i Luxor Skantic 9304; Przedwzmacniacz Yamaha C65; Wzmacniacz KD Yamaha HTR-2067; Magnetofon Yamaha KX-W332 R; DVD Yamaha BD-S477; Głośniki Yamaha NS-P60 i NS-50F; Superniskotonowy Yamaha YST-SW012
Gramofony Yamaha PF-30 i Luxor Skantic 9304; Przedwzmacniacz Yamaha C65; Wzmacniacz KD Yamaha HTR-2067; Magnetofon Yamaha KX-W332 R; DVD Yamaha BD-S477; Głośniki Yamaha NS-P60 i NS-50F; Superniskotonowy Yamaha YST-SW012
-
Chcę wrócić do Zielonych Żabek. Kaseta już dawno przepadła...
czy live Zgorzelec' 88 jest dobrze wydany ?
Ktoś posiada tą płytę?
M
czy live Zgorzelec' 88 jest dobrze wydany ?
Ktoś posiada tą płytę?
M
.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2020, 21:38 przez Atman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gramofon: Pioneer PLX-500
Do spisu należy dodać jeszcze
Zespół: Armia
Płyta: Armia
Wydawnictwo: Pronit - PLP 0075
Rok wydania: 1987
Okładka: ?
Materiał zarejestrowano w: RSC Studio w Rzeszowie
Cena: ?,-
Zespół: Armia
Płyta: Armia
Wydawnictwo: Pronit - PLP 0075
Rok wydania: 1987
Okładka: ?
Materiał zarejestrowano w: RSC Studio w Rzeszowie
Cena: ?,-
.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2020, 21:46 przez Atman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Myślałem że to spis zespołów wydanych na winylach w latach 80. Ale faktycznie Legenda wydana była przez Wifon z tym że już w latach 90 a Triodante to chyba dopiero w 2005
-
Co do nowych wydań zespołów punk rockowych to mam kilka płyt i niestety mam wrażenie że po prostu ktoś przeniósł mp3 na winyle. Kupuje je raczej jako pamiątki z koncertów.
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2020, 21:46 przez Atman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Prawda – Chaos In Poland
Uliczny Opryszek – Na Zawsze Punk - z tym że ten oprócz winyla mam w dołączonej do niego wersji cd. Więc wole słuchać cd - przynajmniej stron nie muszę zmieniać.
Łappunka - z tym że jest to zapis z koncertu więc tego się nie czepiam.
Post Regiment – Czarzły edycja z 2010 - muszę dorwać edycję z 1996 i porównać.
Dodatkowo płyty są wykonane z jakiegoś materiału, który strasznie elektryzuje - na gramofonie mam matę filcową i za każdym razem mata przykleja się do płyty. W innych przypadkach takie zjawisko się nie pojawia.
Natomiast fajnie brzmi kompilacja Para Wino/NOG (2018) i płyta nie zgarnia maty.
.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2020, 21:45 przez Atman, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Ja też niestety nie mam tych konkretnych wersji, o których piszesz.
Ale mam kilka innych wydanych po 2010 i nie zwróciłem uwagi, żeby coś zalatywało MP3. Oczywiście te, które są wznowieniami jakiś koncertów czy nagrań demo od samych zespołów to faktycznie nie brzmią cudownie, ale taki ich urok.
Jak przykład tych wg. mnie dobrze nagranych mogę polecić The Stubs czy Po Prostu... Zresztą czy klarowność nagrań jest aż tak ważna w punku?
Ale mam kilka innych wydanych po 2010 i nie zwróciłem uwagi, żeby coś zalatywało MP3. Oczywiście te, które są wznowieniami jakiś koncertów czy nagrań demo od samych zespołów to faktycznie nie brzmią cudownie, ale taki ich urok.
Jak przykład tych wg. mnie dobrze nagranych mogę polecić The Stubs czy Po Prostu... Zresztą czy klarowność nagrań jest aż tak ważna w punku?
-
No Punk musi brzmieć jak połączenie odgłosów z budowy z odgłosami tartaku
Może moje odczucia wynikają trochę z oczekiwań. Do niedawna muzyki słuchałem albo z magnetofonu albo z głośniczków w laptopie. I w przypadku np. Moskwy którą miałem na kasecie przejście na winyla wywołało efekt łał. Niekoniecznie to samo mnie spotka jak ma do porównania cd i winyla kupionego w tym samym czasie.
Może moje odczucia wynikają trochę z oczekiwań. Do niedawna muzyki słuchałem albo z magnetofonu albo z głośniczków w laptopie. I w przypadku np. Moskwy którą miałem na kasecie przejście na winyla wywołało efekt łał. Niekoniecznie to samo mnie spotka jak ma do porównania cd i winyla kupionego w tym samym czasie.
-
- Gramofon: Kenwood KD 990
[/quote]
Triodante to chyba dopiero w 2005
[/quote]
Mam z 2009 i to chyba jest jedyne wydanie winylowe.
Triodante to chyba dopiero w 2005
[/quote]
Mam z 2009 i to chyba jest jedyne wydanie winylowe.