Wykonanie nowej pokrywy do gramofonu
- kijek
- Gramofon: Pioneer PL-112D
Wykonanie nowej pokrywy do gramofonu
Hej.
Dziś dotarł do mnie nowy gramofon - Pioneer PL-112D. Niebywale ucieszony otworzyłem paczkę i mina mi zrzedła. Pokrywa gramofonu okazała się być połamana, w środku walały się kawałki plastiku... Chyba nie muszę mówić, jak się wkurw... wkurzyłem.
Oczywistym jest, że nigdzie takiej pokrywy nie zakupię. Stąd pytanie - czy jakiś zakład oferuje wykonanie czegoś takiego? Ile taka przyjemność kosztuje i czy mogę tym kosztem obciążyć kuriera?
Dziś dotarł do mnie nowy gramofon - Pioneer PL-112D. Niebywale ucieszony otworzyłem paczkę i mina mi zrzedła. Pokrywa gramofonu okazała się być połamana, w środku walały się kawałki plastiku... Chyba nie muszę mówić, jak się wkurw... wkurzyłem.
Oczywistym jest, że nigdzie takiej pokrywy nie zakupię. Stąd pytanie - czy jakiś zakład oferuje wykonanie czegoś takiego? Ile taka przyjemność kosztuje i czy mogę tym kosztem obciążyć kuriera?
Pioneer PL-112D (Shure M75ED) -> Kenwood KR-5200 -> Grado SR60e
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- chudy_b
Re: Wykonanie nowej pokrywy do gramofonu
Przesyłka powinna być ubezpieczona z automatu. Zgłoś reklamację na całą wartość gramofonu.
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
z poliwęglanu ok 100zł netto
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
- kijek
Tak, tylko zależnie od kosztów wykonania takiej pokrywy, może to dla mnie nie być satysfakcjonujące rozwiązanie - gramofon kosztował 450 zł.chudy_b pisze:Przesyłka powinna być ubezpieczona z automatu. Zgłoś reklamację na całą wartość gramofonu.
Super! Mógłbyś polecić jakiś zakład, zajmujący się tym?Cyberbob pisze:z poliwęglanu ok 100zł netto
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Przede wszystkim sprzedawca dupa - w przypadku dobrze zabezpieczonej przesyłki takie coś jest prawie niemożliwe, nawet bez opcji 'ostrożnie'.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- kijek
Akurat tutaj niewiele mogę sprzedawcy zarzucić, bo gramofon naprawdę był dobrze zabezpieczony. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić, to krążek dociążający luźno wrzucony do pudełka. Niemniej jednak wszystko było starannie zapakowane w folię bąbelkową, oraz otulone kilkoma warstwami gąbki.
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Michal35
Możesz ale po podpisaniu trzeba przy kurierze otworzyć, jeżeli jest coś uszkodzone spisujemy protokół - na miejscu i w obecności kuriera. Jeżeli tego nie zrobiłeś to już po ptakach.
Osobiście widziałem kuriera biegającego po przesyłkach więc nawet najlepsze, pancerne zabezpieczenie tutaj nie pomoże.
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
- kijek
Kufa... nie pocieszyłeś. Fakt - moja głupota, że nie otworzyłem przesyłki w obecności kuriera...
Niemniej jednak będę próbował reklamować. No bo Panowie... tak być, to nie będzie.

Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Obywatel
Też racja - wśród kurierów zdarzają się takie łajzy że głowa mała.
A najśmieszniejsze jest to, że przesyłka kurierska to powinien być pewnego rodzaju luksus i gwarancja najwyższej jakości obsługi. Tymczasem rzeczywistość jest taka, że zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest przesyłka pocztowa z opcją 'ostrożnie'. Sam zawsze unikam zarówno zamawiania jak i wysyłania przez kuriera - decyduję się na to tylko jak muszę.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Toś mnie pocieszył.
Właśnie zamówiłem kuriera. 
@kijek może ta Ci podejdzie?
http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-3 ... 49698.html

@kijek może ta Ci podejdzie?
http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-3 ... 49698.html
- kijek
Panowie, wybaczcie proszę prostotę moich słów. Ale... kurwa. Przed paroma minutami wróciłem do domu, zrobiłem odsłuch - jest znaczna poprawa w porównaniu do Bernarda. Problem w tym, że uszczerbki w pokrywie powodują, iż słychać wysokie tony spod igły.
Dzięki trafalgar, napiszę do sprzedającego z pytaniem o wymiary pokrywy.
Ponawiam również pytanie - jaki zakład mógłby mi taką pokrywę wykonać? Oczywiście najlepiej identyczną z oryginałem, nie sklejaną, a tłoczoną. Chociaż chyba mogę o tym zapomnieć, bowiem coś takiego kosztowałoby krocie...
Dzięki trafalgar, napiszę do sprzedającego z pytaniem o wymiary pokrywy.
Ponawiam również pytanie - jaki zakład mógłby mi taką pokrywę wykonać? Oczywiście najlepiej identyczną z oryginałem, nie sklejaną, a tłoczoną. Chociaż chyba mogę o tym zapomnieć, bowiem coś takiego kosztowałoby krocie...
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- Obywatel
Normalka

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Kijek tu masz adres w moim poście (Óć-Warszawa):
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=56&t=8897
wycena w dziale marketingu;
tłoczona - to zapomnij. Klejona daje radę, całkiem estetyczna i nie droga.
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=56&t=8897
wycena w dziale marketingu;
tłoczona - to zapomnij. Klejona daje radę, całkiem estetyczna i nie droga.
- kijek
Wiadomo. Sęk w tym, że na mojej bardzo malutkiej powierzchni odsłuchowej, daje się to we znaki.Na domiar złego posiadam w domu szkodnika gatunku kot. A kot i gramofon to bardzo niefortunne połączenie.
Dzięki darkman, jutro będę się z nimi kontaktował, jak również z tym pierdzielonym DPD. Chociaż z nimi chyba nic nie zdziałam. Ale i tak nie odpuszczę.
Moja skromna kolekcja
Moja skromna kolekcja
- chudy_b