Chyba już napisaliśmy dość na temat tego co "mamy" do nowych płytWuwuzela pisze:Nowy płyty są fajne i nie wiem co do nich macie.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Chyba już napisaliśmy dość na temat tego co "mamy" do nowych płytWuwuzela pisze:Nowy płyty są fajne i nie wiem co do nich macie.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wojtek pisze:Chyba już napisaliśmy dość na temat tego co "mamy" do nowych płytWuwuzela pisze:Nowy płyty są fajne i nie wiem co do nich macie.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po co cyfrowo remasterować coś co oryginalnie zostało już nagrane w cyfrze?Sindsoron pisze: Ostatnio się dowiedziałem że większość black metalowych reedycji na winylu jest z oryginalnego źródła, a nie z żadnego cyfrowego remastera ;P
Pewnie, w tym przypadku to raczej jeden pies, ino wartość kolekcjonerska innaSindsoron pisze:bo nie będę musiał szukać pierwszych wydań które chodzą po ~150zł/sztuka tylko kupie reedycje za ~50zł ;P
a wiem że, przynajmniej polskie zepsoły (np Furia czy Massemord) wydają niektóre rzeczy tylko na winylu, a nawet kiedy winyl jest wydawany razem z CD to i tak sygnał do nagrania winyla jest osobno obrabiany ;p(...)Nie ma to jednak potwierdzenia we współczesnym stanie wiedzy na temat przetwarzania sygnałów, zgodnie z którą dowolny, dźwiękowy zapis analogowy da się przetworzyć na zapis cyfrowy (w danym zakresie częstotliwości oraz z określoną dynamiką – parametrem odstęp sygnał-szum SNR) a następnie odtworzyć analogowo bez znaczącej utraty jakości (por. Twierdzenie Kotielnikowa-Shannona, Częstotliwość Nyquista, Kwantyzacja), co gwarantuje możliwość zapisania i uzyskania z nośnika cyfrowego (np. płyty CD) tego samego brzmienia, które jest uzyskiwane przy użyciu nośników analogowych.(...)
W takim razie, jak na takie relatywnie niskonakładowe wydania mają oni najbogatszych producentów, żeby 2 razy wszystko nagrywać, miksować i masterowaćSindsoron pisze:a nawet kiedy winyl jest wydawany razem z CD to i tak sygnał do nagrania winyla jest osobno obrabiany ;p
Wojtek pisze:Ja czytałem, że królem loudness war jest nadal "Californication" od Red Hot Chilli Peppers
Jakiś ciekawy temat do dyskusjiWojtek pisze:Sindsoron:
A ten cytat (skądś) to czemu miał posłużyć?