tak na początek historyjka, na dowód , że pośpiech jest złym doradcą:
...przeglądając allegro zauważyłem aukcje Shure M-75... mail do sprzedawcy dogadaliśmy się co do ceny itd...
...zrobiłem przelew...i zauważyłem, że wkładka jest dedykowana do duala i nie ma uszek do mocowania na 1/2cala , tylko zatrzask do headshella dualowskiego
a w opisie aukcji jak "byk" napisane , dedykowana do duala , bdb jakości zdjęcia na których bez problemu to widać ...w panice nocne rozmowy mailowe z Wojtkiem, ze złymi rokowaniami na możliwość użytkowania tej wkładki na gramofonie innym niż Dual...
...mail do sprzedawcy celem jakiejś próby odkręcenie transakcji lub innego rozwiązania...gość odpisał , że dołoży redukcję umożliwiającą montaż na headshellu 1/2 cala...
tak to coś wygląda: a tak wygląda całość: Gdy dziś próbowałem zamontować to na headshellu pickering , pojawiły się kolejne problemy, a mianowicie:
-headshel ma możliwość wkręcenia śrubek tylko od dołu, a te które mam mają zbyt duże łby i za ich pomocą nie zamontuję wkładki do tego headshela (muszę się rozejrzeć za standardowym Headshellem)
-wkładka z zamontowaną redukcją jest wyższa o około 4mm od AT95E , zastanawiam się czy nie spowoduje to złego ustawienia ramienia w trakcie odtwarzania , a tym samym złego kąta igły względem płyty
coś kiepskie mam początki

"...ale kiedyś musi przestać padać...(deszcz)"