Technics powraca na europejski rynek

Wszystko razem
Awatar użytkownika
Pawelec
Posty: 1678
Rejestracja: 17 gru 2012, 20:18
Gramofon: Składak
Lokalizacja: Okolice Warszawy

Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Pawelec » 07 sty 2016, 21:50

No to robi się ciekawie ;)

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 21650
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Wojtek » 07 sty 2016, 23:09

Skoro tak to wyższa cena jest jednak uzasadniona. Myślałem że totalnie odgrzali kotleta, a tu jednak coś podkręcili.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe dla forum

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 457
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1610mk2
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: ojcie_c » 09 sty 2016, 12:34

Dla zainteresowanych - zdjęcie talerza bez maty. Wygląda na solidną robotę.

Edit:
The platter and motor are very SP10 MK II/III like. It is made in Japan and does not use hard wired RCA connection cables like the earlier SL1200 versions.


Potwierdzone w trakcie wizyty na CES przez gościa z audiokarmy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Technics: SL-1610mk2 +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 457
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1610mk2
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: ojcie_c » 02 wrz 2016, 21:09

A więc... jest. Seryjny SL-1200G. Jak na mój gust wygląda aż za... "retro". Ale o gustach się nie dyskutuje...

Obrazek
Technics: SL-1610mk2 +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
Pawelec
Posty: 1678
Rejestracja: 17 gru 2012, 20:18
Gramofon: Składak
Lokalizacja: Okolice Warszawy

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Pawelec » 02 wrz 2016, 21:23

Wyciągneli stare obudowy od 120-tki z lamusa a w piwnicy były niekompletne ramiona od 1100 i wyszedł taki Franki :D

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1819
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Myszor » 02 wrz 2016, 21:40

Mój wcześniejszy tekst o pofalowanej blasze się nie sprawdził :)
Podoba mi się bardzo i niech mój marantz by clearaudio czuje się zagrożony ;)

Awatar użytkownika
zbyszek1982
Posty: 2356
Rejestracja: 31 gru 2012, 19:11
Gramofon: Braun PS500
Lokalizacja: Kraków

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: zbyszek1982 » 02 wrz 2016, 21:43

Myszor pisze:Źródło posta marantz by clearaudio czuje się zagrożony


Myślę, że ten Technics go zje bez popitki.
Ciekawe czy da się zainstalować inne ramię.
Braun PS500, Braun CSV13, Braun L60

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1819
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Myszor » 02 wrz 2016, 21:53

Pożyjemy zobaczymy. Jak zje to jest mój.

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1819
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Myszor » 02 wrz 2016, 23:02

Mądry dyrektor marketingu. Deck będzie sprzedawany bez wkładki :)
http://www.whathifi.com/technics/sl-1200g/review

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 457
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1610mk2
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: ojcie_c » 02 wrz 2016, 23:14

Napęd ten sam co w SL-1200GAE, ramię też z magnezu... Jeśli ploty o wow/flutter równym temu z SP-10mk2 się potwierdzą, zje.

Tylko ta cena... ych...
Technics: SL-1610mk2 +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 1819
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: Wrocław

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Myszor » 02 wrz 2016, 23:29

Jak bez wkładki to cena rzeczywiście trochę ych bo trzeba dodać z 1k usd.
Ceo wspomina też o czymś tańszym.

Awatar użytkownika
krolix
Posty: 675
Rejestracja: 03 sie 2011, 00:39
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: krolix » 03 wrz 2016, 00:52

ojcie_c pisze:A więc... jest. Seryjny SL-1200G. Jak na mój gust wygląda aż za... "retro". Ale o gustach się nie dyskutuje...

Obrazek


Przecież to 1200 z 1972 roku...

Awatar użytkownika
Regsoft
Posty: 1710
Rejestracja: 05 wrz 2015, 17:20

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Regsoft » 03 wrz 2016, 09:03

krolix pisze:Źródło posta Przecież to 1200 z 1972 roku...

No pewnie :lol:

image.jpg


ojcie_c pisze:Źródło posta Dobra wiadomość jest taka, że droższy niż 3000 EUR nie będzie

Made in Japan. EUR 3499,-
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Obywatel
Posty: 1408
Rejestracja: 02 sty 2011, 18:41
Gramofon: Technics SL-1610MKII
Lokalizacja: Słupsk

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Obywatel » 03 wrz 2016, 12:42

Tylko dlaczego niebieski stroboskop :icon-question: :doh:
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 21650
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: Technics powraca na europejski rynek

Postautor: Wojtek » 03 wrz 2016, 12:43

Jak dla mnie to dobra cena, w dzisiejszych czasach :)

Z Marantzem to i stare modele raczej nie miałyby problemów więc ten tym bardziej :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe dla forum


Wróć do „Ogólne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Common Crawl [Crawler] i 0 gości