Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Jak to wszystko połączyć?
MoJune
Posty: 3
Rejestracja: 18 gru 2016, 23:10

Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Postautor: MoJune » 18 gru 2016, 23:25

Witam, jak w tytule - posiadam gramofon Technics SL Q300 oraz wieżę Philips DCM5090 z wejsciem mp3. Jestem w temacie świeża jak szczypiorek na wiosnę - gramofon mam od godziny (a właściwie ma go jeszcze poczta polska) i zastanawiam się - jak to podłaczyć? Jakich potrzebuje kabli czy też dodatkowego preampa?

Niestety, gramofon jeszcze nie dotarł do mnie do domu, ale chciałabym już dokupić dodatkowe kable, żeby był gotowy na Święta.

:)

Awatar użytkownika
cooledit
Posty: 1132
Rejestracja: 13 lut 2016, 15:02
Gramofon: Acoustic Solid
Lokalizacja: Kraków

Re: Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Postautor: cooledit » 19 gru 2016, 00:34

Witaj !

Żeby podłączyć Technicsa to będziesz jeszcze potrzebować:
- przedwzmacniacz gramofonowy, jeden z najtańszych nowych to http://allegro.pl/przedwzmacniacz-gramo ... 38965.html za coś lepszego to już trzeba dać kilka set złotych obojętnie czy to będzie nowy czy używany
- kabel stereo 2RCA- mini jack np. coś takiego najtańszego http://sklep.rms.pl/kabel-polaczeniowy- ... j2r15-1-5m i im lepszy tym cena będzie wyższa oczywiście
Co to będzie ostatecznie to zależy od tego ile chcesz albo możesz wydać.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2300 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW i kilka drucików z Acoustic Zen

MoJune
Posty: 3
Rejestracja: 18 gru 2016, 23:10

Re: Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Postautor: MoJune » 19 gru 2016, 10:14

Ekstra, serdeczne dzięki!! :)

Awatar użytkownika
cooledit
Posty: 1132
Rejestracja: 13 lut 2016, 15:02
Gramofon: Acoustic Solid
Lokalizacja: Kraków

Re: Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Postautor: cooledit » 19 gru 2016, 23:13

Gdybyś jednak decydowała się na coś z troszkę wyższej półki to ceny doradztwa nie ulegają zmianie. Nadal są free :mrgreen: .
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2300 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW i kilka drucików z Acoustic Zen

MoJune
Posty: 3
Rejestracja: 18 gru 2016, 23:10

Re: Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Postautor: MoJune » 31 gru 2016, 23:51

Haha, dzięki, już kupiłam Technicsa :) na początek daje radość :)

no i jest problem numer 1 - buczenie! Niestety dość głośne.
Przedwzmacniacz jest najprostszy, ale nowy, podobnie kable. A może to kwestia braku uziemienia? Od czego zacząć?

D

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 22063
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: Technics SL Q300 i mp3? jak ja to podłacze?

Postautor: Wojtek » 01 sty 2017, 20:23

MoJune pisze:Źródło posta A może to kwestia braku uziemienia?

Zapewne :) Nie podpięłaś w ogóle? Bo trzeba.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe dla forum


Wróć do „Okablowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Common Crawl [Crawler] i 0 gości