Gramofon do 400 zł
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 400 zł
Papierowy szablon i umiejętność posługiwania się nim też trzeba mieć 

-
Gramofon do 400 zł
Cześć wszystkim
Mam zamiar kupić swój pierwszy gramofon, chciałbym przeznaczyć na niego około 400 zł. Wypatrzyłem jedną z ofert, co powiecie o niej?
http://olx.pl/oferta/gramofon-pioneer-p ... 77ab859492
Mam zamiar kupić swój pierwszy gramofon, chciałbym przeznaczyć na niego około 400 zł. Wypatrzyłem jedną z ofert, co powiecie o niej?
http://olx.pl/oferta/gramofon-pioneer-p ... 77ab859492
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
Może być. Wkładka to faktycznie wysoki model.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Gramofon do 400 zł
Dziękuję za odpowiedźWojtek pisze:Może być. Wkładka to faktycznie wysoki model.

-
Gramofon do 400 zł
Cześć.
Poszukuję dla znajomego gramofonu w okolicach 400zł. Na chwilę obecną wpadło mi w oko to:
http://allegro.pl/gramofon-hitachi-ht-6 ... 35843.html
Sensowny wybór? Może jakieś alternatywy za podobne pieniądze?
Poszukuję dla znajomego gramofonu w okolicach 400zł. Na chwilę obecną wpadło mi w oko to:
http://allegro.pl/gramofon-hitachi-ht-6 ... 35843.html
Sensowny wybór? Może jakieś alternatywy za podobne pieniądze?
- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Gramofon do 400 zł
xanio
a ten ?
JVC QL-A200
http://allegro.pl/jvc-ql-a200-direct-dr ... 28646.html
cofnij się kilka stron, zobacz co proponują tam wyjadacze gramofonów zrób kopiuj wklej nazwy modelu w aukcję i szukaj. Znajdziesz bez problemu. I nie będziesz musiał się pytać czy ten. Sam przyznasz, że jest to nie wielka suma pieniędzy na gramofon co nie znaczy, że będzie za taką kwotę zły.
Powodzenia.
a ten ?
JVC QL-A200
http://allegro.pl/jvc-ql-a200-direct-dr ... 28646.html
cofnij się kilka stron, zobacz co proponują tam wyjadacze gramofonów zrób kopiuj wklej nazwy modelu w aukcję i szukaj. Znajdziesz bez problemu. I nie będziesz musiał się pytać czy ten. Sam przyznasz, że jest to nie wielka suma pieniędzy na gramofon co nie znaczy, że będzie za taką kwotę zły.
Powodzenia.
-
Dzięki za info.
Czy ten Hitachi ma coś, co go dyskwalifikuje? Bo widzę, że wcześniej koledzy się wypowiadali o nim dość pozytywnie.
JVC chyba jest semi-auto, prawda?
Czy ten Hitachi ma coś, co go dyskwalifikuje? Bo widzę, że wcześniej koledzy się wypowiadali o nim dość pozytywnie.
JVC chyba jest semi-auto, prawda?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
Lepiej Hitachi niż to JVC. Tak, JVC jest półautomatyczny.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Michal35
Gramofon do 400 zł
Witam
Jako że przymierzam się do zakupu drugiego gramofonu i chciałbym aby był to DD i ramię typu S mam pytanie czy ten jest wart ceny. Co to za gramofony ADC? Czy to dobra firma? Z tego co wiem to ma soś wspólnego z Universum.
Wkładkę można pominąć bo i tak będzie inna
.http://olx.pl/i2/oferta/gramofon-adc-15 ... cgvUF.html
Jako że przymierzam się do zakupu drugiego gramofonu i chciałbym aby był to DD i ramię typu S mam pytanie czy ten jest wart ceny. Co to za gramofony ADC? Czy to dobra firma? Z tego co wiem to ma soś wspólnego z Universum.
Wkładkę można pominąć bo i tak będzie inna
.http://olx.pl/i2/oferta/gramofon-adc-15 ... cgvUF.html
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
- esdarek
Gramofon do 400 zł
Nie jestem humanistą. Znam się tylko na śrubkach ,a to i tak nie za bardzo. Spróbuje Ci jednak coś o ADC napisać. Fakt-bardzo ciężko coś znaleźć w necie. Mam też nadzieję, że jak ja coś napiszę znajdą się zaraz inni ,którzy to zanegują, poprawią przez co będziemy mieć w temacie większą wiedzę.
ADC czyli Audio Dynamics Corporation to firma znana najbardziej z produkcji bardzo wysokiej klasy ramion gramofonowych. Robią też dobre wkładki (xlm,vlm) oraz same gramofony. Nie można zapominać o innych sprzętach audio. My skupimy się jednak na tematach okołogramofonowych. Firmę na początku lat 60tych założył Peter Pritchard w New Milford (USA). Firma została połączona z brytyjskim BSR( jednym z wiekszych producentów gramofonów w laach 80 tych-1milion / m-c!). Na przestrzeni dziejów firma była brytyjska, amerykańska, a nawet japońska. Do dziś legendarne są ich ramiona - zarówno te montowane w gramofonach jako OM jak i sprzedawane jako osobny produkt. Wśród audiofili cieszą się one bardzo dobra opinią.
Reasumując - ADC to jedna z najbardziej zasłużonych firm w świecie gramofonów. Niestety wśród niezorientowanych jest zupełnie nieznana, a takie firmy jak Sony, Technics, Pioneer i inne "radiowo-telewizyjne" wywołują dreszcz emocji.
ADC czyli Audio Dynamics Corporation to firma znana najbardziej z produkcji bardzo wysokiej klasy ramion gramofonowych. Robią też dobre wkładki (xlm,vlm) oraz same gramofony. Nie można zapominać o innych sprzętach audio. My skupimy się jednak na tematach okołogramofonowych. Firmę na początku lat 60tych założył Peter Pritchard w New Milford (USA). Firma została połączona z brytyjskim BSR( jednym z wiekszych producentów gramofonów w laach 80 tych-1milion / m-c!). Na przestrzeni dziejów firma była brytyjska, amerykańska, a nawet japońska. Do dziś legendarne są ich ramiona - zarówno te montowane w gramofonach jako OM jak i sprzedawane jako osobny produkt. Wśród audiofili cieszą się one bardzo dobra opinią.
Reasumując - ADC to jedna z najbardziej zasłużonych firm w świecie gramofonów. Niestety wśród niezorientowanych jest zupełnie nieznana, a takie firmy jak Sony, Technics, Pioneer i inne "radiowo-telewizyjne" wywołują dreszcz emocji.
- Michal35
Dzięki Darek za rozjaśnienie sprawy. Może jeszce ktoś coś powie odnośnie tego modelu gramofonu. Czy ramię w tym gramofonie jest tez takie dobre?
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
- esdarek
Gramofon do 400 zł
Tak. Ramie jest bardzo dobre. To takie samo ramię jak Linn Basik LV V. Uważam, że jeśli ten gramofon jest sprawny to jest to gratka.
- Michal35
Gramofon do 400 zł
Kupiłem go za 350 bez wkładki a z przesyłką. Chyba dobra cana? Miejmy nadzieję że za tak niską ceną nie kryje się jakaś niespodzianka.
Poczekamy - zobaczymy. Sprzedający przez telefon wydawał się rozsądnym
Poczekamy - zobaczymy. Sprzedający przez telefon wydawał się rozsądnym

Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
- Michal35
Gramofon do 400 zł
Dzisiaj dotarła przesyłka. Czekało mnie przelutowanie wtyku bo było Din. Ten gramofon przy moim Dualu wygląda jak monstrum. W dotyku tez wszystko jest solidniejsze.
Normalnie maszyna jak sie patrzy.
Jest kilka spraw ale to w innym temacie.
Normalnie maszyna jak sie patrzy.

Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
- esdarek
Gramofon do 400 zł
Powinieneś wymienić okablowanie lub chociażby rozdzielić masę sygnałową od masy chassis i dołożyć kabel masowy.