...a może Sony PS-X6??

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1877
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Myszor » 30 lis 2016, 23:00

olsza84 pisze:No i ekstra. Gratulacje :) Teraz będziesz musiał awatar zmienić :D

E tam. "Ony" tylko dopisze i gra gitara :)
Też kupiłem soniacza do casualowego grania :)

Awatar użytkownika
darkman
Posty: 3429
Rejestracja: 02 paź 2015, 09:23
Gramofon: Cielęcina v.2.0

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: darkman » 30 lis 2016, 23:22

ojcie_c pisze:Źródło posta wkładki na szablonie Baerwalda. Teraz mam ustawioną wg Stevensona

Racja lamerka, trochę :oops: . Płytę sobie nabyłem kalibracyjną u Tomasza z winyle.pl, rzecz jasna i koniec ściemiania :dance:
Yyyy, Ociecu możliwe, teraz mam oba wydrukowane, ale mogłem coś zmaścić z Baerwaldem, bo pamiętam esDarek mi mówił, że coś poprawiał z ustawieniem delikatnie..po mnie hihi :mrgreen: , "musi było wleczone trochę" :shifty: .. No ale pytałeś o szablon. Drukowałeś pod swój model, bo ja mam jeszcze ten protractor nalany na slipmacie oryginalnej.


Myszor jaki model
?????
Bird & Miles Lives!
Sony PS-X60, Nuda Dual Mono MM-MC, Saba PSP 350, Cambridge Audio Azur 540p, Step-Up MC Sony HA-T10

Awatar użytkownika
Regsoft
Posty: 1736
Rejestracja: 05 wrz 2015, 17:20

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Regsoft » 30 lis 2016, 23:29

ojcie_c pisze:Źródło posta Panowie, nie wiem, jak to powiedzieć... Po trzech dniach od zakupu, jak na moje "ucho" Sony PS-4300 gra ładniej od Technicsa SL-1610mk2 z podpiętą AT-120

Tylko dlaczego jakoś nie jestem zdziwiony? :roll: :mrgreen:
ojcie_c pisze:Źródło posta Mega, MEGA pozytywne zaskoczenie.

Gratulacje :clap:
Poprosimy o zdjęcia w temacie "Kolekcje sprzętowe ..." :D

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1877
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Myszor » 30 lis 2016, 23:39

darkman pisze:
Myszor jaki model
?????

Twój. Bo mnie tu taki jeden fan sony doradził ;)

Awatar użytkownika
darkman
Posty: 3429
Rejestracja: 02 paź 2015, 09:23
Gramofon: Cielęcina v.2.0

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: darkman » 30 lis 2016, 23:49

:clap:
Headshell masz SH-165 ?
Bird & Miles Lives!
Sony PS-X60, Nuda Dual Mono MM-MC, Saba PSP 350, Cambridge Audio Azur 540p, Step-Up MC Sony HA-T10

Awatar użytkownika
Regsoft
Posty: 1736
Rejestracja: 05 wrz 2015, 17:20

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Regsoft » 01 gru 2016, 00:12

Myszor pisze:Źródło posta Bo mnie tu taki jeden fan sony doradził ;)

A jest ich kurna jakoś coraz więcej ... :?
:romance-grouphug:

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 21735
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Wojtek » 01 gru 2016, 03:16

Bo nie tylko Technics robił dobre gramofony i ramiona ;) Też nie jestem zdziwiony, ale zobaczymy co będzie po remoncie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe dla forum

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1877
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Myszor » 01 gru 2016, 15:01

darkman pisze:Źródło posta Headshell masz SH-165


Się nie znam. Pingwin z młotkiem mówi że spoko.

Awatar użytkownika
Regsoft
Posty: 1736
Rejestracja: 05 wrz 2015, 17:20

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Regsoft » 01 gru 2016, 16:09

Myszor pisze:Źródło posta Się nie znam.

SH-165 to duży (koło 11g, stop tytanu) oryginalny headshell Sony do ramion PUA-7.
Modele gramofonów Sony PS-X50/60/65/70/75 oraz ramiona sprzedawane oddzielnie.

PUA7a.JPG
Warto kupić od razu z gramofonem bo luzem kosztują konkretne pieniądze.
http://www.ebay.pl/itm/SONY-SH-165-Head ... 2688430051

Myszor pisze:Źródło postaPingwin z młotkiem mówi że spoko.

Pingwin jest sympatycznym nielotem a młotek symbolizuje prostotę i skuteczność rozwiązań :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 462
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1610mk2
Lokalizacja: Rzeszów

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: ojcie_c » 04 sty 2017, 15:26

Wrócił. Po prawie dwumiesięcznej nieobecności - kolejka (!!!) była długa...

SL-1610mk2 otrzymał nowe okablowanie ramienia, nowe kable sygnałowe, nową igłę do wkładki Audio Technica AT120E/T (ATN120Eb - "wygrzana" na zapasowym Sony PS-4300). Ponadto wyczyszczona została cała mechanika ramienia - okazało się, że problem z jego unoszeniem był spowodowany starym smarem fabrycznym; wyregulowane zostało zawieszenie i układ regulacji obrotów.

Efekt końcowy - poprawiona stereofonia, scena, dynamika (Audio Technica nie gra już tak "wściekle" górą!!!), ogólnie brzmi o wiele lepiej.
Pierwszą, "testową" płytą zapodaną na praktycznie wyremontowanym sprzęcie była Republika "Nowe Sytuacje" w oryginalnym wydaniu z lat osiemdziesiątych - co widać na zdjęciu.

Dla zainteresowanych: wszystko było robione w rzeszowskim serwisie http://www.wdobrymtonie.com.pl - tanio nie było, ale końcowy efekt wbił mnie w fotel, po raz kolejny zresztą (pierwszym był Technics SL-Q3, który obecnie uszczęśliwia nowego właściciela w Krakowie)...

Suma summarum: SL-1610mk2 zostaje, Sony PS-4300 - do rezerwy. Sony PS-X6 czy upatrzony PS-X70 odpuszczam. Odpuszczam też chwilowo eksperymenty wkładkowe, "przeprosiłem się" z AT-120E/T, po przeglądo-remoncie Technicsa wszystko zgrywa się tak, że matko z córką...

Teraz trzeba wrócić do kupowania i słuchania płyt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2017, 03:39 przez ojcie_c, łącznie zmieniany 1 raz.
Technics: SL-1610mk2 +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
Pawelec
Posty: 1689
Rejestracja: 17 gru 2012, 20:18
Gramofon: Składak
Lokalizacja: Okolice Warszawy

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Pawelec » 04 sty 2017, 15:58

Bardzo dobra decyzja :clap: . Uważam, że nic byś nie zyskał na zamianie prócz możliwych kłopotów jak to czasem z używkami. Jakościowo PS-x6... nie bije Technicsa. Jak zamiana to chyba na coś lepszego? ;) Ups, chyba se nagrabiłem :think:

Awatar użytkownika
Regsoft
Posty: 1736
Rejestracja: 05 wrz 2015, 17:20

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: Regsoft » 04 sty 2017, 16:48

ojcie_c pisze:Źródło posta Suma summarum: SL-1610mk2 zostaje, Sony PS-4300 - do rezerwy.

Słusznie choć ja bym Soniacza sprzedał i kupił sobie lepszego :D

ojcie_c pisze:Źródło posta Sony PS-X6 czy upatrzony PS-X70 odpuszczam.

PS-X6 nawet po serwisie by pewnie z Twoim Technics'em nie miał szans :lol:
Ale PS-X70 to już zupełnie inna bajka ...
Moja bajka ! :mrgreen:

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 462
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1610mk2
Lokalizacja: Rzeszów

Re: ...a może Sony PS-X6??

Postautor: ojcie_c » 04 sty 2017, 18:51

Pawelec pisze:Źródło posta Jakościowo PS-x6... nie bije Technicsa.

Jakościowo - na 100% nie. Ale TO wzornictwo... Technics przy Sony wygląda jak rozwałkowany placek... PS-X4/X6/X7 to wedle mojego guściku ideał jeśli chodzi o wygląd.

Ale... "w razie wu" do SL-1610mk2 pasuje dużo wciąż dostępnych, fabrycznie nowych części z SL-12x0mk2 włącznie z ramieniem, silnikiem i talerzem, a do Sony trzeba by szukać dawcy, jak już coś padnie na "amen"...
Pawelec pisze:Źródło posta Jak zamiana to chyba na coś lepszego? Ups, chyba se nagrabiłem

Ojtam, ojtam... :mrgreen:
Technics: SL-1610mk2 +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.


Wróć do „Zakupy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Common Crawl [Crawler], qqlka i 1 gość