Upgrade z AT-OC9ML/II
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
No Wojtek faktycznie był umiarkowany w swych zwyczajowych możliwościach...
Dziś doszły kable VoVox textura głośnikowe dwa komplety i dwa komplety xlr i powiem ze jest znaczaca poprawa. Sporo wiecej srednicy, bas bardziej orecyzyjńy i fajnie sćena sie wycofala do tyłu. Brakuje mi jeszce jednego xlr vovoxa do spiecia calosci bo rca ktory tez przyszedl sie marnie w calosc zbalansowana wpasowuje...
Teraz mam nadzieje jakos sie uda poprobowac z innymi wkladkami... Moze ktos przytarga inny gramiak coby pojecie miec...
Jacek
Dziś doszły kable VoVox textura głośnikowe dwa komplety i dwa komplety xlr i powiem ze jest znaczaca poprawa. Sporo wiecej srednicy, bas bardziej orecyzyjńy i fajnie sćena sie wycofala do tyłu. Brakuje mi jeszce jednego xlr vovoxa do spiecia calosci bo rca ktory tez przyszedl sie marnie w calosc zbalansowana wpasowuje...
Teraz mam nadzieje jakos sie uda poprobowac z innymi wkladkami... Moze ktos przytarga inny gramiak coby pojecie miec...
Jacek
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Upgrade z AT-OC9ML/II
Jak zaczynasz od zera to każda droższa zabawka to wielki skok
W pewnym momencie przyrost jakości jest mało zauważalny i ma się to odwrotnie do zainwestowanej kasy.(wydatki kosmiczne frajdy niet)
Jak dojdziesz do tego momentu to porady stają się zbędne
W pewnym momencie przyrost jakości jest mało zauważalny i ma się to odwrotnie do zainwestowanej kasy.(wydatki kosmiczne frajdy niet)
Jak dojdziesz do tego momentu to porady stają się zbędne
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Upgrade z AT-OC9ML/II
Ej no, nie demonizujcie mnie aż takjacekkudla pisze:No Wojtek faktycznie był umiarkowany w swych zwyczajowych możliwościach...
Dobrze że VoVoxy coś zmieniły. Zawsze lepsza mina zadowolona niż rozczarowana
Najazd na salony jednak odpuszczasz?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Najazd na salony Wojtku uczynie napewno, szczegolnie ze rejtana jest po drodze z pracy... Moze uda mi sie tez kogos uprosic i wpadnie do mnie to konfrontujac wrazenia bedzie mozna cos wiecej powiedziec...
Dzieki Panowie za podpowiedzi nawet te zlosliwe teraz Misse po wymianie kabli bedzie jak mowisz za duzo gruszek maly przyrost, kable byly ostatnim marnym elementem toru, teraz ewentualnie zabawa w szukanie wlasnych preferencji...
Jacek
Dzieki Panowie za podpowiedzi nawet te zlosliwe teraz Misse po wymianie kabli bedzie jak mowisz za duzo gruszek maly przyrost, kable byly ostatnim marnym elementem toru, teraz ewentualnie zabawa w szukanie wlasnych preferencji...
Jacek
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Wczoraj prawie kupiłem Ortofona Rohmanna, ale jakiś dziad mnie wyprzedził w zakupie bo cena była w miarę atrakcyjna... Ale szukam dalej i raczej wybór padnie na Ortfona, ale jaki model to się jeszcze okaże co się fajnego trafi... No chyba że ktoś z Was wie gdzie i od kogo można kupić jakiś wysoki model Ortofona?
Jacek
Jacek
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Upgrade z AT-OC9ML/II
Zacznij może od tego jak wypadł najazd na salony i czy odwiedził Ciebie kolega z Wilsonem
Kolejna rzecz to pytanie: dlaczego Ortofon Rohmann?
Kolejna rzecz to pytanie: dlaczego Ortofon Rohmann?
Od dystrybutora?jacekkudla pisze:No chyba że ktoś z Was wie gdzie i od kogo można kupić jakiś wysoki model Ortofona?
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Najazd na salony się nie udał czasu zbrakło...
Ale za podpowiedzią kolegi Ahaji popełniłem jednak zakup Ortofona Rohmanna
A dlaczego ROmana? Krzysztof był wyjątkowo przekonujący
Jacek
Ale za podpowiedzią kolegi Ahaji popełniłem jednak zakup Ortofona Rohmanna
A dlaczego ROmana? Krzysztof był wyjątkowo przekonujący
Jacek
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Dziwne ... nie mam jeszcze żadnego przelewu z Ortofona ...
Teraz by porównać rzetelnie wysokiej klasy wkładki należy je odpowiednio obciążyć i nagrać ten sam materiał z tym samym poziomem.
Wtedy można porównywać.
Nie można pisać ze taka a taka gra słabo albo super jeśli się tych warunków nie zachowa.
Teraz by porównać rzetelnie wysokiej klasy wkładki należy je odpowiednio obciążyć i nagrać ten sam materiał z tym samym poziomem.
Wtedy można porównywać.
Nie można pisać ze taka a taka gra słabo albo super jeśli się tych warunków nie zachowa.
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Masz Krzysiek rację jeśli chodzi o potencjał każdej z wkładek, tylko pozostaje kwestia jak poszczególne wkładki zgrają się w konkretnym systemie...
Jacek
Jacek
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Upgrade z AT-OC9ML/II
OK, czyli obstawiamy i próbujemy Oby się spodobała.
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Też Wojtku mam nadzieję że się spodoba... jeśli nie to króliczka będę gonił dalej
Jacek
Jacek
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
zawsze mogę za 50% odkupić
ale i tak myślę że dorośniesz do SPU z repilicantem
ale i tak myślę że dorośniesz do SPU z repilicantem
-
Re: Upgrade z AT-OC9ML/II
'Romek' ma lepszy szlif od Replicanta - Orto Line.
Ma tez lepszy tracking.
Ma tez lepszy tracking.
-
-
Upgrade z AT-OC9ML/II
Dojrzewanie jest naturalnym procesem więc kto tam wie...
Teraz zaczynam powoli zadumę nad ramieniem? Jakieś propozycje/pomysły? SME 3012 jest w chorych cenach i ile jest dostępny, ale myślałem też nad ramieniem Ortofona 309 tylko nie wiem która wersja jest godna uwagi? A może jakieś inne coby się spasowały z Rohmannem?
Jacek
Teraz zaczynam powoli zadumę nad ramieniem? Jakieś propozycje/pomysły? SME 3012 jest w chorych cenach i ile jest dostępny, ale myślałem też nad ramieniem Ortofona 309 tylko nie wiem która wersja jest godna uwagi? A może jakieś inne coby się spasowały z Rohmannem?
Jacek