Hey- Fire 2LP nowa

ODPOWIEDZ
griinn

Hey- Fire 2LP nowa

Post autor: griinn »

Witam
Mam na sprzedaż nową płytę Hey- Fire, oczywiście w folii wydawanictwa Kayax. Cena z przesyłką ok 200zł (jest to cena za jaka kupiłem ją na allegro, więc proszę nie piszcie, że chce na tym zarobić)
Chciałbym się zapytać was równiez ile jest warta płyta z podpisami zespołu(które oczywiście osobiście dostałem), ponieważ tak ową mam w swojej kolekcji?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
krolix

Hey- Fire 2LP nowa

Post autor: krolix »

Póki nie wystawisz płyty z autografami na aukcji, póty się nie dowiesz ile może być warta. Były na niniejszym forum dyskusje na temat płyt z autografami, niektórzy lubią je zbierać a niektórzy uważają, że obniżają one wręcz wartość płyty. ;)
Awatar użytkownika
Cyberbob
Gramofon: Thorens TD160

Re: Hey- Fire 2LP nowa

Post autor: Cyberbob »

Widziałem płytę HEY- FIRE z autografami na płycie za 399 /kup teraz/ ale czy ktoś kupił nie wiem, wystaw od 1zł BCM to sprawdzisz ile jest warta:)
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
Awatar użytkownika
krisdebowski

Post autor: krisdebowski »

widziałem to wydawnictwo na winylach po 60 zł, poza tym czytałem opinie że wydane byle jak...

a podpisy masz na tej właśnie płycie ?
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
Awatar użytkownika
krolix

Jakość podobno fatalna, ale to był limit, który szybko się wyprzedał, a zespół jest popularny.
Awatar użytkownika
radek229

Post autor: radek229 »

Właśnie tak było. Tylko dlaczego płyta znów jest dostępna w sklepie Hey-a i wytwórni Kayax?
Awatar użytkownika
krolix

No to spekulanci mają problem. ;)
adik75

Post autor: adik75 »

Zrobili limitowaną edycję do 500 sztuk, która się sprzedała, więc pewnie ruszyli z kolejną limitowaną edycją... Ten LP z autografem będzie niewiele więcej wart niż bez. Bo płytę bez problemu podpiszesz po koncercie, na spotkaniu w empiku itp. i jeszcze weźmiesz np. dla siebie dedykację, wtedy ma to jakiś sens. Jak masz podpisaną płytę, którą podpisywali specjalnie dla Ciebie, po prostu zostaw ją sobie na pamiątkę.
griinn

Płyty miały być teoretycznie w limitowanym nakładzie 500 sztuk i tak owe kupowałem, ale teraz juz nie wiem o co chodzi. Postaram się wysłać zapytanie do sklepiku Heya- ciekawe co wymyślą. Szkoda, że sprawa nie wyszła wcześniej, ponieważ po ostatnim koncercie miałem przyjemnośc zamienić kilka słów z Kasia Nosowską. Na zdjęciu egzemplarz z autografami.
Załączniki
DSC_0279.jpg
zp14

Hey- Fire 2LP nowa

Post autor: zp14 »

Jak Ci odpowiedzą ze sklepiku - daj znać.
Darek

Hey- Fire 2LP nowa

Post autor: Darek »

Nie chce Cie martwic ale na stronie HEY plyta FIRE jest za 74,10 zł + wysylka. Takie wydanie z autografami zostawil bym sobie gdybym mial Oprawic w ramke i na sciane. Szkoda oddac komus za pate groszy. Po jakims czasie mozesz zalowac ze sprzedana
Awatar użytkownika
grummer

Post autor: grummer »

Darek pisze:Nie chce Cie martwic ale na stronie HEY plyta FIRE jest za 74,10 zł + wysylka. Takie wydanie z autografami zostawil bym sobie gdybym mial Oprawic w ramke i na sciane. Szkoda oddac komus za pate groszy. Po jakims czasie mozesz zalowac ze sprzedana
Niestety już wysprzedany. Teraz powoli pewnie będzie cena wzrastać aż osiągnie cenę nowego samochodu z salonu :P
adik75

Post autor: adik75 »

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Hey- Fire 2LP nowa

Post autor: Wojtek »

Jak nie ma wybitych numerków to dla mnie nie jest to żadna limitowana edycja :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
griinn

Hey- Fire 2LP nowa

Udało mi się dzisiaj dodzwonić do "sklepiku" Heya i sprawa jest bardziej zakrecona niż może nam się wydawać. Mianowicie płyty pojawiły się znów w sprzedaży, ponieważ prawdopodobnie jakiś sklep zrobił zwrot, który pokazał się w systemie, lecz fizycznie nie wiadomo gdzie one są i czy w ogole są, dlatego narazie na stronce Heya są niedostępne. A to co się pojawiło na allegro, merlinie itp. to mogą być płyty bez pokrycia, czyli maja w systemie, że są, ale ich nie ma. Prawdopodobnie cos więcej będzie wiadomo w czwartek, lecz na 95% pan stwierdził, że nie była ona dotłaczana i wyszło tylko te 500 sztuk. (sory za pokretną wypowiedz- starałem się najprościej jak potrafie przekazać to co mi powiedzieli)
Wojtku w 100% się z tobą zgadzam z tymi numerami, i przed zakupem sie nawet nad zastanawiałem, ale mimo średniej jakości wydania- nie żałuję zakupu tej płyty. Jeśli ktoś szuka czegoś lepiej wydanego, to jest to płyta Do rycerzy do szlachty doo mieszczan- naprawdę polecam, ponieważ jest ładnie wydana i 59zł jest to rozsadna cena.
ODPOWIEDZ